reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wracamy do formy :)

Ja byłam nacinana po raz drugi. Po pierwszym porodzie było ok :DDDD, a po drugim ... jeszcze nie wiem. Jakoś mi się nie śpieszy....
Mam dużo do zrzucenie 8 kg. Ciuchy ciążowe są nadal moimi zwykłymi :/. Ała!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie wczoraj kolejne święto - zmieściłam się we wszystkie spodnie sprzed ciąży :D Jeszcze tylko kilka spódnic się nie dopina, ale i z tym sobie poradzimy ;)

Na mnie już od jakiegoś czasu wszystkie spodnie i spódnice są dobre, ale dalej nie dopinam się w sukienki - za ciasne w biuście. Ciekawe, czy te cycory po karmieniu zmaleją, bo czuję się idiotycznie z takim wielkim biustem. No i wielu ubrań unikam, bo niewygodnie w nich karmić.

To takie "dowcipne" kuleczki. Jak się chodzi z nimi w środku, to ćwiczą się mięśnie Kegla. Można też używać do celów czysto erotycznych. Zastanawiam się, czy je sobie kupić. Nie chciałabym mieć za parę lat problemów z nietrzymaniem moczu.
dlatego tutaj jest to obowiązkiem kazdego lekarza na wizycie popołogowej - sprawdzić siłe mięśni. Kulki pomoga ćwiczyc mięśnie, bo nie każda umie je napinac i rozluźniać bez nich.
Można tez chodzić do położnej lub fizjoterapeutki i cwiczyc przy jej pomocy - nie wiem czy w Pl w każdym mieście się znajdzie taką osobe, tutaj jest w każdym punkcie położnych i fizjoterapeutów.

Cwietka - ja równiez nie chodzę w domu w wielu ubraniach, bo wole wygodniejszy strój i raczej luźniejsze bluzki, aby łatwiej było mi karmić. Ze spodniami też juz nie mam problemu, choć i tak czuję, że jeszcze nie są tak idealnie dopasowane jak przed ciążą.

liczba kilogramów z ciazy zwalona ale okraglosci zostaly i nie wim co z nimi zrobic a boje sie ze juz nie bede chudła bo zaczełam jesc normalnie gdyz mała nie ma brzuszkowych problemów chciałabym isc na basen ale sobie wyobrazam biała plame mleka na wodzie :p

liczba kilogramów z ciazy zwalona ale okraglosci zostaly i nie wim co z nimi zrobic a boje sie ze juz nie bede chudła bo zaczełam jesc normalnie gdyz mała nie ma brzuszkowych problemów chciałabym isc na basen ale sobie wyobrazam biała plame mleka na wodzie :p

hehehe- chyba tak strasznie nie jest :p chyba że woda zabarwi się na jakiś kolor :p żarcik :)

ja dzis bylam na baseniem i oswiadczam, ze nie ciagnela sie za mna plama z mleka ;) w basenie woda byla nie za ciepla i nie bylo zadnych niekontrolowanych wyplywow ;) za to miesnie mi odpoczely i czuje sie SUPER :D

jestem chyba uzalezniona od slodyczy, bo nie jem od wczoraj i mam syndrom odstawienny normalnie ...

reklama
Mam to samo, bez słodyczy wytrzymuję max 2 dni i niestety cały czas o nich myślę. Gorzej niż jak rzucałam fajki.

u mnie gorzej- wytrzymuję 2 dni a potem wpierdzielam całą czekoladę jak na jakimś głodzie ;/ więc powiem szczerze ja nie ograniczam słodyczy, bo to jak się na głodzie zachowuję bardziej mnie przeraża :)

Do góry