• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Kasiu, ja akurat nie mam wady zgryzu, ale wielu moich uczniów nosi aparaty od ortodonty, żeby "wyrówanć" ząbki :)

Wiesz, chozimy do przychodni,która współpracuje z Akademią Medyczną. Wydaje mi sie, że ci lekarze są na bieżąco z badaniami, są doswiadczeni. Ja jestem mamą pierwszy raz, lekarz uspokoił mnie tym, co powiedział.

Zaznaczył oczywiście, że jesli Karola nie bedzie lubiła pic z łyżeczki, to żeby dac jej butelką, ale jak sam określił, po co kusić los?
Spróbujemy z łyżeczki, a potem zobaczymy. Ja chcę wychodzić dziecku "na przeciw" i nie zadręczać swoimi pomysłami, tylko "słuchać" czego K. potrzebuje :)

reklama
Kinga- ja miałam babcię stomatologa , która nie pozwalała dawać mi smoczka jak byłam mała i co? zęby miałam lekko skrzywione i też nosiłam aparat. To samo było z moim bratem . ;D ;D ;D ;D ;D :)

byliśmy wczoraj z Agatą prywatnie u pediatry

na problemy z kupkami polecił jakiś syropek, pozwolił pomału wprowadzać nowe jedzenie, ale... MAM TO W NOSIE!!!
nie będę pasła biednego dziecka syropkami na przeczyszczenie, daję sobie spokój z nowym jedzeniem, niech tej mojej biednej córuni wszystko się unormuje i wróci do poprzedniego stanu
mam wyrzuty sumienia, że posłuchałam pediatry z przychodni, według mnie Agatce zaszkodziła marchewka i zupka jarzynowa - zapas słoiczków schowałam głęboko do szafki kuchennej

trudno, niania będzie podawać Agatce moje mleko z butelki, a jak nie z butelki, to łyżeczką - Agata pięknie pije z łyżeczki, nie robi żadnych problemów

dzień pracy ustalę sobie w kadrach tak, by wpadać do domu o 11-12 na karmienie

pożarłam się wczoraj z moim mężem, bo on uważa, że powinnam nadal Agatę przyzwyczajać do jedzenia, że za bardzo panikuję, gdy coś nie idzie tak jak trzeba, ale w tym wypadku będę nieugięta - uważam, że jeszcze czas na nowości i już

mam nadzieję, że mój plan się powiedzie...

wiesz osinko: moze nie tyle zaszkodzila co brzuszek dostal inny pokarm niz do tej pory i musi sie przyzwyczic do innego sposobu trawienia, ale pewnie, poczekaj chwile az sie to uspokoi, nie ma sie co spieszyc przeciez gagatek ma cale zycie przed soba!! :) nie denerwuj sie wszystkiego musialas sprobowac, nie mozna wszystkiego przewidziec :)
i nie przejmuj sie reakcja meza, wiesz on pewnie by chcil poprobowac nowosci z czystej ciekawosci :P ale mamusia czowa!! i dobrze ty lepiej znasz agatke i wiesz co, kiedy, jak. tzrymaj sie swojego planu, a z nowosciami mozesz odczekac 2 tyg i znow sprobowac jesli bedziesz chciala, raz na jakis czas nie zaszkodzis ztym agatce ;) :)

Ja też jeszcze karmię tylko biustem..wprawdzie ta moja Igusia jakaś chuda ostatnio się zrobiła, ale głodna raczej nie jest.. dlatego jeszcze miesiąc spróbuję ją karmić tylko piersią, a jak pójdę do pracy trzeba będzie zacząć coś innego. no chyba że mrożonki się sprawdzą, to będę odciągać nocami >:(

Madzia, poczekam co najmniej 2-3tygodnie, ewentualnie zostawię Agacie co jakiś czas soczek jabłkowo-miętowy, bo uwielbia ;)

mnie wpieniło to, że najpierw pozwalaja wprowadzać nowości, a potem pakują w dziecko lekarstwa = syrop na przeczyszczenie, skołowana jestem, choć pediatra podobno najlepszy w mieście

no wiesz to jest tak samo z lekami dla doroslych (ile ja sie ich nabralam) mialam wrazenie ze jestem jaka "testownica" :P bo co chwile cos nowego, ale tak trzeba by wybrac to najlepsze rozwiazanie..
poprostu lekarz podejrzewam chcial sprawdzic czy mala juz jest gotowa ::)

myślę osinko , że nie jesteś panikarą, bo gdyby Agatce służyło inne jedzonko , to było by tak jak u mnie tzn po wprowadzeniu kaszki i deserków w małych ilkościach wrecz skończyły się wreszcie problemy z brakiem bądź konsystencją kupek ::), tak więc jest to dowód, że dziecku służy inne jedzenie, a widocznie Gagatek jeszcze nie jest gotowa na nowości i nie przejmuj się tym, bo w końcu macie jeszcze czas ;)

reklama
Czyli kasianka witaj w klubie cycowych :)
Ale Kelts- jesli ty zageszczasz mleczko kaszka, to juz dodajesz cos innego, wiec niestety, juz do klubu "tylko cycowych" nie nalezysz ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry