Hej..już dawno nie szukałam nic na ten temat ale dziś mi wpadło na myśl aby znowu poczytać co nieco na ten temat . Otóż mam 6 letniego synka właśnie z tą wada młody ma akurat bardzo duża bliznę na której włoski wogole nie rosną... przez cały czas obwiniałam lekarza bo przebił mi wody a mały był już bardzooo nisko główka.Jestem mamą 2 letniej dziewczynki , która urodziła się z ubytkiem owłosionej skory głowy ( w naszym przypadku jest to duża blizna na środku główki określona przez lekarza jako ACC) , główna wada u nas był rozszczep wargi górnej jednostronny niecałkowity, postanowiłam napisać bo właśnie szukam informacji o tej wadzie , w poniedziałek jedziemy na operację i przeraziło mnie , że także przyjmowałam w ciąży pimafucinniech to będzie przestroga dla innych mam.
reklama
Paula. sz
Fanka BB :)
Praktyka przebicia wod płodowych to jest normaHej..już dawno nie szukałam nic na ten temat ale dziś mi wpadło na myśl aby znowu poczytać co nieco na ten temat . Otóż mam 6 letniego synka właśnie z tą wada młody ma akurat bardzo duża bliznę na której włoski wogole nie rosną... przez cały czas obwiniałam lekarza bo przebił mi wody a mały był już bardzooo nisko główka.ale dziś czytam i nie dowierzam ze tyle jest dzieci z tym... chciala bym zobaczyć jak to u was wygląda czy też nawet wyglądało. U nas gdy się mały urodził wyglądało to poprostu jak jedna wielka rana na głowie
![]()
.miałam przebijane i nic się nie wydarzyło dziecku.
Podziel się: