reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja chodze prywatnie I mam na kazdej wizycie USG
Tutaj w ogole nieprywatnie kobiecie nie przysluguje taki luksus jak ginekolog, bez wzgledu na to, czy jest sie w ciazy czy nie.

Ja jestem dzisiaj w 20 TYG I 4 d I wszystko bylo widac, wszystkie organy juz sa :)

Kasiek, dzidzius sobie robi miejsce :)

reklama
Indi bo generalnie juz powinno wszystko być ale czasem wolniej się rozwija ale org dzidzi ma czas do 22tc bo wtedy juz musi być wsjo działające dlatego lepiej po skończonym 21 tc (tak mi gin mówił)

Zdjęcia wstawie później.
U mnie wszystko ok, dziecię zdrowe, serce rozwinięte, dwa przedsionki, dwie komory, kręgosłup jest ok, czaszka też, był żołądek, nerki, wątroba itp. Paluszki policzone, uszka, oczka wszystko ok. Pępowina ok. Pomiary brzuszka, główki i kości udowej mniej więcej się pokrywają, rozbieżność jest w paru dniach.
I najważniejsze, maluch skrzyzowal nogi i zacisnął kolana. Ogonka nie było widać, a to co było to na 60-70% jajka, ale również dobrze mogą być spuchniete wargi sromowe dlatego 100% nie dała.
W domu już wszyscy mówią że synuś, a ja sama nie wiem co myśleć. Ulżyło mi, że zdrowy dzieciak.

Na USG machal do mnie lapkami, pchal palucha do buzi i połykał powietrze, wody, niesamowity widok. Nosek ma zadarty jak Cyprian. Serduszko bije ksiazkowo.

Jezyk gratuluję zdrowego Bobaska. A tak liczyłam, że się dowiesz płci, bo te 60-70% to prawie jak 50%, a że jest 50% szans na dziewczynkę to już dawno wiedziałaś;-).

Ciekawe czy Sprite się dowie...

yggam, ale u mnie jest inna sytuacja. Skierowanie owszem, mam ogólne, ale gin wskazał swoją klinikę, żeby tam zrobić. Z tego, co widziałam, to większości jego pacjentek na NFZ wystawia skierowania na połówkowe, żeby nie płaciły i widocznie w tej jego klinice się to nie podoba, bo przecież nie zarabiają. Nie twierdzę, że jakbym poszła z tym skierowaniem gdzie indziej, to nie byłabym potraktowana "luksusowo", ale ponieważ i tak miałam iść prywatnie płatnie, to pójdę do tej jego kliniki (zwłaszcza, że mam ją pod domem! :-D) i nawet niech zrobią na odwal się, a 4 dni później odwiedzę tą super ginkę, która robiła mi pierwsze prenatalne :tak:

jezyk, no ej, to muszą być wargi sromowe :-D Ale cieszę się ogromnie, że wszystko w porządku!!!

A co do terminu tego USG to nie jest tak, że po prostu po 22tc już się tak wszystko zarasta, że nie da się określić tych organów?

jezyk- super, że dzidzia zdrowa :-)

Ja idę na drugie prenatalne 09.09., czyli będę w 21t4d. Idę na NFZ pierwsze miałam w tym samym miejscu. Sprzęt mimo, że na NFZ porządny i lekarz też bardzo konkretny i sympatyczny więc nie zawsze jest tak źle jak się nie płaci. Mam nadzieję, że teraz będzie ten sam lekarz.

Jedyne co wiem, to że charakter ma po ojcu, bo się zaparło i już:-p:-p Stukaliśmy, pukaliśmy to łaskawie na chwilę rozszerzył kolana, ale była to za krótka chwila żeby określić na 100%

Aaaaaa no zapomniałam i waży 370 gram Kolos :)

Ostatnia edycja:
reklama
Indi, jezyk i nulini super ze maluszki zdrowe!!!

Nulini idz na oba a jak to na nfz bedzie ok to najwyżej nie pojdziesz na drugie :)

Ja slyszalam ze polowkowe trzeba do 23 tc zrobic bo pozniej dziecko może byc juz za duże i źle jest pomierzyc wszystko

Do góry