reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.
Mój gin ani razu jeszcze słowem nie wspominał o szyjce więc zakładam że wszystko jest w porządku.

Elutka sorry ale z jakiegoś powodu masz brać tą no spe lekarz nie każe jej brać tak o dla zabawy! Nawet jeśli yo prawda o no spie i mowie dzięki yo ja juz wolę w przyszłości chodzić z dzieckiem do.logopedy niż przedwcześnie urodzić. Luteina jest na podtrzymanie no spa na wszelkie skurcze może brzuch zbyt twardy lekarz wymacal i to dlatego masz brać no spe. Wg mnie gdybanie brać nie brać jest chore bo nikt ciężarnej nie każe czegoś brać jeśli nie ma ku temu podstaw!

jezyk tylko ja no-spy wcześniej nigdy nie brałam, wczoraj wzięłam pierwszy raz jedną tabletkę. Tak to w ogóle w życiu może zjadłam 3 tabletki no-spy...tak naprawdę to ciąża od początku przebiega właściwie książkowo, nic się nie działo...szyjka skróciła się, bo w miarę dużo chodzę, czasem młodego też muszę podnieść, zakupy itd....nie bardzo rozumiem sens jej brania :(

Jezyk właśnie to samo pisałam jeśli taka by była zależność to moja koleżanka powinna sto razy urodzin no biega w ciąży nawet w polmaratonie biegła. Chodzenie i dźwiganie nie powoduje skracania szyjki tylko może wywoływać skurcze, czasem bezbolesne. Nie wszystkie skurcze bolą

Atak z innej beczki, często stawia wam się brzuch? Bo mi id kliku dni masacrycznie nie pamiętam żebym z Olą tak miała :/ a teraz ciągle twardnieje i puszcza. I ja juz nie wiem, bo do tego jeszcze kopniaki które czuje w kroczu trochę mnie to martwi
I nie wiem czy se wkręcam i dramstyzuje czy co. Witaj ciąży wszystko jest inaczej niż przy oli i ja sama nie wiem już co jest ok a co nie :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Magnez i luteinę rozumiem, no-spy nie bardzo. Brzuch mam mięciutki, nic się z nim nie dzieje innego niż do tej pory. Chodzenie, dźwiganie bezpośrednio nie ale pośrednio jednak ma wpływ na skracanie, bo powoduje skurcze-tak wynika z tego co piszecie:) Inna sprawa, że lekarze kochają przepisywać ten lek...
Doggi dla mnie to gdybanie nie jest chore...teoretycznie lekarz wie co robi, ale np ostatnio zapomniała mi przepisać globulek a infekcję więc już zaufanie troszkę spadło...

martusia gratulacje :tak:
goferek masz rację, raz na 2 miesiące też byłoby dla mnie za rzadko.
jezyk będzie dobrze!!!
elutka ja bym brała, zgadzam się z Doggi, za duże ryzyko :sorry: To tak samo ja mam ze sterydami, mogą o wiele gorsze skutki przynieść niż wizyty u logopedy a biorę, bo mam za dużo do stracenia :sorry: A akurat do tego leku nie mam bezwzględnego wskazania jak np. do zastrzyków z heparyny czy acardu (to koniecznie muszę). Ale lekarka sama mówi, że jeszcze boi się odstawić steryd. W przypadku nospy ryzyko powikłań jest niewielkie, o wiele ważniejsze powstrzymanie skurczy.

Kciuki za wszystkie wizytujące.

U mnie po badaniu ginekologicznym gin mówi, że szyjka ok, a dokładne pomiary mam z usg dowcipnego na wydruku. Teraz miałam znowu powyżej 4 cm.

reklama
Do góry