reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Dziewczyny jak odczuwacie ruchy waszego dzieciątka??Ja chyba raz poczułam Ale chyba i od tamtej pory nic:( - chyba nic:(nie umiem tego odróżnić:( - mam jakieś burczenia w brzuszku i przelewanie takie jakby żołądek pracował ale to wszystko:( Myślałam że to normalne ale z tego co przeczytałam z waszych postów to zaczęłam się niepokoić:(

Czy to normalne że ja nie umiem tego odróżnić:( Jestem obecnie w 18 tyg. i 7 dniu. Jutro będzie 19 i jestem szczuplutka.

p.s: jak liczyć te tygodnie jak jest 19 tydzień i 4 dzień to znaczy że jest 20 tydzień??Lekarz mi to tłumaczył ale nie wiem jak mam mówić w którym tyg, jestem.

reklama
Jak jest 19 tydzień i 4 dzień to znaczy, że to czwarty dzień z 20 tygodnia. W dniu kiedy będzie równo 20 tydzień, będzie ostatnim dniem 20tego tygodnia. Chyba zrozumiałaś ?:)

Tak:) Bardzo Dziękuje:)Jak na razie nie umiem się odnaleźć na forum :rofl2:

Pozdrawiam wszystkie mamuswie przyszłe i obecne:-)

ja dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam na usg. ostatnio jakoś wszystko mnie niepokoiło, więc postanowiłam się uspokoić. z dzieckiem OK, waży 290g i prawdopodobnie to chłopiec:)

dzięki :) chociaż lekarz mówił, żeby jeszcze się tak nie nastawiać całkiem, więc czekam na kolejne usg ;)

Ja tydzień temu miałam wizytę. I choc prywatnie i doktor za usg kasuje ekstra, to nie zrobił mi, twierdząc, że jest ok i nie potrzeba. Kolejna po 4 tygodniach czyli koniec 22 tyg (z badaniami moczu) a usg dopiero ok 24 tyg.
Ale w poniedziałek pobiegłam sama na usg i dopiero jak zobaczyłam to uwierzyłam że jest ok i sie uspokoiłam. Wsio ok jak na tę chwilę. Dzidek wypiął się plecami i pupą, ale Kim Ono Jest nie pokazało. Buźkę też miało schowaną. Dowiedziałam się też, że łożysko jest na przedniej ścianie i pewnie dlatego słabo malca czuję i nisko położone, więc nie moge przeginac z łażeniem, dźwiganiem itp

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bylam wlasnie rano. 18 tydz 3 dni. Dzidzia Dzioewczynka!!! Ziewala, raczkami lapala za kolana. Ma 220 gr, 11 cm do pupy, a nogi dlugie 7 cm.PAn specjalnie zmierzyl. Widac 2 przedsionki, 2 komory, kregoslup, paluszki, zolądek.
Pytalam czy isc na 3d? Lekarz powiedzial,ze jak takie male to szkoda i ....przelaczyl na 3D- mam zdjecie buzki i ... cipki.
Ale faktycznie musi byc wiecej masy w dziecku,zeby bylo widac, Wizyta ok 45 min !!! Film z HAnią sliczny

Do góry