Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To jest nienormalne... właśnie znów mnie mdli ... to nie są poranne nudności ale jakieś południowo - nie wiadomo ...

witajcie
w końcu zwlekłam się z łóżka, ile to jeszcze będzie trwało?? Ja zawsze pełna energii, ledwo żyję. Umysł juz wyrywa się do pracy, robienia czegoś pozytecznego a ciało odmawia posłuszeństwa. jak ja bym chciał chociaż z dwa dni poczuć się świetnie
niom...... A powiedzcie mi babki ile razy byłyście badane paluchami??? bo nie bardzo chcę, żeby ginka znow mi tam grzebała....i jak do niej pójde za dwa tyg to pewnie znowu karze mi siąść na fotel

Całą ciążę z Hanią byłam macana, czasem w gratisie były i wzierniki, a 3-4 razy USG. Nawet nie wiedziałam , że są inne metody badania że wszystko ok
Święte słowa!!!! Dziewczyny pomyślcie logicznie...Jeśli wszystkie miałybyśmy mieć kłopoty, zagrożone ciąże, chore maleństwa.... to skąd te przepełnione porodówki, przychodnie, żłobki i przedszkola? statystycznie rzecz ujmując rodzi się znacznie więcej dzieci zdrowych niż chorych. Znacznie więcej ciąż kończy się porodem niż poronieniem. Wiem, że wokół nas wiele nieszczęścia , a i część z nas bezpośrednio ono dotknęło, ale skoro powołałyśmy do życia dziecko to mamy obowiązek dbać o jego prawidłowy rozwój. Czyli nie schizować , nie stresować się, nie zadręczać. To zabrzmi dziwnie ale stres jest równie szkodliwy jak alkohol i fajki. Używki jakoś się automatycznie odrzuca, a ze stresem nie próbuje się walczyć sposobami relaksacyjnymi....Karolina84 wiem bo sama trzese tylkiem ze strachu, ale musimy byc dobrej mysli i wspierac sie. Dobre nastwienie to polowa sukcesu.
kobietki własnie wyszłam z wanny i sie przeraziłam moje piersi sa całe w grubych i sinych żyłach
co jest grane,z tego co pamiętam w poprzednich dwóch ciazach tez tak miałam ale znacznie póżniej

Wczoraj rozmawiałam ze swoją przyjaciółka (ma 7 miesiecznego synka), mówiła ze przez całą ciążę starała sie być radosna i szczesliwa i niedopuszczała zadnych złych mysli do siebie . Wierzy ze dzięki temu wszystko dobrze przebiegło i dzieciątko jest spokojne i radosne

no inne metody czyli brak badania. Słyszałam, że grzebanie wcale dobre nie jest...ja nie byłam w ogóle badana paluchami, nikt mi tam nie zaglądał. Robiłam badania i USG. Fakt tylko od czasu do czasu ktoś mógłby mnie upewnić że jest ok. Ale tak często.....no nie wiem sama.
To można inaczej?Całą ciążę z Hanią byłam macana, czasem w gratisie były i wzierniki, a 3-4 razy USG. Nawet nie wiedziałam , że są inne metody badania że wszystko ok
A dokładnie poranne mdłości to jakiś mit

ja miałam całodobowe w tym nawet jak spałam .....Witam wszystkich przede wszystkim nowe mamusie-gratulacjeMoja mama ma duuzo wiekszy biust po ciazach, a karmila nas wszystkich dlugo, i jedrny ma, wiec nie wszystko stracone;-)