reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Mini55 wszystkie moje znajome które u niego rodziły są zachwycone :tak: Moje bratowe w sumie rodziły u niego czwórkę dzieci i chwalą dobie porody, że szybko i bezstresowo :happy: A ja od początku krzyczałam, że chcę wywoływać, bo najbardziej stresuje mnie czekanie :eek:

reklama
ina - zgadzam sie z mini... dziwne. rozumiem wywolywanie ze wskazaniem (łożysko itd) ale tak.. bez powodu? dziwne... ale najwazniejsze ze malutka zdrowo rosnie:tak:

Inamorate tylko podobno najważniejsze jest dziecko :sorry: a dla niego takie wywoływanie nie jest najlepsze ...
No nic to , mam nadzieję że lekarz wie co robi i wszystko będzie dobrze ;-)

Hymm dziwne faktycznie ale jeżeli nie jest to zagrożeniem dla dzidzi to sama bym na takie coś poszła z wielką chęcią
I termin bym ustaliła 1 marca, zrobiłabym piękny prezent tatusiowi Aleksa

z tego co się orientuje medycyna nadal nie ma pojęcia w jaki sposób zaczyna się poród.. znaczy co powoduje rozpoczęcie akcji.. Ale dziecko przede wszystkim musi być gotowe i to ono inicjuje całe to wydarzenie. Wiec takie wywoływanie to na prawdę dziwna sprawa
czekanie jest może i irytujące, ale to nie chodzi o nas tylko o dziecko przecież

Uff! Doczytałam CAŁY miniony tydzień :cool: Z góry przepraszam, jak ktoś mi umknął....

No więc na sam początek gratuluję wszystkich dobrych wieści, które tak bardzo cieszą
atan, renia, Aadka, anula, Manta...

nefi wspólczuję przejść ze szpitalem - no niewesoło, jak szpital odsyła, a zdarza się nawet w przypadku rodzących (choć wtedy mają obowiązek karetką do innego szpitala przewieźć, gdzie będzie czekać miejsce); mam nadzieję, że z tym rośnięciem dzieciątka to taki fałszywy alarm i będzie wszystko dobrze (w końcu od czego jest nasze pozytywne forumowe myślenie ;-))

matitka widzę, że nie masz coś szczęścia do lekarzy - życie, niestety... Najważniejsze, żeby z dzidziusiem było dobrze.

Ewstra no jak są problemy z ciśnieniem, to wiadomo - nieciekawie, ale przecież wszytsko będzie dobrze; jak widać masz do czynienia z rozsądnymi lekarzami, więc na pewno nic złego się nie wydarzy.

kindzia Ty mi tu nie choruj - zdrowo do porodu proszę sie trzymać, a wszelkie choróbska przeganiać gdzie pieprz rośnie

Perelandra czwarty raz glukoza!? :szok: Bleeee! Uważaj, bo sie jeszcze uzależnisz ;-) Normalnie paranoja jakaś :no: Współczucia.

Bozienka super, że pierwsza wizyta Kornelki udana - następne będą tylko potwierdzać jej prawidłowy rozwój, zobaczysz - ma dziewczyna charakter (po mamie zapewne)

jopal świetnie, że Edziu jednak zdecydował się współpracować (lepiej przyznaj się, jak go do tego nakłoniłaś ;-):-D); grzeczny chłopak będzie, skoro już się mamy słucha :tak:

inamorate rach ciach i po strachu :confused: Ja to się właśnie tego wywołania boję - zgadzam się z Mini i ivi, że to nic dobrego (no ale to moje zdanie - masz prawo mieć inne, zwłaszcza jeśli lekarz daje Ci swoje wsparcie i gwarancję, że tak będzie ok). Bądź co bądź, życzę by wszytsko potoczyło się po Twojej myśli - szybko i mało boleśnie ;-)

Vill- a jakie podejrzenia mialas? Bo u mnie cos z gruboscia pnia plucnego sie nie zgadza, ale po echo serca stwierdzono ze na granicy wszystko i nawet cc nie musi byc- a to mnie wcieklo bo jak bede rodzic 16h to przeciez to obciaza serce dziecka a na 100% nie wiadomo czy wszystko
Ok.

U mnie lekarz kazał obserwować w kierunku ciągłości przegrody międzysercowej na odcinku błoniastym - na szczęscie przegroda jest cała i żadnych przecieków nie widać.

U mnie z tym wywołaniem chodzi głównie o dodatni HBs, bo ogólnie z nim ciężko nawet do 38 tygodnia dtrzymać ciekawe czemu :eek: Ja wychodzę z założenia, że lekarz wie co robi i jest bardzo chwalony w moich okolicach więc jeżeli byłoby zagrożenie dla dziecka to by mnie o tym poinformował i nie robił takich rzeczy :szok: Takie moje zdanie, mam do niego pełne zaufanie, a jak będzie długo i boleśnie (znając moje szczęście to będzie:szok:) to skopie mu dupę o! :laugh2:

reklama
Kasiurek Edek w 30 tyg. ważył 2050 więc przybrał ponad 900g w 4 tygodnie, teoretycznie do końca książkowo zostało mi 5 tygodni a dziecko przybiera coraz szybciej i więcej więc nie wiem jak to będzie. Z jednej strony bardzo się cieszę, że się odwrócił główka ale mam wątpliwości czy dam rade urodzić takiego "kolosa" sn z blizną na macicy.Obaczymy co mam byc to będzie.

Inamorate
ja też chce 18 lutego, chcę, chcę, chcę. To moje urodziny na dodatek 30-te ale bym sobie prezent trafiła. Rysiu też chciałam żeby się w taty urodziny urodził ale urodził się 5 dni później więc może i Edek przyjdzie na świat 5 dni po moich urodzinach co by sprawiedliwość w rodzinie była:-).

Vill lezałam często w pozycji kolankowej z tyłkiem do góry ale nie wiem czy to pomogło, bo przy starszym nie pomogło tylko, że teraz to przeważnie pół nocy tak spędzałam. Zresztą jak mnie brzuch w nocy boli to taka pozycja najlepiej mi pomaga.

Ostatnia edycja:
Do góry