reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u lekarza :)

Trzeba kontrolować zęby, sama miałam iść w kwietniu, aby sprawdzić, ale jakoś tak nie poszłam ;) byłam u dentysty na początku ciąży, poleczyłam, co trzeba było i dentysta sam zalecił przyjść tak w kwietniu na kontrolę-muszę się w końcu zmobilizować...

reklama
My juz po :)
Mały oczywiście się zasłaniał i buzi znowu nie widzieliśmy :)
Dostałam zlecenie na krzywą, morfologie, mocz, cytomegalie i toxo.
Mam przyjść z wynikami za 2 tygodnie i wtedy znowu podglądniemy małego, może uda się zrobić zdjęcie :)
Wszystko jest OK.

k8libby super że wszystko w porządku. A mały pokazał już to co najważniejsze czyli to co ma między nogami a buźkę to dopiero po porodzie Wam pokaże ;-)

Ja idę jutro na obciążenie glukoza! Już się boję, bo rano po fenku trochę kiepsko się czuję, a tu jeszcze to obciążenie. Mam nadzieję że dam radę tam wytrzymać. A wizytę u mojej gin mam za dwa tygodnie. Stwierdziła wczoraj że da mi dwa tygodnie odpocząć po szpitalu, żebym za często na fotelu nie lądowała :-) A za dwa tygodnie to już mi się zacznie 30 tydzień więc może zrobi mi to ostatnie "obowiązkowe" usg.

Ja też dziś mam za sobą wizytę u lekarza i wkońcu jakieś pozytywne wieści. Co prawda szyjka mi się znów skróciła ale tylko o 3 mm do 2,5 także obędzie się na razie bez ingerencji. Dzidziuś leży w poprzek i usiska wszystkie nadządy -brzurzek mam niziutko. Ale co najważniejsze z dzidzią wszystko wporządku rośnie i się rozwija, ma już około 1600 gram :)

U dentysty nie byłam i raczej nie pójde, ale jutro mam okuliste i zobaczymy jakie wskazanie do porodu, bo mam dość dużą wadę wzroku i zobaczymy jak się ma moja siatkóweczka.

Ostatnia edycja:
Ja tez dzis po wizycie.Badanie krwi wyszlo bardzo dobrze ,nie bedzie komplikacji uff.Cukier itp w normie .Mala sie odwrócila glowka w dól :tak:Nie jest za duza,podobno bedzie jak Michalek (czyt 2890 kg i 48cm:happy2::happy2:)

gratuluje udanych wizyt mamuski:tak:

Ja też dziś mam za sobą wizytę u lekarza i wkońcu jakieś pozytywne wieści. Co prawda szyjka mi się znów skróciła ale tylko o 3 mm do 2,5 także obędzie się na razie bez ingerencji. Dzidziuś leży w poprzek i usiska wszystkie nadządy -brzurzek mam niziutko. Ale co najważniejsze z dzidzią wszystko wporządku rośnie i się rozwija, ma już około 1600 gram :)

U dentysty nie byłam i raczej nie pójde, ale jutro mam okuliste i zobaczymy jakie wskazanie do porodu, bo mam dość dużą wadę wzroku i zobaczymy jak się ma moja siatkóweczka.

1600g :szok:?!? mój w 25tc ważył 831g i t podobno było duzo:confused:

reklama
Właśnie mi się tak wydaje, że chyba Pani doktor się coś pomyliła albo ja coś pokręciłam - bo jak mierzyła dzidzie to mówiła że wymiary normalne i z wielkości nie wynika w cześniejszy poród - poczytałam troche i własnie teraz się tak zastanawiam bo też mi się to nie wydaje prawdą tymbardziej, że brzuch nie jest bardzo duży

Do góry