reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

porannakawa - no to trzymamy kciuki za Twoją dietkę :tak: i mamy nadzieję, że wyniki za 2 tygodnie okażą się dużo lepsze :tak: a tymczasem No stressss
Paulettta - gratki wizyty! ach te nadopiekuńcze mamuśki... :-p nie przejmuj się
afi, kivinko - kciuki za jutrzejsze wizyty! :happy:
agata - i Tobie również gratulacje, Tosia ładnie przybiera ;-)
MamiDo - jak tam u Ciebie??

Dziewczyny, a ja dzisiaj miałam nadprogramową wizytę u ginka:crazy:
Popołudniu pokłóciłam się z moim M. Jakieś takie żale itp... że aż się powyłam :no: masakra i nie mogłam się uspokoić. No, ale potem długo rozmawialiśmy i jest zgoda. Tylko po tej akcji mały zaczął się strasznie wiercić, a potem po godzinie zaczął mi brzuch strasznie twardnieć :-( Dosłownie co 2 minuty twardniał i przechodziło i tak w kółko. Wystraszyłam się trochę, wzięłam no-spę, magnez i położyłam się. Ale dalej takie akcje. Więc pojechaliśmy do gina. Na szczęście z maluszkiem wszystko ok. Bardzo skręcony ten mój synek, wiec sie zbuntował i pokazał rodzicom kto tu rządzi!!! Dokładnego usg nie miałam, ale M. sobie podejrzał potomka ;-) Szyjka zamknięta, trzyma.
Zalecenia lekarza: nie denerwować się (!), można pić meliskę w razie W., poleżeć teraz kilka dni, dalej no-spa i magnez.

Ale strachu się najedliśmy, a M. to już się zarzeka, że potulny jak baranek będzie - zobaczymy?!?

reklama
agata gratuluje wizyty !)
ewela koniecznie nie denerwowac sie !!! wspolczuje Ci takiego stresu, lez zrelaksuj sie i dbaj o maluszka :) a emkowi kopala w dupke i niech cos milego dla was zrobi :)

agata89
user-offline.png
-Gratuluję wizyty,mała ma ładną wagę.
ewela_grzyba
user-online.png
-super,że wszystko dobrze.
Zamiast cordafenu mam przepisaną nitrędypinę czyli zamiennik cordafenu.Od jutra mam brać najpierw po pół tabletki 3x dziennie.Jutro muszę zadzwonić wieczorkiem i powiedzieć jak się czuję.Wizytę mam 26 stycznia.

Ostatnia edycja:
Porannakawa
na pewno będzie dobrze, jestes rozsądną osobą więc jestem pewna że zastosujesz się do diety i wszystko będzie dobrze a do kwietnia już niedaleko
Pauletta
gratuluję poprawy:) nie przejmuj się tym co mama mówi, będzie dobrze;-)
Agata
super że wszystko ok
Ewela
teraz kłótnie trzeba odłożyć na bok, dobrze że mąż zrozumiał i obiecał poprawę

porannakawa tyle do porodu wytrzymasz. Fakt że bez słodyczy to ciężko ale dla dzidzi wszystko.
Dziewczyny gratuluję udanych wizytek i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Pauletta gratki z pwodu "nie brania " fenoterolu ;)
Ewela przy skurczach na serio nawet małe zdenerwowanko wywołuje lawinę skurczy, więc jakby mąż się zapomniał to rzuć nim następnym razem o ścianę w przypływie energii i złości ;-)
Moja kumpela kilka dni temu urodziła, a miała termin na koniec marca... dzidzia 2 kilo!!! w inkubatorze tylko 2 dni i chyba dziś do domku wychodzą :))))

Pauletta-gratki wizyty-mamy nie słuchaj (przynajmniej w tym przypadku);-)

Agata89- Tosia sprawdza w jakiej pozycji jej najwygodniej, ale na pewno odwróci się jak trzeba na czas! Gratki wizyty!!!
Afi, Kivinko- kciuki zaciśnięte!!!
Ewela-dobrze, że skończyło się na strachu, ci nasi chłopcy to bez wyobraźni są...:no:

Ja też po wizytce, ale wczoraj po powrocie już nawet kompa nie miałam siły odpalić:zawstydzona/y:. U Tymcia wszystko w porządku, trzymał w ręce pępowinę i tak nią machał, że dobrą chwilę gin musiał odczekać, żeby przepływy zmierzyć:-p, sprawdzaliśmy główkę, serducho-wszystko jest ok, ale jestem na siebie zła, bo zapomniałam spytać ile waży:dry:.

reklama
Lene- jak to się robi, żeby takie duże dziecko urodzić 2 miechy przed terminem???? Zapytaj koleżanki:-p A Skrzynecka urodziła 6 tyg. przed terminem i jej córka też miała ponad 2kg;-)

Wiecie, że podobno kobiety, które mają problemy w ciąży (czyt. skurcze, itp...) są z tego powodu zestresowane i mają podwyższony poziom adrenaliny, co sprawia, że dziecko się szybciej rozwija...Specjalista wypowiadał się w TV:-D

Do góry