reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Moj maluszek jest tydzien mlodszy, ale wazy tylko 6200. Czy to nie za malo?
Lekarz stwierdzil ze 25 centyl wiec ok.
Wie moze ktoras z Was co to sa centyle? ;)

reklama
priscilla - a nie masz w swojej ksaizeczce zdrowia (tzn dziecka) siatek centylowych ?

sa tam takie linie ktore pokazuja prawidlowy rozwoj dziecka - wage i wzrost - jezeli dziecko utrzymuj sie na jednej lini caly czas i nie skacze za  bardzo pomiedzy nimi - a szczegolnie w dol - to jest ok ;

no i nie masz sie co martwic waga - moja kamilka wyglada dosyc pulchnie :) wiec spokojnie mogla by wazyc odpowiednio mniej - p;oza tym  w takim wieku tydzien czasu to calkiem spora roznica :)

Mam siatki centylowe. Tylko nie wiem w ktora strone to dziala. Jak ma 25 centyli to znaczy ze jest chudsza od sredniej wagi (50 centyli) czy grubsza? ;P

Kubuś dzisiaj pierwszy raz dostał jabłuszko Gerbera :) był zchwycony nowym smakiem a jedzenie z łyżeczki szło mu zadziwiająco sprawnie :) teraz czekamy na efekty

A my wczoraj jedliśmy banana z morelami. Ale było oblizywańsko. Jak dotąd chyba najbardziej Klaudii to smakowało

Moj maluch ubostwia zupki jarzynowe i kaszke bananowa...az mruczy jak je. Smieszne jest to ze juz sie wycwanil co i jak - gdy mu zakladam sliniak to juz piszczy bo wie ze idzie am am :laugh: juz nie wspomne jak sie zaczyna wiercic gdy widzi ze sie zblizam z lyzeczka i sloiczkiem :)

Priscilla pisze:
Ale idiotyczne pytanie - ściełam sie dopiero jak to napisalam :D
Sorki :D

nic sie nie stalo :)

a my dalej trenujemy jablko ... i chyba chwilowo przestaniemy bo mala od 3 dni jakos dziwnie mi steka - wlasciwie to nie ma problemu z wyproznianiem bo ladnie robi kupke 2 razy dziennie ale jakos mnie to stekanie denerwuje ... moze to tylko nowe dzwieki dla niej ale musze to sprawdzic - odczekam pare dni i zobaczymy co bedzie dalej ;)

Idzia to jesteśmy na tym samym etapie ;D
Ja też stanęłam na jabłuszku, ale u Małej pojawiły się kupki ze śluzem i dajemy jej już 3 dni lacidofil-zobaczymy. Najgorsze że pediatra, nie odbiera telefonów-urlop- i nie mam jak zasięgnąć opinii co dalej. Ja chyba w sobotę powrócę do jabłuszka ;)

reklama
Do góry