reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
ale to był ten strasznie słodki z hippa ze słodkich jabłek :szok: , jestem w kropce, bo Igorowi na początku smakowały soczki...:confused: :eek:

Wlasnie Sara ostatnio cos tez nie za bardzo chce pic soki...A na poczatku potrafila wypic 100ml, ale rozcienczonego, na raz...Teraz tylko pije wode z glukoza albo sama wode. A fajesz mu podgrzany czy taki w temp. pokojowej?? Bo moja mala musi miec wszystko cieple...Zimnego nie tknie...

Moja tez srednio chce pic soki herbatkę jabłkową pije a z sokiem to roznie, soku jabłkowego gerbera pic nie chciała a juz z hippa ze słodkich jabłek wypiła:confused: no i oczywiscie musi byc ciepły..

a propos soczku... lekarka mi mówiła, że soczek jabłkowy mogę podawać Piotrusiowi w takiej ilości jakiej zechce wypić. natomiast soczki, które mają w składzie marchewkę tylko 70 ml/dobę. żeby nie było za dużo witaminy A.

my już swobodnie zjadamy 2/3 słoiczka zupki jarzynowej. w przyszłym tygodniu dam mu pierwsze danie z mięskiem: pewnie króli albo kurczaczek.

z biszkoptami trzeba uważać przy dzieciach ze skazą, bo one mają w składzie mleko i jajka.

Leyna dobrze, ze dałas cynk z tymi sokami z dodatkiem marchewki wprawdzie jeszcze nie daje małej takich ale juz nie długo zaczne...;-)

Dałam dziś małemu pierwszy raz flipsa do rączki :-)

Ale nie wiedział co z nim zrobić :-D
a ja dzisiaj taką samą próbę przeprowadzałam:-D no i moje dziecko znowu wiedziało co z tym zrobić, 5 chrupek zjadła, i chciała więcej, ale doszłam do wniosku, że na pierwszy raz to bardzo dużo:-D

Leyna a mówisz o tych "miśkoptach"? bo ja nie sprawdzałam jeszcze składu tych wynalazków, tylko czytałam, że one są powyżej 9 miesiąca...

reklama
a mozna te flipsy takim maluchom dawać??? nie ma w nich srodków konserwujących i tych wszystkich E200,E546 itd.....to może też bym spróbowała.

Do góry