reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Kasieńka;
ale słodka:-)
ja też coraz częściej spoglądam w stronę sklepików Dziecięcych :-) Już niedługo wiosna, więc przyjdzie natchnienie :-)

reklama
Kasiu sukieneczka cudna ja tez nieraz sie skusze na ciuszki na malego choc mi tak bardzo nie potrzebne bo po Kubie mam mnostwo ciuszkow.

Wczoraj stwierdzilismy z mezem ze jednak nie kupimy kolyski ona nie starczy na dlugo a bezsens by byl kupowac znow cos pozniej. Lozeczka nie ma bo przerobione na lozko dla Kubunia.

Dzis Krzys ma isc zobaczyc na kojce ja sobie wybralam dwa i nie moge zdecydowac sie ktore lepsze.

KOJEC ZANZIBAR W SUPER PROMOCJI!!! ŁAP OKAZJĘ (309374827) - Aukcje internetowe Allegro

drugie takie

KOJEC FISHER PRICE Z KOLEKCJII 2007 RAINFOREST (309374657) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny, jedna uwaga co do tych przewijaków na turystyczne łóżeczka. Ja takiego nie mam, ale koleżanka miała i mówiła, że dzieciaczek się w nim "zapada" i w sumie niewygodnie się go przewija.

Dziewczynki jaka polecacie pościel dla maluszków. Taką do standardowego - drewnianego łózeczka. Myslę, że 4-częsciowa wystarczy:
-poszewka na kołdrę
-poszewka na podusię
-prześcieradełko(najlepiej z gumką)
-osłonka-ochraniaczyk
Uważam, ze baldachim to rzezc zbyteczna.
Podobaja mi sie pościele niemieckiej firmy Gluck ale okropnie drogie.
A i jaki materiał ..flanela czy frotte a moze zwykła bawełna.

magdziara posciel z amy tez jest bardzo dobra. Bawelna wysokiej jakosci. I tak ladnie wykonczona. Kuba do tej pory z niej korzysta a wyglada jak nowa. Czesto ja pralam bo mialam na poczatku tylko jedna.

Magdziara oczywiscie ze baldachim jest zbedny. Ja jestem wielka przeciwniczka ale chyba bede musial kupic bo lozeczko bedzie stalo przy oknie i tak baldachiom zawsze bedzie troszke chronil od słonca .. Co do tkaniny to chyba na pocatek najlepsza bedzie bawelna a pozniej na zime frotka lub flanela.

Ja to nawet nie używałam osłonek ale wszystko zależy od położenia łózeczka , od tego gdzie stoi telewizor i od maleństwa czy jest bardzo ruchliwe czy spokojne.
Moja jak zasnęła to nic jej nie przeszkadzało, suwałam łóżeczkiem , odkurzałam pod nim a ona spała i spała. Marzy mi się aby to drugie też miało taki apetyt na sen.

reklama
poprzednio nie korzystalam z baldachimu ale teraz nie mam wyjscia bo mala niunia bedzie z nami w pokoju.
odnosnie poscieli ja korzystalam na lato z bawelny a zimowa pora z flaneli.przescieradla mam wszystkie frotowe z gumka.na szczescie nic z tych rzeczy nie musze kupowac wszystko zostalo po synku w dobrym stanie:tak:

Do góry