reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ivon Kinga się może w końcu przyzwyczai.a próbowałaś dawać jej kaszkę?mojemu Alankowi bardzo smakuje mleczno-ryżowa z bananami z bobovity.mi zresztą też :laugh:

reklama
My po wizycie u pediatry. I zgodnie z moją oceną babka stwierdziła, że zamiast wprowadzić mieszankę z powodu mojej obecności w pracy lepiej zacząć podawać już coś "normalnego", np. kaszki bezmleczne i owoce, warzywa. No więc zaczynamy! :D Odkczekam teraz tylko kilka dni, bo szczepiliśmy małego i damy najpierw jabłuszko, a potem już pewnie standardowo :) - marchewka, deserki, delikatne zupki.
Dziewczyny, co do tych kaszek, mam pytanie - bo pediatra kazała robić na wodzie, ale nie dopytałam - normalnie gotuję wodę i z wrzącej robię? Czy jak? ::)

Catherinka a Ty już wróciłaś do pracy???my też będziemy z mężem chodzić na zmiany...mam trochę mrożonego mleka ale myślę że to nie wystarczy :( moja pediatra mówi o mieszance, ale ja nie bardzo chcę.. też się zastanawiam nad wprowadzeniem jedzonka innego.będę obserwować jak CI idzie, bo dzieciaczki mamy prawie w tym samym wieku :):)

Dziewczyny a wy kaszki podajecie z butelki?

Ostatnio Brianowi podalam papeczke kurczak z marchewka myslalam ze nie bedzie mu smakowac a on az trzasl uszami tak zajadal :)

kasianka pisze:
Catherinka a Ty już wróciłaś do pracy???my też będziemy z mężem chodzić na zmiany...mam trochę mrożonego mleka ale myślę że to nie wystarczy :( moja pediatra mówi o mieszance, ale ja nie bardzo chcę.. też się zastanawiam nad wprowadzeniem jedzonka innego.będę obserwować jak CI idzie, bo dzieciaczki mamy prawie w tym samym wieku :):)

Kasianka, ja też nie będę wprowadzać mieszanek, powoli podaję "słoiczki" i jest ok

dziewczyny, co to znaczy kaszka bezmleczna??

rozumiem, że to te które zalewa się wodą?? nie rozrabia się ich na mleku modyfikowanym?

a nie można kaszki zrobić ze swoim mlekiem?? 8) ::) ::) (nie śmiejcie się, ale nie wiem) :p :p

Tak, Kasianka, pracuję już od 27 lipca...
I też wolę przyzwyczaić dziecko powoli do normalnego jedzonka niż podawać mieszankę. I pediatra jak już pisałam też jest tego zdania i poleciła mi podawać Filipowi kaszki bezmleczne i robić je na wodzie. No więc kupiłam :) Kaszkę kukurydzianą i ryżową z jabłkiem :) Babka stwierdziła, że te będą najlepsze, bo ta sama ryżowa nie jest specjanie lubiona przez dzieci. Zresztą sama mówiła, że jej też nie smakuje :) Myślę, że jeszcze poczekam, bo też mam zamrożone zapasy, ale jak tylko ruszymy - to dam znać jak wyszlo :)

aj Igi nie chce jesc kaszek zmordowalismy sie niemilosiernie az zasna :( :( ale za to zjada bobo vity marchewka z ryze smakuje mu tak az buzke trzyma caly czas otwozona zamyka tylko na przelkniecie a jak sie skonczylo to sie rozplakal :) :) :)

reklama
no to catherinka czekamy na relacje!! :)

kjujik: ale twoj synek to glodomorek :laugh:

bartek nie ma tak ulubionej potrawy, jednakowo toleruje jabklo, marchew ale wyraznie ozywia sie przy bananach i gruszkach hippa (bo slodziutkie sa :) )

Do góry