reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
No właśnie... A moje dzieci wielkie głowy mają :/ Pewnie znowu będzie nacięcie. Ech...:) Ale spoko - damy radę. Kto jak nie my?:)

Mój ma też większą główkę, wyprzedza o jakieś półtora tygodnia :szok: Już się boję :szok:

Milionka wg centyli twoje dziecko też jest poniżej 90 centyla, wydaje mi się, że nie będzie aż tak źle. Mi lekarz mówił o porodzie naturalnym, a mój chyba dużo większy :confused:

Paulina super, ze wychodzicie i oszczędzaj się :-)

Gratuluję tym, które już po i wszystko o.k. Tym, które muszą się oszczędzać życzę oszczędnego trybu życia;-)
Ja też po wizycie i jak Was czytam to sobie myślę, co lekarz to inna teoria. Mój Młody fiknął koziołka i jest już głową w dół. Wazy 2400+-300, szyjka już trochę miększa, krótsza, ma 2 cm na zewnątrz i rozwarcie tak, ze można palec wsadzić. Moja gin stwierdziła, zeby się nie martwić, ze na tym etapie ciąży tak moze być i odstawiamy już wszystko przeciw skurczom, zeby szujka popracowala. Obstawiamy porodowo koniec lipca;-) Więc co lekarz to inna teoria.
Gorzej z moimi wynikami. Anemia postępuje. Wyniki hemoglobina 8, 6, hematokryt 27, więc zwiększamy dawke zelaza:baffled: Więc swoją wagą to juz się wcale nie przejmuję;-)

Ja też po dzisiejszej wizycie. Szyjka trzyma, rozwarcie zewnętrzne 0,5, wewnętrzne 0. Czyli jest OK.
Moja mała też fiknęła koziołka ale w drugą stronę i dziś była głową do góry. Lekarz się zdziwił i mówił, że rzadko się zdarza, żeby dziecko na tym etapie wracało do ułożenia pośladkowego, ale powiedział też, że jest szansa że wróci do główkowego.

Pobrano kontrolny posiew z kanału szyjki i wynik będzie w poniedziałek. Jeśli będą tam bakterie to trzeba przeleczyć antybolem. Jeśli nie to antybiotyk dopiero przy porodzie.

Wszystkim mamciom gratuluje udanych dzidziolkow w brzuszkach i dobrych wiesci z wizyt!!!
Paulina w dwupaku i to najwazniejsze, teraz tylko dbaj o was i oby do terminu.

Moja wizyta wczoraj no i tak jak myslalam, malutka fiknela (dokladnie tydzien temu czulam) glowka w dol:-) Stad wrazenie opadajacego brzucha, bo wlasciwie to on tylko zmienil ksztalt, ale wszysko dobrze i na szczescie nie musze sie "klasc". Na dzien dzisiejszy kwalifikujemy sie do porodu w wodzie, wiec to akurat na plus. No ale zeby nie bylo za kolorowo, to mam wedlug pomiarow dosc duzy bebzolek (tez mi nowina, bez pomiarow widac:-D), no i dodatkowe badania beda mi robic zeby miec pod kontrola cukier, anemie itp w zwiazku z tym od teraz wizyty juz co dwa tyg. Niby nie kaza sie martwic, ale jednak jakis stresik zafundolwali, ech...

Moja mała też fiknęła koziołka ale w drugą stronę i dziś była głową do góry. Lekarz się zdziwił i mówił, że rzadko się zdarza, żeby dziecko na tym etapie wracało do ułożenia pośladkowego, ale powiedział też, że jest szansa że wróci do główkowego.
o patrz co za mala koza :D no ciekawe co :) hehehe psoci juz od malenkosci :)

Moja wizyta wczoraj no i tak jak myslalam, malutka fiknela (dokladnie tydzien temu czulam) glowka w dol:-) Stad wrazenie opadajacego brzucha, bo wlasciwie to on tylko zmienil ksztalt, ale wszysko dobrze i na szczescie nie musze sie "klasc". Na dzien dzisiejszy kwalifikujemy sie do porodu w wodzie, wiec to akurat na plus. No ale zeby nie bylo za kolorowo, to mam wedlug pomiarow dosc duzy bebzolek (tez mi nowina, bez pomiarow widac:-D), no i dodatkowe badania beda mi robic zeby miec pod kontrola cukier, anemie itp w zwiazku z tym od teraz wizyty juz co dwa tyg. Niby nie kaza sie martwic, ale jednak jakis stresik zafundolwali, ech...
widzialam ten link, obejrzalam pokoje, no powiem Ci fajne :) moje raczej standardowe, fotel dla M., lazienka przy pokoju, generalnie fajnie, ale nie takie jak Twoje :)
Ty chcesz rodzic w wodzie? ja chyba zaznacze ze chce sie pomoczyc, ale nie chce rodzic w wodzie bo nie chce w tym plywac :)

reklama
domi, zylcia, LeRemi gratuluję udanych wizyt :).

zylcia macie jeszcze trochę czasu na fikołki :). Skoro teraz przekoziołkował, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wrócił, widocznie tak lubi.
Moja mała bardziej uparta. Od 20 tyg. dupką w dół, stąd mój narastający nerw :/.

Dołączam do pytania o te siatki centylowe...Generalnie nie mam bladego pojęcia jeszcze co to, z czym to, na co, ale chyba czas najwyższy się zacząć doszkalać.

Do góry