reklama

Wrzesień 2009

reklama
hejka właśnie sie dowiedzialam u źródła:-)
Z tym co Reniferek pisala o tej poloznej
trzeba sie udac do najblizszej przychodni i wypelnic deklaracje i ona potem odwiedza:-) fajna sprawa, wlasnie rozmawialam z kolezanka która studiuje poloznictwo i ma praktyki i chodzi z taką położną na wizyty domowe.wiec ja w poniedzialek pędze do przychodni sie zapisac.
bo potem po porodzie ona tez przyjdzie zdjąc szewki i do maleństwa:-)

U nas tez tak to wygląda ale wystarczy jak zgłosić dziecko zaraz po porodzie nawet jak już będziesz w domu. Ja to zrobiłam przez tel i na drugi dzień przyszła pielegniarka ale szwów po cesarce już nie dam sobie jej sciągnąć :no::no::no:

ale mi bardziej chodzi o te wizyty w tracie ciązy, bo kolezanka mówi ze jak trzeba to ona nawet ci sprawdzi wydzieline z pochwy, i wogóle o wszytski pogada.

no to ja też podpytam o położną, ciekawa jestem jak to wygląda...

A z tymi rozstępami to jestem przerażona. Mi jakieś 3 tyg. temu zrobiło się kilka brzydkich na podbrzuszu, a dzisiaj zobaczyłam jakieś drobne kreseczki na całym prawie brzuchu. Wygląda tak jakby ktoś mnie milion razy drapnął cienką igiełką :szok::szok::szok:
Smaruję brzuch 2-3 razy dziennie od prawie 3 miesięcy, w sumie raz dziennie smarowałam jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciązy a tu takie niespodzianki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam nadzieję, że to po prostu zniknie jak się obudzę!!!! :angry::angry::baffled::confused:

hejka właśnie sie dowiedzialam u źródła:-)
Z tym co Reniferek pisala o tej poloznej
trzeba sie udac do najblizszej przychodni i wypelnic deklaracje i ona potem odwiedza:-) fajna sprawa, wlasnie rozmawialam z kolezanka która studiuje poloznictwo i ma praktyki i chodzi z taką położną na wizyty domowe.wiec ja w poniedzialek pędze do przychodni sie zapisac.
bo potem po porodzie ona tez przyjdzie zdjąc szewki i do maleństwa:-)
to trzeba załatwic przed porodem?:confused:

no to ja też podpytam o położną, ciekawa jestem jak to wygląda...

A z tymi rozstępami to jestem przerażona. Mi jakieś 3 tyg. temu zrobiło się kilka brzydkich na podbrzuszu, a dzisiaj zobaczyłam jakieś drobne kreseczki na całym prawie brzuchu. Wygląda tak jakby ktoś mnie milion razy drapnął cienką igiełką :szok::szok::szok:
Smaruję brzuch 2-3 razy dziennie od prawie 3 miesięcy, w sumie raz dziennie smarowałam jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciązy a tu takie niespodzianki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam nadzieję, że to po prostu zniknie jak się obudzę!!!! :angry::angry::baffled::confused:

eeeeeeee.....yyyyyymmmmmm no średnio znika:baffled::baffled::baffled::baffled: ja też w pierwszej ciąży smarowałam i smarowałam a prawda jest taka że to zależy od skóry albo ma sie predyspozycjie albo nie:baffled::baffled::baffled::baffled:

a ta położna w ciąży????:baffled: pierwsze słyszę żeby chodziła???
Po porodzie w szpitalu wypełniałam druk i wybierałam przychodnię do której mają trafić papiery dziecka ze szpitala. i potem szpital wysyła info razem z kartą szczepień..a potem z tej przychodni przychodzi położna:tak::tak::tak: do domku:tak::tak::tak::tak::tak:

Hej dziewczyny,
Udało mi się dziś dostać na usg na tej imprezie w sadybie. Dzidzia bardzo wstydliwa albo jej za głośno było bo rączki w piąstki wzięła i za uszkami trzymała więc nie dało się twarzyczki zobaczyć. A i z płcią też na 100% dalej nie wiemy bo się wierciła straszliwie :-D lekarz mówił że to raczej babka będzie ale ręki nie da sobie uciąć. :-D no i waga przybliżona to 739 +/- 110g.
Wczoraj wieczorkiem tak mi dół brzucha bolał nospą musiałam się ratować a dziś już wiem dlaczego :-D dzidzia usadowiła się główką do dołu i tak mi ci cisnęło. Ale dziś już lepiej jest :-)
Aha dla tych kobietek które by chciały jutro skorzystać w Warszawie z darmowego usg 2D czy 4D to od 10 w centrum handlowym sadyba są zapisy. Ale radzę być wcześniej bo już przed 10 kolejka się ustawia a jest około 30-40 miejsc. Dziś były też konkursy co godzinę. Udało mi się za 4 razem :tak: było pytanie i kto znał odpowiedź i pierwszy podniósł rękę wygrywał. Było ciężko bo sporo kobietek.
Uff ale się rozpisałam :-) pozdrawiam

reklama
no to nie jest obowiązkowe z tą położną. to od niedawna weszło i podobno one bardzo chętnie bo za każdą pacjentke mają kase z NFZ wiec przychodzą bez łachy.kiedys tylko po porodzie a teraz weszły przepisy ze juz w ciąży. ta moja kumplea polozna sama sie zapisala bo ona nie ma jeszcze takiego doswiadczenia no i po porodzie sama se szwów tez nie zdejmnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry