reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

ja już tak sobie po cichu liczę, że w przyszłym tygodniu pod koniec urodzę...czyli w 38tygodniu..w poniedziałek/wtorek bede u gina, to zobaczymy, co mi powie...

reklama
Witajcie...u mnie wczoraj wizyta ..była..szyjka zamknieta brzuch miekki...cisza...mam niestety za to ciągle opuchniete stopy..i cisnienie za wysokie..po za tym pojawiy sie bakterie w moczu i białko..w piatek musze ponownie powturzyc mocz...i robiła mi odpłatnie doktorka jakis wymaz...40 zł..za to badanie.masakra...jak na złosc za ro ze bym chciała szybciej urodzic to wszystko zamkniete...a tu nic ...a juz sie zacznie niebawem wysyp rodzacych po kolei.... :tak:

zuzia, tak tak, to paciorkowiec. Ale mi żeby było śmieszniej dała, żebym sama sobie do lab zawiozła, bo zrobia mi to za 15 zł a ona by 50 skasowała :p więc zaoszczędzę :p

ojej,dziewczyny ile wy za wizyty i te wszystkie badania musicie placic :szok:

ja dzis po kolejnym USG i wizycie u lekarza. Moja malutka rosnie zdrowo, dzis 36tydz i 2 dni a ona wazy okolo 3250!! Ciekawe ile przybierze przez kolejne 2 tyg do cesarki ;))
Rozmiarowo jest w normie ale przy tej wyzszej granicy wszystkie wyniki :)
Wod w brod!
Przeplywy wzorowe.
Juz nie moge sie doczekac! Dzis lekarka powiedziala mi zebym przygotowala sobie jakas muzyke ktorej chce sluchac podczas cesarki ;)) dziewczyny jeszcze 2 tyg i 4 dni!

o zuzia myślałam o Tobie, że już urodziłaś, bo długo nic nie pisałaś; byłam wczoraj na wizycie, zrobiła mi też wymaz na paciorkowca i kazała zanieśc do labolatorium, ale jutro pojade do przychodni ogólnej i się zapytam, może mi tam zrobią taniej jak sobie przepiszę u lek. ogólnego, zresztą mam jeszcze mocz zrobić, to nie będę za mocz płaciła; nogi mi odtęchły trochę, ale piję wciąż pokrzywę, ginka powiedziała, że to b. dobrze, bo żelaza ma sporo pokrzywa dobrze się wchłania; tak poza tym naciorałam się w łikend, bo spałam pod namiotem na cienkiej karimacie, a z niedzieli na pon. męczyłam się przez cały czas z biegunką po kawce z bitą śmietaną, a wczoraj jak nadrabiałam zaległości na głównym wątku, to mnie tak kręgosłup zaczął łupać w okolicyzapięcia stanika, że nie wiedziałam czy się przewiałąm czy mi coś przeskoczyło
a na wizycie ciśnienie wporządku, wszystko trzyma z dołu i nic nie wzkazuje, że mam lada moment rodzić, a lekarka mówi, że mogłabym w tą niedziele rodzić, bo dziecko donoszone, a ona ma wtedy dyżur, a też dobrze się rodzi, bo spokój - niedzielne dziecko to ponoć leniwe dziecko, hihi, ale ja w tą niedziele to na bank nie urodze, z resztą nie mam nic przygotowane

reklama
Ja też dziś po wizycie. Wy mówicie że 40 zł płaciłyście za GBS no to was pocieszę ja 90:szok: I ginka mnie pocieszyła że nic się nie zapowiada wiec pewnie przenoszę...:-( wszystkie badania w porządku krew, ciśnienie, tylko waga w góre już 12kg :no: boże a jeszcze miesiąc albo lepiej... na porodówkę to mnie wtoczą..

Do góry