reklama

Wrzesień 2009

hey, ja tylko na sekunde, chciałam zobaczyc czy kroptusia juz wróciła od gina...
dzis zaczynam sesje sprzątaniowo-jedzeniową... rozplanowałam sobie przygotowania do impry na 3 dni i mam nadzieje ze zdaze...
miki ładnie spał w nocy:tak:

całuje Was mocno !

reklama
Dziewczynki nie czekajcie tak na mnie bo ja wizyta dopiero na 20 :-( nim wleze to bedzie ;-) 21....wiec po 22 bede i o ile bede pelna sil i energii wpadne napisac co jak mam nadzieje ze tak bedzie ze to bedzie pozytywna energia i M mnie doposci a nie wciagnie do wyrka na opowiesci ginkowe i takie tam :-) jednak kciuki nadal zacisniete i bedzie dobrze...musi byc :-)

Dzieki za mile slowka odnosnie zdjeci...slodkie klamstewka ale i tak slodkie hyhy bo czuje sie jak dlugonoy wieloryb juz :-p a waga mimo ze duzo nie jem leci w gore blyskawicznie :szok: niom i sie powoli tocze a nie chodze a nim wstawila fotk wybieralam co to lepsze naczy ktore sie nadaje choc do wstawienia :-p

Ninonka - dzieki, zadko to slysze, kazdy raczej ze nie jest podobna, ... jeszcze jak mialam rozjasniane wlosy z rok temu to jescze jako tako ale teraz to kazdy ze nie podobna bo oczy niebieskie i blondynka :-)

Ostatnia edycja:
naftalanku - ja brałam w poprzedniej ciazy... mozesz miec po nim kołatanie serca - straszna sprawa i podwyższone ciśnienie... nienawidze tego leku:baffled:

kroptusia - to trzymam kciuki! fajna z Ciebie laska !

Mi lekarz wczoraj przepisał właśnie na te moje skurcze i ostrzegał, że mogę miec kłopoty z sercem przez to, które i tak mam bo biorę betaloc i isoptin ale wyjścia nie ma i musze ten fenoterol brać. Mam nadzieję że jakoś to przetrzymam i nie wykończy to mi serducha.

naftalanek ja biore na skórcze relanium, ale pewnie niebawem mi zmieni na fenotorol. po tym relanium to śnięta jestem jak ryba.A co ile godzin masz brac? lezalam w szpitalu z laskami co braly co 2 godzi lub co półtorej, masakra jakas i tak całą dobe budzik co chwila dzwonil z pzypomnieniem, weź pigułke...
ale jak trzeba to trzeba, ja skurczy sie boje bo w poprzedniej ciazy jak mnnie złapały w nocy o bylo za późno zanim dotarlam do szpitala:-(

No...czyli jednak można brać relanium... :sorry: Ja mam ogromne kłopoty ze snem, pytałam gina czy może mi coś przepisać,ale kategorycznie odmówił...A z kolei babka,do której chodziłam wcześniej mówiła,że jakbym była rzeczywiście wyczerpana już, to że mogę wziąć relanium. Niestety prawie od początku ciąży chodzę zmęczona, niewyspana, poza tym mam w ogóle niskie ciśnienie (ostatnio 90/50...miodzio :no:) i zawroty głowy. A co najlepsze..morfologia i mocz są w porządku. A jeszcze jak za bardzo się czymś zdenerwuję, to już w ogóle koniec...płacz, histeria..nie mogę się uspokoić. :no: Mam nadzieję,że taki stan jest...powiedzmy przejściowy i że nie będzie trwał do końca ciąży. :eek:
Póki co, rozluźniam się mało ambitną literaturą albo jakimiś komediami w TV. :-)

A ja mam do was jeszcze pytanko. Piszecie o usg połówkowym. Ja mam wizytę 11ego maja (bo byłam teraz 15-ego) a to będzie już jednak po półmetku :(....
połówkowe USG robi się pomiędzy 18-22 tygodniem:tak:
Witam serdecznie :)
Nieśmiało na półmetku dołaczam do wrześniowych mam, termin na 12 września :) mam nadzieję że w miare łatwo się tutaj rozgoszczę :)
witaj :)
Zapraszamy do pisania

Witam

wszystkie nowe wrzesniowe mamy witam serdecznie a za kciuki starych bywalczyn z gory dziekuje :-) jestem jak zwykle nastawiona pozytywnie, zreszta jak co wizyte a co z tego wyjdzie to zobaczymy :-p...wczoraj bylam u dziadka sp. na ogrodku wiec sobie posiedzialam w slonku, Wika mi popstrykala zdjecia hihi, ciocia zrobila grila wiec lus blus...gorzej bylo w nocy juz o 22 dostalam skurcze i trzymaly cala noc, mialam jakies komszary itp :-( M chory, wychodzil o 5 do pracy to juz nie zasnelam, odprowadzilam tylko mala do przedszkola i juz nie zasnelam

dranius - zle wyniki to zwykle nic zlego wiele z nas je ma, ja od poczatku ponizej normy, dzidzia ciagnie i tyle oby nie za duzo :-)

jagolek - dzieki kochana mooooooze sie przekonam bo to juz 4 dentysta prywatny z rzedu, za jednego zeba zaplacilam 500zl a dzis go nie mam wiec....do tego mam problem z corka, bylam raz i prawie uciekla z fotela NIE DA SOBIE NIC zrobic a dziury ma i co teraz???? przeczekac az wypadna czy co na samo slowo dentysta mi ucieka :-(

karotka00 - i jak tam dolegliwosci ?? mam nadzieje ze dzieki domowym sposobom przeszlo troszku :-) ja czasem na odwrotna przypadlosc :zawstydzona/y:

Wiolawb - a ja dzis na bank zobacze bo bedziemy ogladac lozysko juz znosze jajo kwadratowe do szescianu prostokatnego :-)

A to efekt mojego wczorajszego lenistwa i nasza sesja zdjeciowa: glownie corci :)))

picture6425.jpg

picture6428.jpg

picture6429.jpg

picture6430.jpg

Wow ale laseczki jesteście
Jaka mama taka córa
Dreptam nóżkami na wyniki Twojego USG
:-)

a ja chyba znowu się dżemnę:-D

nic dziewczynki zbieram sie do gina, serducho mi zaczelo walic niemilosiernie, suchosc w gardle i wogole tylko to lozysko mi w glowie...akurat oporzadze core, siebie i w droge, mialam jechac z M ale sie rozlozyl na potege i musze sama sie tluc tramwajem po nocach eh ;-) mam nadzieje ze zaraz bede z powrotem...buziule :-)

reklama
karotka- ja tez mam niskie cisnienie, i pytalam poloznej spzitalu t mi powiedziala ze w ciazy czesto tak jest gorzej jakby było powyzej 140!! to juz niebezpieczne!

ja biore relanium na skurcze ale uwierz wolałbym nie faszerowac niczym maluszka. a ty moze pij herbatki z melisy, jest taka dobra melisa z gruszką, polecam,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry