Dziewczyny, mam pytanie o kontrole naszych nowo narodzonych dzieciaczków (tych co juz na świecie i tych co zaraz na nim bedą). Jak często i gdzie trzeba będzie biegać do pediatry na kontrole? Jak szybko trzeba rejestrować dzieciaczka w przychodni? I co jak się mieszka w miejscu gdzie umówienie się na wizytę w państwowej przychodni graniczy z cudem?
nie ma pojęcia jak to wygląda w tej chwili, ale 4 lata temu, jak rodziłam Kacpra, w szpitalu zostawiało się dane lekarza pediatry i namiary telefoniczne i pierwsza wizyta to była wizyta domowa po 3 tygodniu urodzenia i ona robiła wywiad ogólny i przekazała kiedy pierwsze szczepienie, ortopeda i kilka zalecen i porad .....
moje kolezanki ktore karmia piersia lub ktore karminly tez mowily mi ze jadly wszystko:-)
wiadomo na poczatku nie je sie za ostro, czy unika sie jedzenia wzdymajacego-ale ogolnie to nalezy jesc normalnie i zdrowo-tak jak w ciazy
Dieta matki karmiącej
ja karmiłam 10 miesiecy i taka prawdziwa diete stosowałam przez pierwsze 2 tygodnie, wiadomo naciete krocze, szwy wiec dania były lekkostrawne, aby mi było lżej, a potem pomalutku wprowadzałam więcej składników i można powiedzieć, że po miesiącu jadłam wszystko

wiadomo, zdrowo, mało doprawione ale nie jałowe, poprostu z umiarem i z rozsądkiem, ale wszystko

a,że rodziłam w marcu to sezon truskawkowy tez zaliczyłam i wszystko jest OK
Nemesis,
Kasiunia, gratki jeszcze raz i witamy w domku

Szyszunia .......................................

słać juz gratki