reklama

Wrzesień 2009

arbuza też uwielbiam.. wczoraj wkosiłam samodzielnie ćwiartkę... w jakieś 3 minuty... pokroiłam na kwadraty wrzuciłam do miski, a Misiek tylko obgryzł to czego nie udało mi się wydrążyć :-p jestem łasuchem na słodycze... teraz planuję się dobrać do moich krówek popularnych.. ale staram się z tym wstrzymać :-D

a w linki bawi się Misiek... coś tam grosza niby ma.. ale jemu naliczają w dolarach i dopiero jak ma minimum 5$ to może sobie przelać na konto... raz już miał 2 i coś dziwnego kliknął i to sie gdzies wysłało i nie wiemy gdzie, bynajmniej nie na konto... :-/ no ale bawi się w to nadal i szczerze mówiąc nie wiem ile już ma...

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny a powiedzcie mi ile wolnego dostanie Misiek jako już mój mąż z tytułu urodzenia dziecka i czy może się ubiegać o "opiekę", mojej koleżanki mąż miał 2 tyg opieki na nią po porodzie, bo ona była po cesarce.. czy to ma jakiś związek czy dzidzia urodzi się SN czy CC? no i nie jestem pewna czy to była opieka, ale chyba opieka...

hej
u nas wyjatkowa pogoda-swieci slonce i nie pada!nawet sie poopalalam;) super

niestety moj walnal focha i caly plan na dzien dzisiejszy polegl w gruzach!nie mam checi tez sie odzywac-pojechalam sama na zalupy i dla synka kupilam pizamki;)

zaraz zjemy cos z grilla-musze przygotowac miesko
na razie

eli88 z tytułu urodzenia dziecka będzie przysługiwać Twojemu mężowi 2 dni wolne,a jeśli chodzi o opiekę to nie wiem na jakiej zasadzie to jest!!U mnie w pracy jeden chłopak miał normalne L4 a na nim właśnie zaznaczone, że to jest opieka nad żoną.;-);-)
U nas dziś pochmurno, ale teraz nawet wyszło słoneczko i wybieram się troszkę na dwór się dotlenić, mała pojechała z bratem i bratową na dni Dąbrowy Górniczej, a mnie się należy trochę odpoczynku, bo jutro 4 latka małej i sporo dziś przygotowań z tym związanych:tak::tak:
Co do pogody to słyszałam, że pochmurno z przejściowymi opadami deszczu zapowiadają do połowy czerwca, hmmmm żeby tylko bardzo zimno nie było:no::no:Ale śnieg w maju, prawie w czerwcu to już jest przesada!!!:rofl2::rofl2:

a ja mam już muffiny truskawkowe :-) i z rozpędu zrobiłam kokosowe, pyszne są zwłaszcza że pierwszy raz robiłam :-D
najsmaczniejsze.pl

Załączniki

• muffiny-z-truskawkami.jpg
    muffiny-z-truskawkami.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 40
  • muffiny-z-kokosem.jpg
    muffiny-z-kokosem.jpg
    71,6 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
co do L4 męza, to trzeba poprosic przy wypisie ze spzitala o L4 dla męza na opiekę nad żoną. ale mój męzus weźmie urlop. no bo L4 jest płatne 80% a urlop 100%.

fajne te mufiny;-)

u mnie będzie cały sztab pomocników :P Misiek weźmie opiekę na mnie, a mama moja weźmie na moją chorą babcię.. oczywiście w rzeczywistości to będzie opieka na mnie... szefowa mojej mamy to swinia :wściekła/y: mam poszła jej zapytać czy moze dostać urlop koncem sierpnia bo córka będzie rodzić a ta jej powiedziała jeśli poda mi pani dzis dokładną datę to sie zastanowie.. moja mam jej mówi, że daty dokłądnie nie zna bo ja mam 2 terminy i nie wiadomo w którym urodzę (mam nie była jeszcze wtedy wtajemniczona, że termin się uregulował), a ona jej mówi.. no co też pani opowiada ja znałam nawet godzinę! mama sie aż zagotowała, odwróciła się na pięcie i odeszła żeby jej tam nie zabić (ona znała godzine bo miała umówioną cesarkę:eek: - czy pieniądze wypłukują ludziom z mózg?)

reklama
hej u nas cały dzien słonecznie i wietrznie a jak po południu położylam siena godzinke to obudzila mnie burza, teraz juz nie pada...a z kuchni dobiega zapach placka z rabarbarem i truskawkami mniam... juz wam nawet nie zazdroszcze tych muffinek:-D u mnie napad na kukułki - kiedys na spotkaniu w pracy były na stole i... przepadłam dzien bez kukułek dniem straconym:zawstydzona/y: a poza tym nie mam zachcianek ma je mój mąż:nerd::eek:
pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry