reklama

Wrzesień 2009

O i takie rwanie też mam:tak: Kurczę, dziwne uczucie i niezbyt komfortowe jak siedzę zwłaszcza:no: Co do brzuszka to też pod koniec dnia jest najgorzej, pewnie po całym dniu odreagowuje.. Olgha, już próbowałam się dodzwonić , ale chyba gdzieś wyjechał bo poza zasięgiem:baffled: Teraz to mi nawet lepiej jak chodzę niż jak leżę..:sorry2:

reklama
eli no własnie tak jak Olgha napisała,też z Krakowa jestem.:tak:
Słuchajcie,ja jak zjadłam śniadanie,położyłam się do łóżka i obudziłam się 20 min temu.:szok: Chyba z pół roku temu ostatni raz zdarzyło mi się tak spać,i to jeszcze jak pracowałam do późna w nocy...Bo normalnie ,to nie bardzo mi idzie spanie w dzień.:sorry2: Ale,jak mówiłam,pewnie pogoda ma z tym coś wspólnego...
Napadło mnie na zieloną herbatkę,piję już drugą...Do tego batoniki,kiwi (już skonsumowane) i eklerek ze śmietaną. :-) Taki pożywny obiad sobotni. W TV nic ciekawego nie ma, nudzę się...Pójdę chyba jeszcze do łóżeczka.Tak na 15 minutek. :-)

Witam dziewczynki. Ale dziś pogoda do bani- nie mam co robić bo ani to nie pada ani nie ciepło.... tak ni jak!
Eli może Ci się dysk wysunął??? Mi raz się tak zrobiło i też nie mogłam się ruszać, w końcu pogotowie mnie zabrało z domu. Dali zastrzyki i tablety i przeszło , a potem do neurologa. Nie było fajnie:no:
Dziewczyny piszecie o rozciąganiu się brzuszka, mnie też tak czasem boli jakby skóry już brak, ale dzisiaj dostałam takie bóle jakbym okres miała. Czy Wam też się takie zdarzają????:confused: w poniedziałek idę do gin to może coś zaradzi na to.
Renifer to mnie z tą położną zaciekawiło..... do mnie to by mogła codziennie przyjeżdżać żebym sobie serduszka posłuchała. :-D

ewelin łyknij sobie no-spe bo te bóle"miesiaczkowe" nie są za bezpieczne. ja własnie ze względu na TE bóle biore fenoterol, bo u mnie to skórczami nazwac nie mozna ale taki typowy ból jak na okres mialam.
brzuch mnie dzis tak rozpiera od rna ze zaraz zwariuje. mala zmienila pozycje bo czuje ze juz w innym miejscu kopie.

Hmmm i ja też dziś cały dzień śpię - a to w domku, a to na balkonie, hehehe Ale nie ma się co dziwić jak się w okolicy godz 2 w nocy do domku wraca:-D:-D:-D A dzidziulek mnie dziś kopie i kopie i tak pozycje zmienia, że głowa mała - raz pojawia się wypukła kuleczka z lewej strony brzuszka - raz z prawej. :-):-):-)
Syla - co do odleżyn, hehehe - ja Ci powiem szczerze, że często mi brakuje takiego leniuchowania i jak pomyślę sobie o 5 rano, że muszę się zrywać do pracy to taki grymas na twarzy mi się pojawia:baffled::baffled::baffled::baffled: Ale oby do lipca - wtedy już planuję zostać w domku:tak::tak::tak:

Reniferku pierwsze słyszę z ta położną :sorry2: I to w Polsca :confused::shocked2:

syla28 może łatwiej będzie z jednorazowymi naczyniami?? :-D:rofl2:

Dooda w takim razie jak najwięcej ruchu, oby nie było nawrotu!!

ewelin mnie tez czasem tak miesiączkowo brzuch bolał. Szczególnie w pracy, kiedy wiele godzin siedziałam. Zaleconą miałam nospę...

