reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

Gratuluje wszystkim mamuśkom udanych wizyt :-)
ja mam połówkowe w piątek i już nie mogę się doczekać :-) jak zawsze zresztą :-D

reklama
Cześć Mamuśki.
Wczoraj byłam na drugim prenatalnym badaniu i potwierdziło się po raz kolejny, że będzie chłopczyk. Mój już chciał wczoraj opijać ogona.... Dzidzia wymiary ma idealne, serduszko bije 152/min. Wszystko ładnie pokazał, dał się pomierzyć, teraz tylko czekać aż do nas dołączy :-). Pozdrawiam Was kochane i życzę kolejnych udanych wizyt

jukix wielkie gratulacje:-D

Ja wczoraj wróciłam późno tak wyświechtana, że nie miałam siły do nas wpaść i naskrobać relacji nawet...

A więc ku wielkiemu szczęściu naszemu wszystko w jak największym porządku.
Płeć potwierdzona - dziewczynka:-D Teraz już bez najmniejszych "ale", wpisane twardo do karty:tak:
Serducho bije miarowo 157/min, łożysko poza ryzykiem przodowania, szyjka ok, przepływy ok. Średni wiek obliczony z USG 22 w 5 d. Przypuszczalna masa: ok 500 g. Siedzi pupcią do dołu;-) Już wiem co mnie tak w dole brzucha pokopuje - maleńkie kulaski :-D
Jestem szczęśliwa niesamowicie:-D

Nie mam tylko ładnych zdjęć. Mała nie mieści się na ekranie, mam zbliżenia części ciała, ale żadnego portreciku w tym, który mogłabym Wam wkleić. Może następnym razem:tak:

Ostatnia edycja:
U mnie się okazuje, że mimo strachu, same dobre wieści właściwie.... szyjke mam długą na 4cm, zamknięta. brak ryzyka przodowania łożyska, bóle występowały bo pozwalałam sobie na spacery za długie ! no a niektore jak sie okazalo w trakcie robienia usg byly spowodowane kopniakami mojej ślicznej dziewczynki ! waży dokładnie 386g, tętno156, wedlug usg jest z tydzień młodsza a wiec 21tydz. ...napatrzyłam się na nią z pół godziny :) i mam śliczne zdjecia, wkleje do odpowiednego wątku :-)
wczoraj już nie mialam sily na pisanie bo prawie 5 godzin spedzilam w szpitalu, najpierw pobranie krwi, potem czekanie nie wiem ile na izbie przyjęć, w miedzyczasie usg połówkowe, i dalsze czekanie... i wszystko po to by sie dowiedzieć że nic złego sie nie dzieje, lekarke moją prowadzącą spotkalam na korytarzu i powiedziala zebym brala po prostu tą no-spe 3 razy po 2, wiec lekarke z izby juz poprosilam o no-spe forte na recepte, bo to po prostu podwojna dawka w jednej tabletce, a cena taka sama. i dostalam znowu clotrimazolum bo stwierdzila ze nadal infekcja jest...choc troszke w tym mało sensu chyba, bo skonczylam go brac ze 2tyg temu wiec chyba niezbyt pomaga.

w każdym razie mimo że jest dobrze z moją córeczką musze leżeć i leżeć... albo znosić bóle.

Ostatnia edycja:
reklama
jukix gratuluję chłopczyka i pokrzepiającego badania :tak:

Aia i Mala.di gratuluję Wam rosnących dziewczynek i wspaniałych wieści :-)

Wspaniale się o tym czyta i wspólnie z Wami cieszy z tej radości. Mam nadzieję, ze z podobną będę do Was pisała w okolicy 16 kwietnia :-D

Do góry