reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Kasiekz no mi prxy oli się stawiał ale dopiero pod koniec a ostatnich kilka dni to bez przerwy twardnieje i puszcza a co jakiś czas boli to no i najgorzej to dziś e nocy bo cały czas mnie to budziło :/ czego prxy oli nie pamiętam :/ druga ciąża a jsk człowiek nic mię wiedział tak dalej w nieświadomości żyje

Jezyk widzisz teraz bedxie ok tyle czasu minęło a ty masz się dobrze więc bedxie tylko lepiej, musi być :)

reklama
No dokładnie, już bliżej niż dalej!

Ja mam bh ale raczej w normie, wczoraj 2 wyraźnie wieczorem, jakby mi ktoś brzuch na chwilę nadmuchał ;-)

jezyk i ja przeleżałam pierwszą na fenoterolu do końca. W 22tc w szpitalu z zagrożeniem przedwczesnego porodu. Teraz znowu to samo, ale zamiast fenoterolu luteina i apsargin i też się boję, bo przy 2latce w domu nie poleżę.

doggi ja miałam od 20tc z córą. Dostałam właśnie na to fenoterol, ale i tak się stawiał do końca. Lekarz powiedział, że taki mój urok:)

Jezyk trzymam mocno kciuki

Goferek rzeczywiście rzadko masz te wizyty

Elutka dobrze, że Synek do żłobka zaczął chodzić to będziesz miała szansę odpocząć. Gdyby u mnie wyszła taka diagnoza to byłoby ciężko, bo nasze smyki w podobnym wieku więc zdaję sobie sprawę ile przy nich biegania. Uważaj na siebie

A wiecie, że ja mam odwrotny problem. Ja skurczy w ogóle nie czuję i przy porodzie było tak samo. Pełne rozwarcie a partych wcale. Po dwóch kroplówkach z oxy się zaczęły i trwały po kilka sekund, poród wydłużał się masakrycznie przez to.

A z innych wieści: dowiedziałam się czemu ciągle miałam przesuwane połówkowe, mój lekarz prowadzący ma raka mózgu:-( Teraz z "urzędu" przepisali mnie do innego lekarza i średnie są o nim opinie i nie wiem co robić. Bo tak naprawdę jak byłam u niego na połówkowym to wydawał mi się kompetentny. Jeszcze jest 3 innych lekarzy, z czego jeden prowadził moją poprzednią ciążę i tak średnio byłam z niego zadowolona....

Szew i pesar to nie to samo. Jak leżałam w szpitalu to jedna dziewczyna z sali miała zakładany. Szew zakłada się podczas zabiegu w znieczuleniu ogólnym - podobno lepiej trzyma ale nie zakłada się go po przekroczeniu któregoś tygodnia ciąży.
Pesar to taki krążek chyba gumowy który można założyć podczas normalnego badania na samolocie i np moja siostra miała go zakładanego po 26 tc.
Jak u mnie się nie poprawi to lekarz będzie chciał mi go też zakładać.
A nospę też biorę 3 x dziennie a tez nie odczuwam żadnych skurczy ani bóli.
Ale to po to aby te skurcze się nie pojawiły i żeby szyjka się nie skracała. Na razie jest lekko miękka.
Ale ja ufam mojemu lekarzowi :-)

A ja mam jakiś kryzys teraz cały czas twardnieje, brzuch strasznie boli kłuje. A dole tak po prawej stronie i co chwilę w pachwine łapie mnie skurcz :( aaaaaaaaaa ale mnie ta ciąża wku****!!!!!!!! Jak paralitka s ie czuje <foch>

reklama
Do góry