reklama

Wrzesień 2009

Hmmm tak na marginesie - wskakujemy dzisiaj z dzidziulkiem na 5 miesiąc ciąży :-D:-D:-D Siedzę jak na szpilkach i wiecie co - aż mnie to śmieszy jak sobie pomyślę, że to miałoby być ostatnie USG - przecież to oszaleć można z niemożliwości zobaczenia Kruszynki aż do września :-p:-p:-p - i powiem Wam, że my kobiety jesteśmy śmieszne - jeszcze dzisiaj na tym USG nie byłam a w głowie już myśli o kolejnym :confused2::confused2::rofl2::sorry:

reklama
Indygo: Super, ze badania wyszly ok. Teraz tylko z gorki do wrzesnia:tak:

naftanalek: Dobrze, ze sie odezwalas, bo sie martwilysmy. Odpoczywaj kochana i bierz leki, a bedzie dobrze. No i gratuluje chlopczyka:-)

RENIFER: Co za glupia baba:wściekła/y: Jak ona mogla Cie w takie nerwy wprowadzic. Cale szczescie, ze myslalas trzezwo i pojechalas do drugiego gina. Uff. Dobrze, ze juz wszystko w porzadku.

cayoo: Pewnie ladna pogoda przyspieszy zdrowienie. Dobrze, ze juz mozesz oddychac:tak:

Wiolawb: Oj, mam ten sam problem z moim mezem. Wstaje przewaznie raz w nocy zrobic siusiu, a pozniej nie moge zasnac, bo on chrapie jak szalony. :-)Ostatnio nawet sypialismy osobno, bo ja nie moglam zasnac. On zawsze musi zasnac po mnie. Juz sie nie moge doczekac wiesci od Ciebie po USG! Trzymam kciuki, zebys sie dowiedziala.

A u mnie chyba troche lepiej. Coraz mniej plamie i modle sie, zeby w koncu miec czysta wkladke. Jutro ide na rutynowe badanie i USG (znowu, mialam juz chyba 10). Mam nadzieje, ze ginka potwierdzi, ze to chlopiec. Chociaz to jest ta druga ginka, mniej sympatyczna, wiec moze jej sie nie bedzie chcialo szukac zalacznika;-). Moja Polka jest znowu na urlopie.:confused2: No nic, sloneczko swieci, jestem po obiadku, popijam koktajl truskawkowy i jest mi (nam) dobrze.

Dziękuję dziewczyny za gratulacje :tak: Dziadkowie się cieszą, bo to pierwszy chłopaczek od prawie dwóch pokoleń.:-D
Polecam wam zajrzeć na chiński kalendarz lunarny. podobno sprawdza się w 99%. Nie wiem czy to prawda ale jest na BB juz temat apropos tej metody poznawania płci i rzeczywiście wiele dziewczyn potwierdza. Mi też się zgadza.:rofl2:
Pierwszy od dwoch pokolen ? To WOW i wieksze gratulacje :-D

A ja sprawdzilam w tym kalendarzu i tez mi chlopczyk wychodzi i wg tej wrozby z obraczka :rofl2: A reszta objawow to na dziewczynke.:-D

Sajonara- nie martw się tymi plamieniami, duzo dziewczyn je ma ja słyszałam ze to taka natura(podobno na chłopca czesto kobietki plamią) no i wspomniałaś o truskaweczka....teraz musze zjeśc coś truskawkowego, a marzą mi się taie świeżutkie czerwoniutkie truskawieczki ze śmietanką i cukrem.
Princi a jakie masz te swoje objawy? ja wogóle mięska nie mogę a tak to mam różnie, nieraz zajadam się kanapka z chilly:), a tak to słodyczami, których nie mogłam na samym poczatku ciązy, na same słowo czekolada dostawałam mdłości, a teraz dzień bez słodyczy(choć kontroluje żeby nie było ich za dużo) to dzień stracony. Z owoców uważam tylko jabłka(których przed cviązą nienawidziłam), banany i oczywiście winogronka:) A soków nie mogę za kwaśne pomarancze mandarynki ble, no jeszcze lubie serki, ogórki kwaszone i parówki:) oGraniczona dieta:)
A Wiola, ja weszłam tu specjalnie sprawdzic co Twój bociek Ci niesei ale za wcześnie:P dobra czekam cierpliwie 3majcie się ja pracuję dalej:)

Cześć dziewczyny.

Reniferku - nie zazdroszczę przeżyć. Niestety , dużo lekarzy powinno przejść jakieś dodatkowe kursy. Głupie, nieprawdziwe diagnozy...:no::no::no:

Alex - gratuluje chłopca :-) właśnie wchodzę na ten chiński kalendarz także sobie zobaczę cóż mi tam wychodzi ;-)

Sajonara- nie martw się tymi plamieniami, duzo dziewczyn je ma ja słyszałam ze to taka natura(podobno na chłopca czesto kobietki plamią) quote]

Hhhmmm 1 raz słyszę żeby plamienia były normalne a plamienie na chłopca mnie juz dobiło.
Plamienia czasem nie oznaczają nic zlego (zależy od przyczyny) ale każdym jednak trzeba się zmartwic i skonsultować z lekarzem.
U Sajonary to chyba bylo naczynie krwionośne i dzidzia jest bezpieczna.

Sarenka z objawow dziewczynkowych mam tak : mieso, wedlina moze dla mnie nie istniec,:tak: najlepsze sa owoce, jabluszka, gruszki winogronka !!!:rofl2:nie moge sie obejsc bez rzodkiewki! mniam sa i pomarancze i mandarynki i wszystkie owoce :-D a slodycze ! dzien bez czegos slodkiego i mnie nosi... na kapuste mialam ochote ale szybko mi przeszla :sorry: tak i serki homogenizowane , i twarozek ze szczypiorkiem... No chyba ,ze moj synek bedzie jakims wegeterianem hyhy Ah no i truskawki,ze smietana i cukrem przynajmniej dwa razy w tyg! \
Oczywiscie na pierwszym miejscu sa placki ziemniaczane, ale to objaw nie wiem czego... haha :rofl2: i rosolek !!! Kolezanka jadla w ciazy prawie sam rosol i ma coreczke, wiec uwazam to za objaw na dziewczynke :-D a wszystkie wrozby wskazuja na chlopca... :rofl2::-D

A ja slyszalam,ze plamienia moga wystepowac do konca ciazy w mniej wiecej w tym okresie w ktorym powinna wystapic miesiaczka.. Mialam raz plamienie w tej ciazy ( w tamtej w ogole) i sie przejelam strasznie, wiec czytalam wszystko i wszedzie.. o ile to sa male plamienia a nie krwawienie, to nie trzeba sie tak zamartwiac strasznie, ale najlepiej skonsultowac to ze swoim gin:sorry:

reklama
Reniferku, ale w sumie z drugiej strony, lepiej tak zle postawiona diagnoza,ze w szpitalu i tak by wszystko wyszlo, niz takie gdzie mowia,ze nic sie nie dzieje a sie dzieje! Nigdzie nie kieruja i kaza sie nie martwic... a potem tylko placz! Teraz juz wiesz, gdzie chodzic nie powinnas ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry