reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
U nas pessar pomaga, szyjka się nie skróciła ale to też dlatego, że Tymek od 2 tygodni główką do góry. Blizna po cc sprawdzona - wygląda ładnie, nigdzie się nie rozchodzi. Przy okazji mieliśmy króciutką możliwość podglądu Tymcia a w szczególnie jego nóg bo są na wysokości blizny. Teraz pozostaje nam czekać 3 tygodnie na szczegółowe usg z przepływami. Ale dalej w pozycji leżącej bez większego wysiłku :-(

jestem po wizycie
zanim zaczne opisywać co i jak - bardzo dziękuję Wam za kciuki i wsparcie :)
Dzisiejsze badanie było bez usg - słuchałam tętna, lekarz dotykał brzuszka a Mała go kopała :) także u niej wszystko w porządku. Gorzej ze mną - mam nakaz leżenia. Moja szyjka od ostatniej wizyty skróciła sie o połowę, póki co jest zamknięta. Macica strasznie sie napina i powoduje, ze brzuch sie napina, za bardzo niestety. Lekarz przepisał mi duphaston (nie wiem czy dobrze to napisałam), nospę i asmag. Jezeli stytuacja sie pogorszy czeka mnie szpital. Jak na razie mam sie oszczędzać, odpoczywać i praktycznie nic nie robić...to tyle u mnie.
Gartuluje wizyt pozostałym wizytującym. Całuski

Renatal super, że pessar trzyma..odpoczywaj:)

ilooonka
a więc witamy w gronie szyjkowych...nie strasz nas tym szpitalem...i nie obawiaj się tego...ja już na 3 centymetrowej szyjce chodzę prawie 3 miesiące i póki co nic złego się nie dzieje...wiadomo, że trzeba się oszczędzać i nie hasać, ale ogólnie bez schiz...A wiesz ile ma cm ta szyjka? Bo generalnie one mają prawo się już teraz powoli skracać...mi nawet Gin powiedział ostatnio, że za 2-3 tygodnie będę mogła wrócić już do normalności...Zapomniał chyba tylko o tym, że wtedy będę już jak wieloryb i nie będę mieć siły na hasanie...ale u Ciebie jestem pewna, że leki i trochę odpoczynku dają dobre efekty i że wszystko będzie ok:) 3maj się Kochana i nie zamartwiaj bo na Emilkę to źle wpływa...ściskam:*:*

lene a jak u Ciebie wizyta? jak Cię znam to odezwiesz się jutro...:-D:-D

reklama
ilooonka ja mam szyjkę 1,5 cm już od miesiąca i dużo leżę, w domu gotuję tylko obiad, resztę robi mąż. Biorę tylko magnez i szyjka przez miesiąc pozostała bez zmian. Juz coraz bliżej bezpiecznego terminu więc te kilka tygodni można poleżeć.

Do góry