reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

moje dziecko przeprosiło sie z kaszką:szok:dzis zjadała 120ml na śniadanie to dla niej baaardzo duzo:tak::tak::tak:a na obiad znowu szpinak:-pi może jakas rybka:-p

reklama
Ja korzystajac z tego, ze mam troszke dni wolnych przez to 3/4 etatu to zaczelam malej gotowac :-) i w sumie niezle mi to idzie, bo Sara wcina jak szalona :-) Robie sobie wiecej i na goraco zakrecam w sloiczkach, tak ze wychodzi mi na 2-3 razy. Wczoraj np. zrobilam jej zupke z cukini z piersia z kurczaka i kasza jeczmienna :-)

Co do warzywek typu kalafior, brukselka, brokuly itd. to Sara zje wszystkie o ile sa z dodatkiem miecha :-D Chyba ma to po mnie - ja tez jestem takim miesozerca :-)

Czekolady jej narazie juz nie daje, bo ja wtedy wysypala po tym prince polo, ale ciekawe, ze po kaszce straciattella z bobovity nic jej nie bylo :baffled:

Falbala, mozesz tez zrobic zupke szpinakowa - tak samo jak szczawiowa - pod koniec gotowania zupy warzywnej czy tam na miesku, jak wolicie, dodajesz sporo posiekanego szpinaku, a potem tylko troche smietany dla koloru i smaku i voila :-) Moja mala uwielbia taka zupke, ale ja robie z mrozonego , bo do swiezego raczej nie mam dostepu. Aha, pyszna jest z jajcem na twardo :-D

Ziemniak z sosem szpinakowo-serowym (nie dla alergikow)
Troche mrozonego szpinaku, kawaleczek serka topionego, szczypta soli do smaku oraz ugotowany ziemniak. That's all :-D

A moje dziecko znowu ma wilczy apetyt - zjadla podobno dzisiaj duza zupe jarzynowa i odrazu duzy sloik jagnieciny z warzywami i czyms tam :-) A teraz moja mama szla z nia do domu dac jej deserek :-)

Jak wroce z pracy to dostanie na kolacje parowe i kanapke z pomidorkiem, a po kapieli butla :-)

Ziemniak z sosem szpinakowo-serowym (nie dla alergikow)
Troche mrozonego szpinaku, kawaleczek serka topionego, szczypta soli do smaku oraz ugotowany ziemniak. That's all :-D

A moje dziecko znowu ma wilczy apetyt - zjadla podobno dzisiaj duza zupe jarzynowa i odrazu duzy sloik jagnieciny z warzywami i czyms tam :-) A teraz moja mama szla z nia do domu dac jej deserek :-)

Jak wroce z pracy to dostanie na kolacje parowe i kanapke z pomidorkiem, a po kapieli butla :-)
o dzieki ciekawe co z tego wyjdzie :-D:-D
zazdroszcze Ci ze Sara tyle moje moja to dziubnie jeden maly sloiczek na obiad 190 ml i juz nie chce pol kanapeczki na posilek nawet calego jogurtu nie zje :confused2:

Falbala, pokroj go na drobno, daj maselko, troszke soli, poddus do miekkosci i masz baze :-)
Mozesz zrobic zupke tak jak Karoo pisala.
Albo ten sos, o ktorym wspomnialam ponizej.

Mozesz tez zrobic nalesniczki na mleku modyfikowanym i dac szpinak, troszke potartego zoltego sera, zwinac i miec takie nalesniki na slono.

Mozna tez dodac go do klusek - ziemniaki ugotowane i zmielone, jajko, maka ziemniaczana i taki szpinak. Wszystko na oko. Zagniesc. Wrzucac na gotujaca sie wode. Zagotowac, odstawic, zeby doszly.

reklama
A jak mala je jajca, to super jest szpinak, jajco w formie sadzonego albo jajecznicy i do tego ziemniaczek z koperkiem i maselkiem.

Do góry