reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

A to fajnie, że jest taka możliwość w każdej chwili niezależnie od tego czy jest lekarz czy nie. U Nas niestety trzeba się rejestrować. A najbardziej mnie wkurza pielęgniarka, która siedzi na recepcji i pyta w jakim celu wizyta (na dzieciach zdrowych). U Was też tak jest??? Kiedyś nie chciała mi dziecka zarejestrować, bo stwierdziła że pani dr ma za dużo dzieci, i na ważenie, mierzenie i konsultacje proszę przyjść jak Pani będzie miała mniej dzieci zapisanych.

reklama
Kania a to z tym to u nas jest jeszcze gorzej :baffled:
Bo u nas zapisanie się do dzieci zdrowych graniczy z cudem. To są te same zapisy co na szczepienie, więc ja na wizytę teraz czekam 2,5 miesiąca:angry:

Natolin ile??????????????????????
O rany, to my jak mamy szczepienie na dany termin to dzwonię rano i mówię że na szczepienie i w tym samym dniu przyjmuje.

Natolin strasznie dlugo :szok: u nas trzeba z conajmniej tygodniwym wyprzedzeniem.Ale zeby 2,5 miesiaca:szok:
kurde tak sobie czytam wage waszych dzieci to tylko moja taki pulpecik...13 kg:tak::zawstydzona/y:

To,że u nas podobnie,jak u Kani,to wiecie,bo nieraz pisałam.Ale co u Nat się wyprawia,to masakra...może warto się rozejrzeć za inną przychodnią?Może trochę dalej,ale przynajmniej byś mogła iść do lekarza,kiedy chcesz...?

NATOLIN - u mnie w książeczce też nie ma miejsca na bilans roczniaka. No i z ważeniem i mierzeniem tak samo mamy - jest osobny pokój pielęgniarek i tam się wchodzi od ręki, bez zapisów.

A ja się nigdy nie zapisywałam na wizytę do dzieci zdrowych, no poza szczepieniami oczywiście. Tylko jak coś potrzebuje to po prostu idę do przychodni z małym i zawsze mnie przyjmą. A do dzieci chorych to dzwonię rano i zapisuje na ten sam dzień (bo u nas własnie tak są zapisy), a jak zadzwonię i nie ma już numerków to każą po prostu przyjść z dzieckiem i też lekarz przyjmie zawsze dodatkowo. Także nie narzekam na naszą przychodnię :-)

Happybeti my nie mamy samochodu, więc jakaś dalsza przychodnia nie wchodzi w grę, poza tym bardzo cenię naszą pediatrę prowadzącą i ufam jej.
Jak coś potrzebuję na już to się zapisuję do dzieci chorych i tyle. Poza tym u nas jest tak jak pisze nice nawet jak nie jestem zapisana to mogę podejść i zapytać czy mnie lekarz przyjmie dodatkowo (zarówno u dzieci zdrowych jak i chorych) i nasza pani dr nie słyszałam, żeby komuś odmówiła. Tylko ja nie lubię takich sytuacji.

reklama
Efa no od mojego na pewno, bo mój tyle ważył i mierzył w marcu czyli jak miał 5miesięcy.
Ale trzyma się centyla mniejwięcej?
Bo ja mam wrażenie, że ze wzrostowego mój sporo spadł i się martwić zaczynam :-(

Ostatnia edycja:
Do góry