reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Stanowczo lepsze koła pompowane, piankowe mam w spacerówce i różnica jest!
Koleżanka miała piankowe w gondoli i nie polecała, ja też jechałam z tym dzieckiem tym piankowym i czułam sie jakbym go trzęsła non stop. Pompowane ci to zamortyzują.

reklama
Zakochalam sie!!!!!!
W wersji van gogh

Załączniki

• 1425328098903.jpg
    1425328098903.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 99
  • 1425328110832.jpg
    1425328110832.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 93
Kurcze znowu mam dylemat nad Bebetto Holland, mam znajomą która prowadzi sklep dziecięcy, byłam dzisiaj u niej bo mówiła że po targach będzie miała promocje na wózki i miała też przywieźć Hollanda, ale mówi że jest tak brzydka kolorystyka i wzór materiałów tych wózków, że nawet ich nie chciała brać bo mówi że byłby problem ze sprzedażą i chyba znów wrócę myślami do Bebetto Luca:confused:

Kurcze znowu mam dylemat nad Bebetto Holland, mam znajomą która prowadzi sklep dziecięcy, byłam dzisiaj u niej bo mówiła że po targach będzie miała promocje na wózki i miała też przywieźć Hollanda, ale mówi że jest tak brzydka kolorystyka i wzór materiałów tych wózków, że nawet ich nie chciała brać bo mówi że byłby problem ze sprzedażą i chyba znów wrócę myślami do Bebetto Luca:confused:

Wiem,że będziemy na ten wózek patrzeć przez kilka lat ale czy naprawdę kolor jest aż taki ważny? Jest to pytanie na które sama sobie jeszcze nie odpowiedzialam:-) Mój tata zawsze twierdził że na kolorze sie nie jeździ co prawda zawsze odnosilo sie to do samochodów ale może coś w tym jest;-)

Ale jeśli mam nie patrzeć na kolorystykę i strukturę materiału to one się niczym nie różnią, patrzyłam na kosz na dole w Luce i jest on większy niż się wydaję na zdjęciu, chyba jednak postawię na Lucę

Zulugulka oczywiście ze jest ważny ;) żadna nie kupi żarowy odblaskowe a np zwykły żółty lub nie pomarańcz z MPO tylko pomarańcz delikatna ;) my to nie faceci, my lubhimy kolory i znamy ich więcej niż 10 ;) :D

:-D Chodziło mi raczej o konkretnie o kolory bebetto holland taki skrót myślowy. Nie wydają mi sie najgorsze przynajmniej na stronce, może inaczej jest na żywo. Zresztą kwestia gustu :-)

reklama
Jezu dziewczyny mam ochotę się zabić własną pięścią :> W ogole nie mam pomysłu na wózek.. Szczerze mówiąc to nowy samochód wybrałam szybciej i szybciej miałam swoje "top 3" niż te cholerne wózki. Co czytam o jednym czy drugim to za chwile widzę jakąś opinie, że ktoś nie zadowolony, że ciężki, że to czy tamto. Z drugiej strony mąż mi mówi, że przesadzam, że gdybyśmy dostali od kogoś wózek w użytkowanie to bym nie wybrzydzała, tylko brała co jest.
Moje kryteria to:
- cena - półka średnia raczej (~2 tys.), ale mogę dopłacić więcej jakby coś było super i spełniało moje oczekiwania w 100%
- gondola taka żeby maluch w zimie się zmieścił (tutaj chyba odpada x-lander)
- 4 koła, pompowane, w miarę lekki. Wolałabym koła skrętne z możliwością blokady (i tu mi odpadł navington)
- w miarę dobra amortyzacja (tu też kilka wózków odpada)
- pozycja leżąca na płasko w spacerówce (odpada bugaboo) - chyba że tu przesadzam?
- żeby się nie psuł :):):)
- szeroko pojęta ergonomia (Tu mi się podoba x-lander właśnie, np. moskitiera wyciągana z podnóżka itp), żeby mechanizm ustawiania kąta w oparcia w spacerówce nie był na jakieś paski tylko na "kliki"
- wpinanie spacerówki zarówno przodem i tyłem do kierunku jazdy
- duża budka zarówno gondolki jak i spacerówki, żeby w razie ostrego słońca / wiatru itp osłonić dziecię.

Chyba tyle na razie.. ktoś znalazł taki wózek? :D

Do góry