reklama

Wrzesień 2009

reklama
widze, że apetycznie sie zrobiło na forum ...... :tak:

co do sezonu truskawkowego,to zaliczyłam go jak karmiłam małego piersia ( urodzony w marcu) zaczęłam od kilku truskawek i potem były koktajle i mały nie a uczulenia... wiec to tez roznie bywa, ale ważny jest rozsądek i umiar ...... :tak::-D:tak:

a kebeb, pizza itp dieta to tez najsmaczniejsze dania w tej ciąży....... :tak::-D:tak:

Dziewczyny myslalam ze zaczelam rodzic :-(nie wiem co to bylo (jest) dostalam silnych regularnych skurczy co chwile myslalam ze pekne, przypominajace te z 1 porodu...jeden drugi ok ale one lecialy jeden za drugim, nie moglam wydusic slowa...poszlam do toalety nie wiem czemu i poczulam silny skurcz po czym obudzilam sie na ziemi i nie wiedzialam gdzie jestem musialam stracic przytomnosci i bylam cala blada i spocona....jakbym wrocila z zaswiatow wszystko huczalo i wirowalo, potem jeszcze pare skurczow i ustapilo ... strasznie sie boje, wystraszylam sie ze zaczynam rodzic co to moglo byc ?????? jestem przerazona, przypomnial mi sie porod, tak sie zacza moj pierwszy :-(:-(:-(

Kroptusia ja wiem, ze już późno, ale zadzwon do swojego lekarza.. na pewno się nie obrazi... a ja bym nie bagatelizowała... jak ci się w środku nocy to powtórzy to zostanie ci jedynie wcieczka do szpitala... w nerwach... nie bagatelizuj.. widziasz ja mialam kilka skurczy w przeciągu 2 tyg i juz mam leżeć.. czyli cos tu jest na rzeczy

Kroptusia ja też myślę tak jak Eli, albo zadzwoń do lekarza, albo jedź do szpitala niech sprawdzą, wiesz niepokojąca jest intensywność tych skurczów skoro straciłaś przytomność!!I koniecznie daj znać co i jak!!

hej dziewuszki!ja nie mam naszczescie skurczy ale za to codziennie mam kolke:wściekła/y:nie czuje jej w domu tylko zawsze jak wychodze z synem na spacer ale żebym to jeszcze ganiała a ja ide jak żółw kurcze nie wiem od czego są te kolki:-(
Mam jeszcze jedno pytanko kiedy zaczyna sie 6 miesiąc?? Czy to jest 23 tydzien czy jak??
Pozdrawiam was

Kroptusia -ja po takiej akcji na pogotowie bym zadzwoniła i jak najszybciej do szpitala!Trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka.
Kizi-6 miesiąc zaczyna się jak skończysz 23 tydz.Kolki nie miłe ale napewno bezpieczniejsze niż skurcze.Ja już nie mogę się doczekac jutrzejszego USG-Mały chyba to czuje i daje dziś czadu na całego.

kizi znalazłam kiedyś na necie taki przelicznik.. są chyba 3 różne ale nieznacznie się różnią. chyba gdzieś już na początku dziewczyny też to podawały

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

reklama
Kroptusia czym prędzej dzwoń do lekarza albo jedź do szpitala, koniecznie sprawdź co to było, bo przy takich skurczach mogła się skrócić szyjka, i koniecznie napisz nam co i jak.
U mnie skurcze też częste, zwłaszcza przy wysiłku czy jak coś szybko zrobię, często też same mnie "lapią", nawet w nocy-choć dziś pierwsza noc bez mocnych skurczy, w piątek wizyta u gina, wiec poczekam spokojnie łykając noespę i magnez.

Wiecie właśnie wróciłam z badania krwi, w przychodni (prywatnej było sporo ludzi, wiec czekałam sobie cierpliwie, i podchodzi za mną dziewczyna, widać ze w początkowej ciazy, tak 3-4 mies, malutki brzuszek, wszyscy siedzą, pyta się, czy mogła by tylko zanieść pojemnik z moczem, na to facet za mną (a ja byłam może z piąta) że on tylko też ma pojemniczek i czeka w kolejce..........dziewczyna się jakby zmieszała ciut, pomyślała i gada tak "a przepraszam, czy Pan jest może w ciaży??" on zamyślił sie, zmieszał, zamilknął, a ona" bo ja tak" i poszła do drzwi zostawiła pojemnik i grzecznie powiedziała dowidzenia:) ale facetowi było głupio!!!

nic, czekam na wyniki krwi do 13 i zmykam do pracy, tymczasem lecę coś zjeść:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry