reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
ilooonka moj cudak wazy 1111g , ale usg pokazalo, ze ma glowe na 28t3d wiec pewnie dlatego :) badz co badz lekarz powiedzial, ze jest okej -miesci sie w gornej granicy:)

iloonka ja jak byłam na wizycie 2 tygodnie temu, czyli w 28tc, to moja Emilka ważyła 1010g :)
Ale nie ma co porównywać, tak jak wielkość brzuszków, ilość kilogramów na plusie, tak waga dziecka to sprawa indywidualna dla każdej ciężarnej :)

Ostatnia edycja:
ilooonka bo to nie ma sie co przejmowac kochanie :D ja tez sie troszke obawialam, ze Maksymilian za duza ma glowke czy cos, ale jak powiedzial mi lekarz sa 2 granice - dolna i gorna, a pomiedzy nimi sporo miejsca :) i swteirdzil, ze wszystko jest w porzadku, wiec w Twoim wypadku jak najbardziej tez ! :)

reklama
ilooonka - czytałam, że na początku 3 trymestru dziecko waży mniej więcej około 1kg. Także nie martw się, królewna ma piękną wagę :tak:

A są takie kalkulatory gdzie orientacyjnie można sobie sprawdzić wagę:

Miara i waga płodu - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

Do góry