Wiola śpij sobie śpij! Ja przykładnie ok. 22 poszłam spać a i tak koło 13 wymiękłam i musiałam uciąć sobie drzemkę ;-)

A co do ciągnięcia brzucha, to czuje wyraźne napięcie skóry A co ok. dwa tyg. nagle się nasila, brzuch robi się balonikowaty i stopniowo łagodnieje to uczucie. A potem znów i znów. Mam wrażenie, że brzuszek szybko rośnie i co jakiś czas skóra i mięśnie nie wytrzymują tempa :confused:
W tym "balonikowatym okresie" mam tak, że nie mogę położyć się na plecach z wyprostowanymi nogami - tak mnie w środku ciągnie...

Jagoooodka - ja już się powoli budzę do życia:-D Wieczór się zbliża i ja zaczynam się rozkręcać:-D:-D:-D A co do brzusia - to ja mam zawsze rano bardzo nieprzyjemne uczucie "ciągnięcia" jak próbuję się wyciągnąć. :baffled: A i stwierdziłam, że uczucie balonikowatości pojawia mi się najczęściej jak się nawcinam gruszek - wtedy dostaję strasznych wzdęć - ale ja tak te gruszki lubię, że..... ochhhhh Poza tym muszę przyznać, że dostałam w prezencie od bratowej serię kremów PERFEKTA MAMA - na brzuszek, piersiaki i nogi - i jestem bardzo bardzo zadowolona - fajna konsystencja, przyjemny zapach - ale ceny niestety nie znam - choć nie sądzę, żeby była jakaś strasznie wygórowana i póki co nie pojawiają mi się rozstępy. Apropos rozstępów - wczoraj moja najlepsza kumpela - puściła mi film ze swego porodu - nie żeby ktoś jej krocze filomował, ale cały proces przygotowań i wiecie co nic mnie tak nie przeraziło jak wielkość jej brzuszka i jej rozstępy - to było straszne - takie pręgi biedulka miała, że moje palce mogłyby się spokojnie tam zmieścić:-(:-(:-( No i się dowiedziałam, że w SE nie nacinają krocza:baffled::baffled::baffled: Samo pęka i oni później tylko zajmują się zszyciem. Poza tym obsługa jak w hotelu - kanapeczki, soki, położna skacze jak nad jajkiem. Troszkę przeraża mnie, że już niedługo i ja tam zawitam:tak::tak::tak: Ale! Nie ma rzeczy niemożliwych!!!:-)

Wiolawb to jest nic.. brzuszek z rozstępami to ja juz widzialam... i to z takimi że SZOK... moja przyjaciolka miala brzuch w centki normalnie... o to było NIC tylko wtedy jeszcze o tym nie wiedzialam.. jest miesiac po porodzie i wczoraj pokazala mi tą tragedie.. dziewczyny.... na prawde... będzie ciężko... wiszący worek w centki... HARDCORE... tego nie da się opisac słowami... boje sie, ze też taki będę miała tymbardziej, że już mam sporo rozstępów... i brzusio też już spory...
ona będzie miała cieżko sie tego pozbyć tymbardziej, że jest po cesarce.. a podobno cięzko sie brzuch wchłania po cesarce... przynajmniej tak mi kuzynka mówiła bo miała porównanie między cesarką a naturalnym.

Eli to zależy

ja przytyłam z pierwszym synkiem prawie 28kg a ważyłam przed ciażą 55kg

miałam cesarkę i do swojej wagi doszłam po 3 m-cach, nie mam zadnego rozstępu

chyba nie ma reguły :dry:

reklama
hejka właśnie sie dowiedzialam u źródła:-)
Z tym co Reniferek pisala o tej poloznej
trzeba sie udac do najblizszej przychodni i wypelnic deklaracje i ona potem odwiedza:-) fajna sprawa, wlasnie rozmawialam z kolezanka która studiuje poloznictwo i ma praktyki i chodzi z taką położną na wizyty domowe.wiec ja w poniedzialek pędze do przychodni sie zapisac.
bo potem po porodzie ona tez przyjdzie zdjąc szewki i do maleństwa:-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry