reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Zelka ja to nie wiem jak dokladnie jest z tymi tyg, ale moja szwagierka dopiero co rodzila i wtrzymywali jej porod zeby mala nie byla wczesniakiem.. i urodzila w 36w3d.. wiec u mnie w szpitalu przynajmniej tak to robia:tak: wyszla normalnie po 3 dniach i oczywicie obezlo sie bez inkubatora..

Agulqa najwazniejsze ze lekarz stwierdzil ze jest ok:tak:

A wlasnie bada jak nie urodze wczesniej to ja mam wizyte 31.12 :tak:

reklama
LayDeek, gratki! a o co miałaś konsultacje z anestezjologiem? na znieczulenie? nie wiem, czy pisałaś, ale taka procedura kojarzy mi się ze szpitalem na raciborskiej, tak? bo CC już chyba nie jest aktualne u Ciebie, co?

emilchen, no cudny:):):) ja nigdy ani młodego ani młodej nie widziałam w 4d na usg.

karpanna, ale panikarz. no 36 to jeszcze nie termin, ale bez przesady, żeby tak Cię straszyc. kładź się do łóżka i wytrzymasz do bezpiecznego terminu :tak:

agulqa, wiesz co, jakbym miała teraz ktg, to mój zapis byłby bez ruchu, bo akurat młoda śpi i co? na siłę mam ją budzić? ruszała się pół godz. temu, to chyba ma prawo teraz odpoczywać? :confused2:

To kiedy jest ten bezpieczny termin w końcu?? On mi nagadał że za 3 tygodnie dopiero:szok:

Aha przez miesiąc przybyło mi 2 kg a od początku 13 kg

Ostatnia edycja:
Sprite, taki wymóg jest w Bogucicach w szpitalu Zakonu Bonifratrow. I tak. Do ZZO. O cc zapominam :) mała glowka w dole, wiec wyjdzie kanałem rodnym :). A ty gdzie będziesz rodzic??

aaaa, no na raciborskiej w k-ce też taki wymóg (a przynajmniej było tak 3 lata temu). trzeba iść do ordynatora o zgodę na poród rodzinny, jeśli ie chodziło się do ich szkoły rodzenia no i właśnie na konsultacje w sprawie znieczulenia.
ja u siebie. z młodym byłam przygotowana na poród na raciborskiej, ale ostatecznie pojechałam do siebie.

EMILCHEN - śliczny Dominik ! :-) no i w końcu dobre wieści :-) cieszę się że wizyta udana

LEYDEEK - gratuluje dobrych wieści

AGULQA - u mnie jak leżałam na boku nie było nic musiałam na plecach leżeć :-p Robert po prostu leniwy będziesz miała dobrze jak już wyjdzie :-D

KARPANNA - no to odpoczywaj i będzie wszystko ok :-)

kapranna, jak takie coś mnie wkurza. Miała pani już tyle USG ile refunduje NFZ i resztę mają w du.pie. Wstyd, nie państwo...a do terminu spokojnie, teoretycznie ciąża donoszona to 2 tyg. przed terminem.

emilchen, super buziaczek.

Gratki wizyt.

Dziewczyny, gratki wizyt!

Agulqa, mój ostatnio na ktg spał :rofl2: pół zapisu na boku leżałam... Coś tam zaczął fikać jak mi kazała położna na plecach poleżeć. Myślałam, że zdechnę, tak mi słabo było :-D

Karpanna, Ty wieloródka to szyjka i macica mogą być już gotowe. Ja mam już mini rozwarcie i nadal mam nadzieję na styczeń! A USG gdy jest wskazanie robią na nfz, nie mają wyjścia. Nie u gina to w szpitalu po terminie zrobią, bez obaw.

A bezpieczny termin... Niby po skończonym 37, ale wiadomo, każde dziecko potrzebuje innej ilości czasu by dojrzeć. Znajomej dzieci rodziły się w 43 tc. Jedyny, który wyszedł w 39/40 miał objawy wcześniactwa. Ale też jak dziewczyny piszą, dzieci z 36 potrafią być gotowe. Ach te statystyki ;)

Ostatnia edycja:
reklama
To położna jest, łatwo sobie w kaszę dmuchać nie daje. Jak z matką i dzieckiem wsio ok, to po co wywoływać? Ja miałam 14 dni po, ale już poszłam na ustępstwo, bo niby białko w moczu się pojawiło. Tak to bym dalej czekała ;-)

Do góry