reklama

Wrzesień 2010...

Kerna -ja tez tak czasem mam ,tak jak pisze beniaminka,nie wydaje mi sie ze to cos groznego poprostu sie przejadlas a ze ciasno sie w brzuszku robi to tak sie teraz czujesz

reklama
Powiem Ci szczerze że od samego początku czułam że będziesz miała córcię i strasznie czekam na wieści potwierdzające moje przeczucia. Sprawdzałaś w tym chińskim kalendarzu??? Co ci tam wychodzi???
Wychodzi mi synek, ale szczerze to mi ten kalendarz się sprawdził jak narazie na 50% 1synek wyszło i jest synek 2 miało być córcia według kalendarza a jest synuś a teraz wychodzi z kalendarza synuś to może będzie ta córcia wreście... ;)
Super,że cię już tak nie boli i możesz w miarę normalnie funkcjonować, oby tak dalej...
Nasze kciuki naprawde są magiczne maja same pozytywne fluidy
U nas leje na całego do tego wieje i jest całe 4 stopnie brrr.
Objadłam się naleśników i idę dalej do łóżka bo pogoda naprawde dołująca tylko usiąść i płakać....
Kasiona super że synkowie zdrowo rosną

Beniaminka a myślisz, że to faktycznie moze być z przejedzenia??? Ten ból mnie straszy bo jest dziwny i nie wiem czy to tylko wzdęcia....:zawstydzona/y:
Kerna, nie wiem czy to to jest u Ciebie, napisalas o weselu i jedzonku- tak moze byc, ale moze i macica dodatkowo się napreza, co wywołuje nieprzyjemne napiecie- to akurat znam z autopsji i lecze nospą 3 x dziennie 80 mg.
A miętówka świeżo zaparzona powinna zelżyć dolegliwości jelitowo-żołądkowe.

Kernuś, ja miałam ostatnio podobnie jak się objadłam ciężkimi potrawami, tak mnie wszystko bolało i podbrzusze , ze się nie mogłam całkiem wyprostować..pomogły jabłka, banany i w ostateczności nospa.. spróbuj.. :-)

Kerna spróbuj zażyć nospę a na wzdęcia mój niezawodny Espumisan ( zalecany równiez niemowlętom). Do picia duzo herbatki miętowej- działa dobrze na brzusiowe przejedzenie, wzdęcia. Chyba nie wiele więcej w ciąży można poradzić...I najlepiej porządnie się wypróznić, wiem że fajnie się mówi. Na mnie działa najlepiej chleb gruboziarnisty ciemny, chodze po takim jedzeniu regularnie do WC, a po białym masakra :(

I od razu ja skorzystam z twojej rady Benjaminko. Właśnie miałam sie Was pytać czy można espumisan, bo męcze się okropnie. Wzdęcia mam okropne, wypróżnić też się nie mogę. A pogorszyło się jak zaczęłam brać żelazo. Tak mi się bynajmniej wydaje.

To mężuś będzie musiał sie na wycieczkę do apteki wybrać:sorry:

Witam kochane brzuchatki.
Sporo naskrobałyście przez te dni.
Ja właśnie wróciłam od babuni i jestem mocno przeżarta że aż mnie kłuje w prawym boku przy biodrze:no:. No ale jak tu odmówić tych wszystkich specjałów babcinych:zawstydzona/y:.
Tak na mnie uważała przez te dni że nawet garka z rosołem nosić mi nie pozwoliła:-D. Strasznie szczęśliwa jest i babcia i dziadek że zostaną pradziadkami, nawet uskładali na wózek i łóżeczko i nam wcisneli te pieniądze bo prawnuczka musi coś od nich mieć:tak:.
Poza tym załadowała nam kupe żarcia że Mąż miał 2 kursy z mieszkania do samochodu żeby to załadować.
Niestety następne spotkanie na jakie sie zanosi to dopiero w listopadzie:-(. Szkoda że tak późno ale już przyjedziemy z Maleńką.
Miłego wieczorku.

Dzięki benjaminko:)
a ja mam do was jeszcze pytanko czy któraś sie orientuje czy w ciaży moża zażywać tabletki do ssania na ból gardła"strepsils"? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Cześć dziewczyny
Wczoraj zaczęłam pisać ale M. mnie tak wkurzył że wyłączyłam kompa i poszłam się położyć do małego do pokoju.
Co do facetów to ja nie należę do szczęściar:( Wczoraj 3 razy przez niego płakałam.Miałam ochotę walnąć mu czyms w łeb. Za nic nie mogę się z nim dogadać. Kiedys bym się poprostu do niego nie odzywała a teraz wpadam w szał i płacz.

Co do stosunków to moja ginka też mi zabroniła bo mam łożysko przodujące ale jak byłam w szpitalu to lekarz powiedział że wszystko jest dobrze i że mozemy. Tyle wytrzymaliśmy że poczekam do 5maja co mi ginka powie. Lekarzom ze szpitala nie ufam. Z pierwszą ciążą też ponoć wszystko było dobrze...

KAROLINA - moja siostra zażywała takie tabletki a lekarz nic nie mówił na to więc chyba można

reklama
Kasiona super!!!!
Dziewczynki a powiedzcie mi taką rzecz.
Na weselu objadłam sięcieżkich rzeczy, ciasta itp...no i od wesela do teraz cały czas boli mnie brzuch...ale cały nie tylko ciąża. Macica sięga pępka i na tej linii jak kicham albo napnę brzuszek to mnie cała linia wokół macicy boli jakby miało mi sięcosurwać..taki kłujący ból nieprzyjemny.. Nie wiem jak to określić...skurczy nie mam i czujesiedobrze, ale ten ból mi przeszkadza, szczególnie, że nie wiem czy coś złego sięnie dzieje czy to tylko wzdęcia po prostu...bo ja jużmam wizję odklejającego łożyska i innych ciekawych rzeczy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wczoraj wieczorem bolał mnie tak cały brzuch od majtek po cycki a teraz tylko wokół macicy:-(:-(:-(:-(:-(:-(
aha no i wzdęcia fakt faktem są....

Hausfrau co do materaca to ja mam dwustronyy kokos i coś z drugiej strony ale nie wiem co..no i oczywiście twardy i ze sprężynami.

Kerna wiesz co ja Ci naprawde polecam nospe
lyknij sobie i jelita sie uspokoją i macica rowniez,a wrazie co wieczorem jeszcze jedną

a nas niedawno przyszli prosic na wesele i mam 19 czerwca

Hausfrau materac kokos gryka mam

Dzięki benjaminko:)
a ja mam do was jeszcze pytanko czy któraś sie orientuje czy w ciaży moża zażywać tabletki do ssania na ból gardła"strepsils"? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

strepsils mi odradzali
ale cholinex pozwolil ssac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry