reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

ajako mi na skurcze ludek pomagaly pomidory robilam sobie salatki z pomidorka cebulki ogurka duzo bananow jadlam i mi pomagalo wiec sprobuj a lekarstw czy nawet witaminek niebralabym na wlasna reke

reklama
aaa apropos witamin....
mnie tez gin zalecil jedynie kwas foliowy, ale ja ostatnio jak wracam do domu i zdejme buciki to od razu skurcze w łydkach i bola jak cholera, jestem w szoku, bo w ciazy z Jula skurcze łydek zdazaly mi sie gdzies od 5 miesiaca, a teraz juz i sama nie wiem czy jednak nie brakuje mi jakis witamin czy magnezu (wtedy zalecil magnez)
maz mowi, ze pojedzie kupi mi ten zestaw witamin i mam brac, bo malo co jem i z czego to dziecko ma urosnac, ale ja nie wiem, waham sie...

kup sobie sam magnez

ok, dzieki laski za rady, czyli jednak sam magnez na razie i do tego hmm...owoce?pomidory? kurde jak ja bym chciala umiec jesc normalnie i tak sie odzywiac....oo, ale na cebule mialabym chyba chetke:szok: ludu co ja mam za smaki, z tym ze najlepiej z magi :confused: czemu ja mam smaka tylko na niezdrowe rzeczy, chyba za mna cos nie tak:confused:

witaj serdecznie gratuluje,patrzę że ten sam termin :-)mamy

ten termin to tak na oko, wg moich wyliczeń i przypuszczeń ginka co do maksymalnego wieku ciąży, dopiero po kolejnej wizycie i usg będzie większa pewność, bo w moim przypadku nie można było ustalić wg OM

ajako współczuje skurczy, mnie często łapały nad ranem (tak około 4) i musiałam wtedy szybko wstawać, trzymać się czegoś i rozruszać mięśnie. Ile razy mój m mnie wystraszył, bo ja szybko z łóżka muszę zejść, a ten mnie przez sen łapie (bo myślał, że spadam, a ja o mało zawału dostałam, jak w nocy mnie coś nagle obejmowało po ciemku :-D)
jak pijesz mocna herbatę albo kawę to warto odstawić, tak jak dziewczyny radziły - bogata w magnez dieta i jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań - suplementacja tabletkami :tak:

witam ja biore tabletki witaminki
Pharmaton Matruelle, kapsułki miękkie, 30 szt

teraz od ginka na nfz a jak poszlam do medi kazal mi kupic te
Femibion Natal 1 witaminy dla kobiet w ciąży - Feminatal 30tabl jeszcze nie kupilam 40zl a do tego jakies kwasy omega paczka 58 zl 30 sztuk wiec tym bardziej nie kupilam ;-/ przejde sie w srode moze do tego na nfz znowu i da mi za darmo próbki tych witamin co teraz biore ;-) a od nowego miesiaca je kupie ;-)

Atan a brałaś kiedyś zwykły feminatal? Bo ja pamiętam, że kiedys brałam zwykły feminatal i źle się po nim czułam, potem w ciąży mąż mi kupił feminatal n i to samo było - więc ja z tym feminatalem to ostrożna wolałabym być ;-)

wiesz ja tak wczoraj poczytalam sklad tych i tych i uznalam ze to bez sensu zmieniac zwlaszcza na 2 tyg jak opakowanie ma 30 sztuk bez sensu pojde we wtorek albo srode do ginka na nfz i sie spytam co mam brac a przez te 2 dni do wizyty wezme zwykly kwas foliowy nie bede panikowac w koncu bez witamin dzieci zdrowe tez sie rodzily ;-)

ja biorę witamin-plus-mama firmy OLIMP ma w sobie skład witamin i kwas foliowy też,teraz jak bede we wtorek to pokaże je mojemu lekarzowi ale z tego co mi mówiła poprzednia lekarka to one mają dobrey skład i sa przeznaczone dla kobiet przed ciażą w trakcie i w trakcie karmienia wiec myśle że są oki:)

reklama
Do góry