reklama

Wrzesień 2009

Fredka dobrze, ze nareszcie pomaga i małej od razu lepiej, ale uważaj ze sterydami, ja jestem żywym przykładem jak sie mozna po sterydach nabawić problemów, też miałam wieczne problemy z cerą, kiedyś nie stwierdzano azs , leczono wiec mnie co lekarz to silniejsze leki, mocniejsze sterydy, dziś mam już problem z głowy, wyleczyć się nie da tego, co mam po lekach, wiec pamietaj aby ostorożnie ze sterydami.Mojej znajomej rewelacyjnie pomagał Elidel-a tez dziecko strasznie AZS miało.
Fajnie że mała się nie drapie, dziecku to naprawdę widac ulgę przyniosło. Trzymajcie sie dzielnie.

reklama
fredka a czy smarujez też Ali buzie,bo my też mamy maść sterydową niby słabą ale jednak i naczytałam sie, że nie za bardzo można ale w aptece pytałam i niby delikatnie i przez krótki czas to nic się nie stanie i nie wiem sama. My jesteśmy na etapie rozpoznawania przyczyn wysypki ale nas na szczęście nie swędzi

dla mam z dzieciaczkami z AZS atopowe zapalenie - APSIK - serwis alergologiczny.
Miesiąc marzec poświęcony jest tematowi atopowego zapalenia skóry. Podsumowaniem omawianego tematu będzie spotkanie z lekarzem specjalistą 6 kwietnia br. w sali konferencyjnej Szpitala MSWiA przy ul. Wołoskiej 137 w Warszawie. Zapraszamy do nadsyłania pytań związanych z tym tematem na adres: spotkanie@apsik.pl. Postaramy się, aby zostały one omówione podczas spotkania z lekarzem.
... W leczeniu miejscowym stosuje się maści neutralne w celu natłuszczania skóry, jak również zawiesiny i pasty ze związkami przeciwzapalnymi w celu zmniejszenia świądu. W przypadku nasilenia stanu zpalnego wskazane jest miejscowe stosowanie kortykosteroidów. U dzieci preparaty te należy jednak stosować ze szczególną ostrożnością ze względu na różnice w budowie i funkcjach skóry dziecka. Preparaty kortykosteroidowe stosuje się jedynie wówczas, gdy zmiany skórne nie reagują na inne leki przeciwzapalne. Należy pamiętać, że u niemowląt i dzieci do drugiego roku życia nie powinno stosować się miejscowych preparatów kortykosteroidowych na fałdy skórne i okolice odbytu, bowiem wchłanianie leku z tych okolic jest wielokrotnie większe niż z każdego innego miejsca na skórze...
Tak moim zdaniem, lekarze za zybko podają antybiotyki czy też hormony ect , informacja zawarta na tej stronie daje wiele alternatywnych rozwiązań.

może powyższe coś pomoże

Ostatnia edycja:
dzięki Enka. Niestety skóra Ali jest bardzo uszkodzona i sterydy niestety muszą wejść do leczenia. Jeśli chodzi o twarz mogę posmarować, jednak mam uważać i nie przesadzać. Skóra na twarzy jest bardzo delikatna. U nas jest zniszczona i dopóki się nie wygoi - delikatnie smarować do 3 dni.
Karmię Ale i nie mam jak pisać. Stąd skróty myślowe.

kurcze ja juz nie wiem co sie dzieje z malym :-( jutro minie tydzien jak nie chce mleka z trudem wciskam w niego 50 ml :-( co jest ??? az tyle czasu by to trwalo przez szczepienie :confused: obiadki ladnie je po calym sloiczku owoce tez a mleka ani kaszek nie chce ze smoczka sie wierci i krzyczy probuje lyzeczka pluje i buzi nie chce otwierac tak jakby sobie wybieral je to co chce a przeciez nie moge mu zastapic mleka sloiczkami :-( do tego strasznie nerwowy dzis krzyczy az sie trzesie ze zlosci
zeby ??? :confused: pediatra mowila ze jeszcze daleko poza tym ostatnim ale to tez nie takie pewne. co mam robic zeby jadl :-(:confused: przez sen tez nie dziala karmienie
Wczoraj go wazylam wychodzi 5900 - 6 kg czyli jakby przybral przez ten tydzien

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry