reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Kasiulka wszystko na pewno będzie dobrze, daj jutro od razu znać!

Ewstra-zatem udanego wypoczynku!:tak:

Ja odebrałam wyniki badań. Wszystko ok, poziom cukru, morfologia etc., ale niestety mam za dużo leukocytów w moczu (20-25) co może być spowodowane jakimś zakażeniem dróg moczowych. Może to nie być nic poważnego tym bardziej, że nie odczuwam żadnego dyskomfortu, zero pieczenia, bólu, nie mam problemów z oddawaniem moczu, nie mam też objawów stanu zapalnego. Wiem jednak, że nie mogę tego zbagatelizować a wizytę mam dopiero 19 grudnia... Myślicie, że do tego momentu nie muszę nic z tym robić czy powinnam jak najszybciej zacząć przyjmować jakieś leki? Na razie kupiłam sobie suszoną żurawinę ;-)

ależ w ciąży czepiają się wszystkie infekcje układu moczowego
gagucha, super że cukier i morfologia są ok, mi wszystkie dziewczyny polecają żurawinę, więc pije i jem

co do holtera mialam 2 razy robiony w ciazy i wkurzalo mnie to jak diabli ale okazalo sie ze wszystko z moim serduszkiem oki i wyszlo na to ze ciaza pomogla na arytmie ;-) ciekawe jak po ciazy bedzie ;-) a na cisnienie mam tabletki bo mi skacze... a teraz odpoczywam choc dzis bylam w szkole rodzenia na 1 zajeciach fajnie bylo ;-)

hej :) ja po wizycie. Generalnie wszystko ok :) Wyniki miodzio ("moczyk palce lizać, morfologia nie gorsza niż była, cukier mniamuśny" <- słowa gin;) ) U mnie wszystko szczelne, pozamykane i długie;) Ale globulki i tak dostałam, cobym się nie nudziła wieczorami ;)
Co do małej, to jest zdrowiutka :) i jest nadal dziewczynką - jej kobiece walory są coraz wyraźniejsze;)
waży już 1200-1300g (wymiary są niedokładne bo nie dała się dobrze zmierzyć, w karcie mam wpisane 1240g)
szaleje w brzuszku tak, że aż lekarka była zdziwiona - w karcie mam wpisane "bardzo, bardzo wysoka aktywność ruchowa" :D Podczas badania cuda wyczyniała. Ciągle zasłaniała sobie buźkę rączkami, ciągle się wierciła i uciekała. W pewnym momencie zaczęła ziewać! no a później nas zupełnie zaskoczyła (lekarkę też) bo chwyciła stopę w rączki i zaczęła się bawić paluszkami u nóg!! szok totalny!! w ogóle to mała jest cudna!! i ma śliczne pulchne policzki już :) jest takim.. bobaskiem już, a nie "kosmitą" jak to lekarka określila :)

no i mam zwolnienie - dałam się w końcu namówić. Od dzisiaj, do końca ciąży (czyli na razie do kolejnej wizyty 4 stycznia).

reklama
Do góry