reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
a ja od ponad tygodnia mam 4 różne słoczki w lodówce ;D
i łyżeczki też kupiłam ;D

no i waham się z podaniem, ale mnie podkusiłyście i jutro spróbuję ;D ;D ;D

co do spania - u nas utrzymują się 2 pobudki - o 1 i 4-5 - ale jakoś przywykłam i nawet mimo chodzenia do pracy mi to nie przeszkadza, karmię go 15 - 20 min. i odkładam - oboje jesteśmy raczej w półśnie :)

Koga, to u nas odkąd wróciłam do pracy, pobudki są co dwie godziny, ale też tylko na kilka minut, więc nawet nie jestem bardzo zmęczona.

A co do podawania deserków, u nas wciąż jest to tylko fajna zabawa: mama wkłada coś do buzi, więc trzeba to na nią wypluć ;D

Kurcze jak tak czytam, że chyba wszystkie dzieci budzą się na nocne karmienie to zaczynam się bać czy z Filipem wszystko ok, że przesypia około 10 godzin bez pobudki.

ja też nie narzekam , Maksiu jak zaśnie po 20-stej to budzi sie o 4 na jedzonko i śpi dalej, do 7 albo i dłuzej
ostatnio budził się przez kilka dni dodatkowo o 1 ale już mu chyba przeszło ;)

no i mozliwe że ma po babci bo moja mama podobno w wieku niemowlecym duuużo spała a i teraz lubi pospać ;)

dziś do ziemniaczka dodałam marchewkę, smakowało :)
teraz tak przez następne dni i bedziemy obserwować ::)

Agatka wcina wszystko co moze, wwczoraj bardzo przypadla jej do gustu bananowa kaszka ryzowa hippa w sloiczku, dzis rano tez jej dalam i tak sie najadla ze pol dnia nie chciala mleka pic  ::) tylko za soczkami nie przepada, herbatke tylko pila jak byly upaly, a jest juz karmiona sztucznie, nie wiem czy powinnam sie niepokoic czy tez nan2 zaspokaja jej potrzeby...

catherinka pisze:
Kurcze jak tak czytam, że chyba wszystkie dzieci budzą się na nocne karmienie to zaczynam się bać czy z Filipem wszystko ok, że przesypia około 10 godzin bez pobudki.

Ty sie nie zastanawiaj

TY SIE CIESZ !!!

reklama
No dobra my podalismy dzis w nocy jedna lyzke kaszki i reszta mleczka troche poskutkowalo bo wypil tylko jedna butle w nocy ale i tak zmienie mleko z 1 na 2 a kaszke bede podawac od czasu do czasu.

My kupilismy juz drugi kubeczek ten pierwszy byl z plastikowym dzyndzkiem i Brian nie umial z niego pic teraz dokupilismy z gumowym i niezle sobie radzi :)
Zrobilismy tez zapasy papek i soczkow wiec teraz zobaczymy co najbardziej smakuje Malemu :)
Najbardziej chyba bedzie zadowolony z czekolady ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry