reklama
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
My po wizycie u pediatry. I zgodnie z moją oceną babka stwierdziła, że zamiast wprowadzić mieszankę z powodu mojej obecności w pracy lepiej zacząć podawać już coś "normalnego", np. kaszki bezmleczne i owoce, warzywa. No więc zaczynamy!
Odkczekam teraz tylko kilka dni, bo szczepiliśmy małego i damy najpierw jabłuszko, a potem już pewnie standardowo
- marchewka, deserki, delikatne zupki.
Dziewczyny, co do tych kaszek, mam pytanie - bo pediatra kazała robić na wodzie, ale nie dopytałam - normalnie gotuję wodę i z wrzącej robię? Czy jak? :
Dziewczyny, co do tych kaszek, mam pytanie - bo pediatra kazała robić na wodzie, ale nie dopytałam - normalnie gotuję wodę i z wrzącej robię? Czy jak? :
Catherinka a Ty już wróciłaś do pracy???my też będziemy z mężem chodzić na zmiany...mam trochę mrożonego mleka ale myślę że to nie wystarczy
moja pediatra mówi o mieszance, ale ja nie bardzo chcę.. też się zastanawiam nad wprowadzeniem jedzonka innego.będę obserwować jak CI idzie, bo dzieciaczki mamy prawie w tym samym wieku 

Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
kasianka pisze:Catherinka a Ty już wróciłaś do pracy???my też będziemy z mężem chodzić na zmiany...mam trochę mrożonego mleka ale myślę że to nie wystarczymoja pediatra mówi o mieszance, ale ja nie bardzo chcę.. też się zastanawiam nad wprowadzeniem jedzonka innego.będę obserwować jak CI idzie, bo dzieciaczki mamy prawie w tym samym wieku
![]()
Kasianka, ja też nie będę wprowadzać mieszanek, powoli podaję "słoiczki" i jest ok
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
dziewczyny, co to znaczy kaszka bezmleczna??
rozumiem, że to te które zalewa się wodą?? nie rozrabia się ich na mleku modyfikowanym?
a nie można kaszki zrobić ze swoim mlekiem?? 8) :
:
(nie śmiejcie się, ale nie wiem)

rozumiem, że to te które zalewa się wodą?? nie rozrabia się ich na mleku modyfikowanym?
a nie można kaszki zrobić ze swoim mlekiem?? 8) :
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
Tak, Kasianka, pracuję już od 27 lipca...
I też wolę przyzwyczaić dziecko powoli do normalnego jedzonka niż podawać mieszankę. I pediatra jak już pisałam też jest tego zdania i poleciła mi podawać Filipowi kaszki bezmleczne i robić je na wodzie. No więc kupiłam
Kaszkę kukurydzianą i ryżową z jabłkiem
Babka stwierdziła, że te będą najlepsze, bo ta sama ryżowa nie jest specjanie lubiona przez dzieci. Zresztą sama mówiła, że jej też nie smakuje
Myślę, że jeszcze poczekam, bo też mam zamrożone zapasy, ale jak tylko ruszymy - to dam znać jak wyszlo 
I też wolę przyzwyczaić dziecko powoli do normalnego jedzonka niż podawać mieszankę. I pediatra jak już pisałam też jest tego zdania i poleciła mi podawać Filipowi kaszki bezmleczne i robić je na wodzie. No więc kupiłam
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
Osinka, bezmleczna - bo nie zawiera mleka modyfikowanego. Ale można jak wyczytałam robić i na mieszance i na wodzie.
kjujik10
marcowa mama06` Marta R
aj Igi nie chce jesc kaszek zmordowalismy sie niemilosiernie az zasna
ale za to zjada bobo vity marchewka z ryze smakuje mu tak az buzke trzyma caly czas otwozona zamyka tylko na przelkniecie a jak sie skonczylo to sie rozplakal

reklama
magdalenaB
marcowa mama 06'
no to catherinka czekamy na relacje!! 
kjujik: ale twoj synek to glodomorek :laugh:
bartek nie ma tak ulubionej potrawy, jednakowo toleruje jabklo, marchew ale wyraznie ozywia sie przy bananach i gruszkach hippa (bo slodziutkie sa
)
kjujik: ale twoj synek to glodomorek :laugh:
bartek nie ma tak ulubionej potrawy, jednakowo toleruje jabklo, marchew ale wyraznie ozywia sie przy bananach i gruszkach hippa (bo slodziutkie sa
Podziel się: