reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Edytka- nie martw się, myślę, że wszystko jest w porządku,gin ma pewniefaktycznie słabe usg i nie dziwię mu się, że woli sobie pooglądać Was na lepszym sprzęcie:tak:
Murka- gratki udanej wizyty!
Ewela-na glukozę jest czas do 28 tygodnia, więc jeszcze zdążysz, tylko może rzeczywiście przypomnij ginowi.

reklama
Agata dobrze ze wszytsko sie skonczylo pomyslnie , teraz tylko uwazaj na siebie :tak:
Murka dobrze ze serduszko zdrowe :tak:
Kivinko to chyba jakis konował nie lekarz , ja bym to skonsultowała jeszcze .

Jestem po wizycie przytyłam 1,5 kg w ciagu miecha , mocz krew wszytskow normie , Alex szalał straszliwie w brzuchu az kobita tetna bu zbadac nie mogla ( serduszko 154)..
Moja szyjka jest tward i dluga podobno ... podobno bo w domu wyczytalałam z ksiazeczki ze ma 3 cm ??? :eek: to chyba malo co ? jak mozna to zbadac bez USG ... wiem dzieciata ejstem a glupia no ale jakos mi sie to w glowie nie miesci . I najprawdopodobniej mlody urodzi sie 1 lub 2 :szok: poniewaz jest podobno wielki ( opinia bez USG :eek:) ale to beda jeszcze sprawdzli na dodatkowym USG w 36 tyg... ehhh mam leb jak sklep po tej wizycie . ehhhhhhhh

Agatka Uważaj na siebie i nogi zaciskaj :)))
Murka gratuluję udanej wizyty i przede wszystkim wieści o serduszku:-)
Ewela podpytaj lekarza o tą glukozą , bo mój oszołom zapomniał i ja mu sama przypomniałam...poza tym kazał mi zrobić 50g a lekarz, u którego dziś byłam powiedział, ze już dawno nie robi się 50 tylko 75g! no coment....
Edytka- dobrze, ze się gin przejął i woli zrobić USG na porządnym sprzęcie, a Ty się mała nie nakręcaj i myśl pozytywnie, życzę aby dolegliwości nerkowe jak najszybciej minęły:tak:
porannakawa... z tą szyjką to ja też już sama nie wiem o co kaman :cool:, bo moja jakiś m-cv temu miała prawie 5 cm, dziś się okazało , że ma niby 35 mm i to zależy jak ją zmierzyć, bo wygięta przez główkę jak paragraf... no ale mój guru powiedział, że jest zamknięta i panikujemy jak spadnie do 2,5 cm... więc nie panikuję , mimo moich skurczy:crazy:
Miałam dziś badanie główki a konkretnie komory lewej mojego syna i okazało się, że się nie powiększa i wszystko jest ok, więc zagrożenia wodogłowiem nie ma, uffff:-)... chłopisko moje waży 1400 gram i termin wg USG wychodzi na 30 marca, ale ja tam nie ufam maszynie :no: moja szyjka jak pisałam ma 35 mm i niby pozamykana jest, a to, że się skraca to ponoć z biegiem ciąży sprawa normalna...dostałam dodatkowo do witamin kwas foliowy, żelazo i witaminę B12, bo mu się moja morfologia nie za bardzo spodobała... ..jestem spokojna, że moje skurczybyki nie robią złej roboty szyjce :tak:i że ta dzielnie się trzyma...czasami lepiej niż moja psychika;-) Jutro zaczynam 29 tydzień zaczynam odliczani :sorry: ..a tak na marginesie chciałam suwaczek wstawić ,a le mi cholernie nie idzie... mimo, że kilka lat temu wstawiałam będąc w pierwszej ciąży...

pozdrawiam i życzę udanym wizyt dziewczyny!

Murka dobrze ze z serduszkiem wszystko w porzadku
Porannakawa gratki udanej wizyty widze ze u was takie same podejscie jak u mnie polozna ma chyba rentgena w oczach...:confused2:
Edytka oby dolegliwosci nerkowe cie opuscily a ty nie martw sie tylko ciesz ze znowy niebawem poogladasz malenstwo.
Dziewczyny a ta glukoza to musi byc koniecznie robiona? Bo moja polozna ostatnio spytala tylko czy w rodzinie ktos ma cukrzyce powiedzialam ze nie i wpisala w karcie ze nie ma podstaw do robienia tego badania:eek:

Murka wierzę , ze kamień spadł Ci z serca!!! gratuluję!!!
Edytka nie wkręcaj sobie niepotrzebnie żadnych "filmów". Dobrze , że gin się zreflektował i chce zrobic usg na lepszym sprzęcie. Sama wiesz , ze bałkomocz to poważna sprawa i lepiej być pod kontrolą!! Jesteś dzielna:tak:
Andzik cukrzyca moze pojawić sie w ciazy nawet jesli w rodzinie nie było i potem równie szybko zniknąć
Porannakawa tylko 1,5 kg w miesiac wow:tak::tak:zazdroszcze

Andzik przeciez ty nie jestes w Polsce wiec nie porównuj ciągle naszych badań i twoich :-D oni tam mają inny system, dużo mniej badaja niż u nas i trzeba to zaakceptować. Nie stresuj się, położna wie co robi...wiem że to tak dziwnie jak inni robią morfologie, glukozy i nie wiadomo co jeszcze a tobie nie zlecają, ale widocznie taką maja procedurę, będzie dobrze :-)

Julianna dzieki za ppocieszenie no ale jak mam sie nie martwic skoro wam tak czesto robia a ja sobie w nieswiadomosci zyje wiesz ze niektorych chorob nie wykryjesz tylko na podstawie obserwacji bez badania:no:
Juz zrobilam rozeznanie i jak mi sie nie uda od poloznej wyrwac skierowania na nastepnej wizycie to prywatnie w polskiw=ej zrobie bo jest mozliwosc tylko mnie to kurna wkurza ze co tydzien place niemale pieniadze na fundusz zdrowotny a jak co do czego to za prywatne wizyty musze bulic:angry:

andzik ja czasem myślę, że wolałabym gdzieś za granicą być, bo owszem nas tu ciągle i ciągle na jakieś badania kierują, ale to po prostu standardy i czasem więcej stresu bo nie raz coś wyjdzie niby nie tak, człowiek się martwi, a potem się okazuje, że to spowodowane ciążą :)

reklama
Do góry