reklama
Hausfrau
Fanka BB :)
Ja też jestem!
Czekam aż Młody się obudzi i jedziemy na pierwszą po feriach grupę zabawową dla małych dzieci, ciekawa jestem jak będzie!
A tak w ogóle mam prośbę: wczoraj bylismy w Aldi i kupiliśmy mikrofalówkę... ale oprócz podgrzewania i odmrażania nie mam pomysłu jak ją jeszcze sensownie używać. Co wy robicie w mikrofali?
Jak macie jakieś przepisy to napiszcie mi najlepiej wiadomość bo nie chcę zaśmiecać wątku!
Z góry dziękuję!!!
Czekam aż Młody się obudzi i jedziemy na pierwszą po feriach grupę zabawową dla małych dzieci, ciekawa jestem jak będzie!
A tak w ogóle mam prośbę: wczoraj bylismy w Aldi i kupiliśmy mikrofalówkę... ale oprócz podgrzewania i odmrażania nie mam pomysłu jak ją jeszcze sensownie używać. Co wy robicie w mikrofali?
Jak macie jakieś przepisy to napiszcie mi najlepiej wiadomość bo nie chcę zaśmiecać wątku!
Z góry dziękuję!!!
Ostatnia edycja:
witam,
melduje się i ja czytam regularnie w pracy
ale z pisaniem ciężej w domu wgl. kompa nie włanczam bo nie ma kiedy mały jest strasznie absorbującym dzieckiem i strasznym nerwuskiem ogólnie to mamin cycuś
nawet siku nie mogę bez niego iśc a jak do pracy wychodze to ryk niemiłosierny gdy tylko oczy otworzy zaraz idzie do drzwi i sie drze bo na pole chce wyjść normalnie masakra jakaś chodzimy juz fajnie sami ale mamy problem ze wstawaniem by sie do pionu bez podparcia podnieść
dziś mamy karat lekki bo wczoraj podlewaliśmy ogródek i zamiast na trawke to po nogach lał sobie wodą ;-)
straszna gaduła mówi koko(czyli kurka) cicicicic na kotka woła oprócz tego standardowo mama tata baba i jakies swoje słowka , może godzinę stac przy płocie i podgladać konie kury i kaczki za siatki, pokazuje rózne rzeczy paluszkiem wie gdzie oczko nosek i buzia ma 10 zębów i ciagle się uśmiecha
ma 1 drzemke w ciągu dnia ok 2 godz. chodzi mi spać ok 20 je w nocy z 2-3 razy wstaje o 6 
ale się rozpisałam nie wiecie gdzie sie podziewaja : maja, onionek, tosia, angelus,kasiona,trixi i reszta dziewczyn ??
trixi napisz gdy bedziesz miała chwilkę jak sobie radzicie z dwoma maluszkami i co u was
pozdrawiam ps. jeszcze 4,5 godz i do domku
melduje się i ja czytam regularnie w pracy
nawet siku nie mogę bez niego iśc a jak do pracy wychodze to ryk niemiłosierny gdy tylko oczy otworzy zaraz idzie do drzwi i sie drze bo na pole chce wyjść normalnie masakra jakaś chodzimy juz fajnie sami ale mamy problem ze wstawaniem by sie do pionu bez podparcia podnieśćstraszna gaduła mówi koko(czyli kurka) cicicicic na kotka woła oprócz tego standardowo mama tata baba i jakies swoje słowka , może godzinę stac przy płocie i podgladać konie kury i kaczki za siatki, pokazuje rózne rzeczy paluszkiem wie gdzie oczko nosek i buzia ma 10 zębów i ciagle się uśmiecha
ale się rozpisałam nie wiecie gdzie sie podziewaja : maja, onionek, tosia, angelus,kasiona,trixi i reszta dziewczyn ??
trixi napisz gdy bedziesz miała chwilkę jak sobie radzicie z dwoma maluszkami i co u was
pozdrawiam ps. jeszcze 4,5 godz i do domku

