reklama

Wrzesień 2010...

ja wczoraj się poryczałam, że "jestem gruba, ciężka, jest mi duszno, boli mnie to tamto i ogólnie już nie mam siły" dobre nie? :-) miłego dzionka Wam życzę
ja ciągle narzekam na bol bioder i slysze przez to mojego tate w zartach oczywiscie, ze zaczynam juz przypominac emerytke :-)

Dziewczynki ja sobie właśnie zmierzyłam ciśnienie i mam 98/55 a pulsu mam 120 poprostu szok,a najgorsze jest to ze ja juz piłam kawe a nadal sie czuje jakbym miała zaraz odjechać:(
ja tez tak mialam.. wysokie tetno przy niskim cisnieniu - kup aspargin (potas z magnezem) - obniza puls.

Juz jestem po usg polowkowym :tak: Dziekuje wam dziewczynki za trzymanie kciukow :-)
Bylam tak zdenerwowana ze malo nie zemdlalam ale to jak zawsze :-) Chlopaczki rosna sobie zdrowo, zostali wymierzeni, sprawdzeni a co mnie najbardziej zdziwilo jezdzila mi tym przyzadem prawie po calym brzuchu pod zebrami tacy sa juz duzi :-) i wszytsko jest wogole ok, lekarka byla zadowolona jeden wazy 345g drugi 325 g :tak::tak::tak: obydwoje glowkami w dol i podczas badania co chwile czulam jak nie jednego to drugiego, jak czuje to minikopniaczki to wogole jestem spkojniejsza i caly czas sie smieje sama do siebie :-)

Dzieki dziewczynki jeszcze raz za wsparcie duchowe! :-) Witam nowa mamuske i zycze wszytskim poozlostalym mamusiom udanych wizyt :)

A i lekarka potwierdzila ze chlopczyki bo ladnie swiecili jajcami hehe :-):-):-)

super - gratulacje. Ja mam jutro połówkowe - od rana bede umierac ze stresu.. ehh..

reklama
Dziękuje ci benjaminko,ja właśnic cały dzień dzisiaj leże,czuje sie naprawde potwornie do tego ten ból gardła , a co do zielonej herbaty to ne wiedziałam ze podnosi cinienie,w takim razie wypije sobie bo mam w domku:) ide w środe do gina i zobaczymy co mi powie,
kasiona gratuluje udanej wizyty no i 4 jajeczek:-)

Juz jestem po usg polowkowym :tak: Dziekuje wam dziewczynki za trzymanie kciukow :-)
Bylam tak zdenerwowana ze malo nie zemdlalam ale to jak zawsze :-) Chlopaczki rosna sobie zdrowo, zostali wymierzeni, sprawdzeni a co mnie najbardziej zdziwilo jezdzila mi tym przyzadem prawie po calym brzuchu pod zebrami tacy sa juz duzi :-) i wszytsko jest wogole ok, lekarka byla zadowolona jeden wazy 345g drugi 325 g :tak::tak::tak: obydwoje glowkami w dol i podczas badania co chwile czulam jak nie jednego to drugiego, jak czuje to minikopniaczki to wogole jestem spkojniejsza i caly czas sie smieje sama do siebie :-)

Dzieki dziewczynki jeszcze raz za wsparcie duchowe! :-) Witam nowa mamuske i zycze wszytskim poozlostalym mamusiom udanych wizyt :)

A i lekarka potwierdzila ze chlopczyki bo ladnie swiecili jajcami hehe :-):-):-)

Kasiona super wiesci gratki

kasiona-gratuluje super!

A boli was glowa ,bo mnie czesto tak napina od nosa i cale czolo...i boli.
I wogule mam dola bo od piatku siedzimy w domu i wlasnie namowilam mojego na spacer w parku z pieskiem(nosi mnie starsznie zeby gdzies wyjsc) a tu zaczol padac deszcz z gradem!!!!masakra........

Hejka Kobietki!
hihi, kolejne chłopaki :-)

Wczoraj byliśmy w takim markecie dla dzieci i oglądaliśmy materace do łóżeczka. Wiecie ile tego jest??? no dosłownie nie wiem jaki wybrać???? Macie jakieś rady który jest najlepszy?

Kasiona super!!!!
Dziewczynki a powiedzcie mi taką rzecz.
Na weselu objadłam sięcieżkich rzeczy, ciasta itp...no i od wesela do teraz cały czas boli mnie brzuch...ale cały nie tylko ciąża. Macica sięga pępka i na tej linii jak kicham albo napnę brzuszek to mnie cała linia wokół macicy boli jakby miało mi sięcosurwać..taki kłujący ból nieprzyjemny.. Nie wiem jak to określić...skurczy nie mam i czujesiedobrze, ale ten ból mi przeszkadza, szczególnie, że nie wiem czy coś złego sięnie dzieje czy to tylko wzdęcia po prostu...bo ja jużmam wizję odklejającego łożyska i innych ciekawych rzeczy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wczoraj wieczorem bolał mnie tak cały brzuch od majtek po cycki a teraz tylko wokół macicy:-(:-(:-(:-(:-(:-(
aha no i wzdęcia fakt faktem są....

Hausfrau co do materaca to ja mam dwustronyy kokos i coś z drugiej strony ale nie wiem co..no i oczywiście twardy i ze sprężynami.

Kerna spróbuj zażyć nospę a na wzdęcia mój niezawodny Espumisan ( zalecany równiez niemowlętom). Do picia duzo herbatki miętowej- działa dobrze na brzusiowe przejedzenie, wzdęcia. Chyba nie wiele więcej w ciąży można poradzić...I najlepiej porządnie się wypróznić, wiem że fajnie się mówi. Na mnie działa najlepiej chleb gruboziarnisty ciemny, chodze po takim jedzeniu regularnie do WC, a po białym masakra :(

Beniaminka a myślisz, że to faktycznie moze być z przejedzenia??? Ten ból mnie straszy bo jest dziwny i nie wiem czy to tylko wzdęcia....:zawstydzona/y:

reklama
Dziękuje ci benjaminko,ja właśnic cały dzień dzisiaj leże,czuje sie naprawde potwornie do tego ten ból gardła , a co do zielonej herbaty to ne wiedziałam ze podnosi cinienie,w takim razie wypije sobie bo mam w domku:) ide w środe do gina i zobaczymy co mi powie,
kasiona gratuluje udanej wizyty no i 4 jajeczek:-)

Wiesz, zielona herbatanie tyle podnosi cisnienie, co reguluje krążenie. Wiec moze także je obnizac gdy trzeba. Zas yerba mate wyraznie podonosi cisnienie ale nie tak groznie i skokowo jak kawa, dodaje naturalnie energii tyle, że nie każdemu smakuje ten siankowo-tytoniowy zapaszek ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry