reklama

Wrzesień 2009

Witam;-)Teraz to mi już tak ciężko, że będę zadowolona z każdego zakończonego dnia tak więc cieszę się, że już zaczęło się u mnie odliczanie z dwójką na początku:tak:
Kasiunia ja ostatnio pytałam swoją ginekolog o usuwanie zęba, bo też mnie to czeka, bo plomba rusza się już na maxa , a jak go robiłam to dentystka powiedziała, że następnym razem to już się go nie da uratować i moja gin powiedziała, że jeśli tylko można wytrzymać to proponowałaby żeby wyrwać już po porodzie, bo gin niby ma się zadeklarować czy lepiej usunąć czy nie a przecież oni w ogóle nie znają się na zębach:tak:;-)
liiiviiia to faktycznie dziwnie, że teraz pod koniec ciąży ktoś daje na tak długo zwolnienie, kiedy teraz powinnyśmy być pod ścisłą kontrolą:szok:Co do terminów to ja też mam sporą rozbieżność bo wg usg wychodzi ponad dwa tygodnie wcześniej, ale moja ginekolog powiedziała, że trzeba się trzymać daty wyliczonej wg ostatniej miesiączki , bo z usg może wychodzić wcześniej lub później w zależności od tego jak dziecko się rozwija i jakie jest duże;-)
Makta fajna ta położna nie ma co, wystraszyła Cię tylko i nic konkretnego nie powiedziała, ale spokojnie musisz się uzbroić w cierpliwość do wtorku, nie denerwować się , na pewno będzie wszystko dobrze, a na poprawę krwi można jeszcze popracować:tak:
Elunia1609 ja podobno też będę mieć cesarkę, bo mała jest ułożona miednicowo a już kończy mi się 36 tydzień więc szanse na obrót są minimalne i mnie ginekolog mówiła, że na cc umawia się tak ok tygodnia przed planowaną datą porodu wg OM, może z Tobą będzie tak samo:tak:
WRZEŚNIÓWKA odpoczywaj teraz jak najwięcej, leż i staraj się nie denerwować, każdy dzień dla dzidzi jest ważny, rozpoczęłaś już 35 tydzień, moja ginekolog mówi, że jak już jest 36 tydz to jest dobrze tak więc jeszcze parę dni:tak:

reklama
A ja nie mam problemow z manewrami w lazience.. no oprocz golenia.. wlasnie czeka mnie pierwsze golenie, przy ktorym bede dyrygowac :-D:-D:-D Dzis podczas mycia,zauwazylam.. ze juz nie widze..:-D:-D:-D Haha Maz juz zostal poinformowany,ze nastepne strzyzenie nalezy do niego ehehe :-D:-D:-D

ja o tym że będę miała cesarkę wiem już od 11 tygodnia ...problemy z sercem ...
lekarz raz mówił o jakimś terminie, a ostatnio wyskoczył z tekstem że będziemy czekać aż samo się zacznie :szok: także ja już sama nic nie wiem ... :baffled:

witam wieczorowo

wlasnie niedawno wrocilam-piekny dzien dzis mielismy, wiec jak postanowilam tak zrobilam i calutki prawie dzien spedzilam na zewnatrz-moje nogi sa w oplakanym stanie-wlasnie leza juz umyte, posmarowane specialnym chlodzacym kremikiem na poduszkach i odpoczywaja:-)

witam nowa mame liiiviiia:-)
Olgha-ten opis porodu to byl dla mnie szok-i te nozyczki-normalnie wierzyc mi sie nie chce ze to naprawde sie wydarzylo-nadal jestem w szoku:szok::szok::szok:
Matka-przykro mi bardzo ze trafilas na jakos dziwna polozna-powinni cos powiedziec a nie masz czekac do wtorku-choc z drugiej strony jak mozesz czekac do wtorku to znaczy ze nie jest zle. A jak wysokie masz to cisnienie? Te skoki moga byc tez spowodowane tymi dziwnymi zmianami pogody-deszcz, slonce, duchota, za chwile znow deszcz itd Poza tym jak poszlas do spitala to wiadomo bylo ze tez bylas troche podenerwowana i cisnienie moglo ci skoczyc.....Nie martw sie-na pewno bedzie dobrze Najlepiej to zajmi sie czyms do wtorku-ogladaj duzo komedii i kabaretow-ostanio znalazlam kabaret Limo-smieszni sa...
Trzymaj sie cieplutko
Pozdrawiam

ściagnijcie sobie "Limo na dzielni" chyba że juz w TV widziałyście ja tak sie śmiałam że hej

Uwielbiamy z mężem oglądać kabarety niedawno do tego doszliśmy hihi

Dziewczyny dzisiaj podpisałam umowę z położną na "obsługę" przy porodzie :-). Ta kazała mi od 36 tc pić herbatkę z liści malin + wiesiołek i pytała czy robię masaż krocza .... :-)
Kurcze czytałam o tym wszystkim jakis czas temu i wydawało mi się, że jeszcze mam czas, a tu masz już sie o to pytają.
A ja jeszcze nic z tego nie stosuję :-(
Ehhh chyba nadszedł najwyższy czas......

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzisiaj podpisałam umowę z położną. Ta kazała mi od 36 tc pić herbatkę z liści malin + wiesiołek i pytała czy robię masaż krocza .... :-)

a jeszcze nie tak dawno pisałyśmy aby nie pić herbatki wlaśnie z lisci malin.... i proszę, jeszcze tydzien czy dwa i pora juz będzie odpowiednia ......... kiedy to zleciało :tak::-D:tak:

spokojnej nocki zyczę i przespanej...... choć duszna nocka sie zapowiada.....:cool2:

reklama
Hej Dziś Ja pierwsza- obudziłam się o 4 i koniec snu...Nastawiłam pralkę i zmywarkę, zjadłam muslii i wciąż nie chce mi się spać:sorry2:To chyba wina wczorajszej 3 godzinnej drzemki, teraz mam się wesoło, a wieczorem dziś mamy mini imprezkę...
Pisałyście o kąpielach w wannie, otóż ja od początku ciąży tylko kilka razy kąpałąm się w wannie, gdyż gin zabronił. Powiedział, że wanna chociażby niewiadomo jak była czysta zawsze jest siedliskiem bakterii:baffled:I teraz tylko się prysznicuje, ale jeszcze trochę i będe się wylegiwać hi hi
Dziś jedna z moich koleżanek ma się stawić na porodówkę, dostanie kroplówkę i będzie rodzić syneczka, trzymam za Nią kciuki zwłaszcza, że pierwszy poród miała mało sympatyczny.
No dobra jeszcze chwilę posiedzę i może wrócę do snu ...;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry