reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
hej dziewczyny,
ja tez juz po usg. mała znowu mi odmłodniała także mam wg. usg ciąże o jakieś 1,5 tygodnia młodszą, mozliwe, że słabiej się rozwija przez moje problemy z ciagłymi brakami róznych dziwnych rzeczy. niestety tez póki co ma poszerzona jedna miedniczke nerkową, ułożona jeszcze pupa w dół. waży 1391 g. wiecej się nie dowiedziałam, poniewaz u nas panie w przychodni sa mało rozmowne.
oprócz tego mam skierowanie na wszystkie moczowo-nerkowe badania dla siebie. jak nic się nie ruszy wiecej z siusaniem i ciśnienie mi podskoczy to w sobote na izbe. jesli sie poprawi to we wtorek z wynikami do pani doktor i sie zobaczy. teraz 13-tego jesli w szpitalu nie wyląduje ide jeszcze do ginekologa genetyka, pewnie dokładniej wytłumaczy mi sprawę z miedniczkami i wiekiem ciązy, tym bardziej, że u mojego męża niestety była choroba genetyczna w rodzinie związana z nerkami musze sie dowiedziec czy jedno z drugim nie jest powiązane :no:. ehh także ja czekam.:-(
no ale wiem, że póki co Natalce siusiak nie wyrósł :-D.

cieszę się, że u pozostałych dziewczyn dobre wieści, oby tak dalej.

same dobre wiadomosci :-) super dziewczyny ;-)

ewstra- ile razy robia u was usg w ciazy?
Z tego co pytalam sie kolezanek i połoznej to tylko 2 razy 12 i 20 tydzien,chyba ze masz trudna ciaze to masz jakies dodatkowe, nawet jak jedziesz rodzic to w szpitalu tez nie robia ,polozna maca brzuch ew wklada reke do srodka.Moja znajoma rok temu miala taka sytacje juz chyba to gdzies pisalam:polozna stwierdzila ze czuje glowe, nosek i oczka miala rozwarcie a dziecko nie wychodzilo -przyszedl lekarz i powiedzial robimy cc bo ulozenie miednicowe.No i nie sprawdzaja tez wagi dziecka-teraz jak mialam wizyte i o to zapytalam to na taka skale popatrrzyla i podala tak orietacyjnie

Nefi... faktycznie malutka ta Twoja Dziewczynka jak na wiek ciąży - ale dzieciątka różnie rosną... już kiedyś pisałam ,że moja koleżanka (nie ta od bliźniaków) sporo przytyła w ciąży, miała cc w 39 tc i urodziła dziewczynkę niecałe 2,5 kg - zdrową :-)
Ta miedniczka nerkowa tylko ale oby się to wszystko wyjaśniło i było tak jak być powinno... trzymam mocno kciuki...
Fajnie, że została Natalka :-)

nefi -w takim razie kciuków za Was nie puszczam i życzę dobrych wieści na dniach:-))) Maleńka niech się rozwija w swoim tempie ładnie. Dbajcie o siebie dziewuszki:-)

To bardzo pokrzepiające, że u większości z Was wszystko w porządku!
Nefi
, a Ty się nie martw, waga nie jest wcale taka niska. Jeśli chodzi o miedniczkę nerkową, niewiele wiem na ten temat, ale mocno zaciskam kciuki by nie było to nic poważnego. Mam nadzieję, że wkrótce dowiesz się czegoś więcej. Bądź dobrej myśli :) Będzie good :tak:

Gratuluje udanych wizyt:-)
Kasiurek - to dobre bardzo wiadomości :-) Zazdroszczę że możesz spacerować bo ja mam zakaz :zawstydzona/y:
Nefi - będzie dobrze i waga malucha nie jest zła :-)
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

reklama
hej dziewczyny,
ja tez juz po usg. mała znowu mi odmłodniała także mam wg. usg ciąże o jakieś 1,5 tygodnia młodszą, mozliwe, że słabiej się rozwija przez moje problemy z ciagłymi brakami róznych dziwnych rzeczy. niestety tez póki co ma poszerzona jedna miedniczke nerkową, ułożona jeszcze pupa w dół. waży 1391 g. wiecej się nie dowiedziałam, poniewaz u nas panie w przychodni sa mało rozmowne.
oprócz tego mam skierowanie na wszystkie moczowo-nerkowe badania dla siebie. jak nic się nie ruszy wiecej z siusaniem i ciśnienie mi podskoczy to w sobote na izbe. jesli sie poprawi to we wtorek z wynikami do pani doktor i sie zobaczy. teraz 13-tego jesli w szpitalu nie wyląduje ide jeszcze do ginekologa genetyka, pewnie dokładniej wytłumaczy mi sprawę z miedniczkami i wiekiem ciązy, tym bardziej, że u mojego męża niestety była choroba genetyczna w rodzinie związana z nerkami musze sie dowiedziec czy jedno z drugim nie jest powiązane :no:. ehh także ja czekam.:-(
no ale wiem, że póki co Natalce siusiak nie wyrósł :-D.

cieszę się, że u pozostałych dziewczyn dobre wieści, oby tak dalej.

fajnie ze dziewuszka zostala dziewuchą :-)
na pewno wszystko bedzie wporzadku!

Do góry