Hausfrau
Max zasnął wyczerpany po spotkaniu z innymi dziećmi... ale wam powiem, że tą grupą maluchów jestem rozczarowana. Dobra, rozumiem, że matki chcą mieć trochę spokoju od dzieciaków i taka grupę traktują jako okazję do napicia się kawy i pogadania... ale w tym celu można też pojechać albo spotkać się prywatnie.
Żadna z matek nie poszła do bawiących się dzieci żeby w jakiś sposób je zająć, pośpiewały 2 zdechłe piosenki które dzieci w ogóle nie zainteresowały i tylko opowiadały sobie nawzajem o przygodach starszych dzieci w przedszkolu i jakie mają domy i auta
Najważniejsze jednak, że Maxowi się podobało. Poznał 2-letniego chłopczyka też MAximiliana i o dziwo mimo różnicy wieku bawili się bardzo ładnie. Wymieniali się autami i dawali sobie klocki do "jedzenia"
Żadna z matek nie poszła do bawiących się dzieci żeby w jakiś sposób je zająć, pośpiewały 2 zdechłe piosenki które dzieci w ogóle nie zainteresowały i tylko opowiadały sobie nawzajem o przygodach starszych dzieci w przedszkolu i jakie mają domy i auta

Najważniejsze jednak, że Maxowi się podobało. Poznał 2-letniego chłopczyka też MAximiliana i o dziwo mimo różnicy wieku bawili się bardzo ładnie. Wymieniali się autami i dawali sobie klocki do "jedzenia"

kerna
http://www.lauraziobro.pl
Oj to nocek nieprzespanych współcuzję. Zwykle się wini ząbki i oby u Was wyszło co am wyjsć i problemy nocne się skończyły. U nas są zawsze 3 pobudki i już zdo tego się przyzwyczaiłam, bo mała pocyca i spokojnie można ja odłożyć do łóżeczka więc znośnie.
Za to problemy ze spaniem w dzień są koszmarne. Śpi ok 15min przy dobrych wiatrach!!!!!Okropneeeeeeeeeeee
Laura nic nie mówi. Tzn. coś tam po swojemu brzdąka ale wyraźnych słów niet. Aaa sorki "tata" tylko a mama jak jest potrzeba i wielka rozpacz
Za to problemy ze spaniem w dzień są koszmarne. Śpi ok 15min przy dobrych wiatrach!!!!!Okropneeeeeeeeeeee
Laura nic nie mówi. Tzn. coś tam po swojemu brzdąka ale wyraźnych słów niet. Aaa sorki "tata" tylko a mama jak jest potrzeba i wielka rozpacz
Hausfrau
U nas na szczęście Max przesypia nocki. Oprócz problemów jakiś czas temu jak mu wyszła górna jedynka to znów spi fajnie.
Od około 21 do 8 rano! Bez żadnych pobudek. Za to w dzień jedna drzemka 2 godzinki a reszta dnia to ZAAABBAAAAWAAAAA
Od około 21 do 8 rano! Bez żadnych pobudek. Za to w dzień jedna drzemka 2 godzinki a reszta dnia to ZAAABBAAAAWAAAAA

22marietta
witam kobiety kochane!!
ja chyba wiem co jest przyczyna naszego nocnego wircenia sie i walenia w szczebelki... dzis malego rozsmieszalam tak ze smial sie z otwarta buzka i co... dopatrzylam sie dwoch zebow z tylu widac juz biale perelki ale cale nie wylazly mam nadzieje ze to od tego nie moze34my znalesc miejsca sobie w lozku...:/ tak wiec chwalimy sie ze mamy juz 10 zebow no chyba ze jeszcze o jakis nie wiem
i teraz mam do was pytanie odnosnie roczku... bo ja kompletnie nie wiem ... robie dwa ciasta, dwa torty
sałatki: gyros, z tunczyka, i jeszcze jakas ... i czy jeszcze cos tworzyc prosze poradzcie bo nie mam pojecia impreza zaczna sie o 15 i bedzie ok 15 osobek... myslalam o czyms miesnym ale czy nie za duzo wszystkiego alko nie bedzie to i zagryzki zadnej nie potrzeba ..
nie wiem sama a jak wy uwazacie i jak bylo i bedzie u was>?
ja chyba wiem co jest przyczyna naszego nocnego wircenia sie i walenia w szczebelki... dzis malego rozsmieszalam tak ze smial sie z otwarta buzka i co... dopatrzylam sie dwoch zebow z tylu widac juz biale perelki ale cale nie wylazly mam nadzieje ze to od tego nie moze34my znalesc miejsca sobie w lozku...:/ tak wiec chwalimy sie ze mamy juz 10 zebow no chyba ze jeszcze o jakis nie wiem
i teraz mam do was pytanie odnosnie roczku... bo ja kompletnie nie wiem ... robie dwa ciasta, dwa torty
Powiem Ci, że między moimi dziećmi jest 3 lata różnicy i też już ładnie się bawią.Najważniejsze jednak, że Maxowi się podobało. Poznał 2-letniego chłopczyka też MAximiliana i o dziwo mimo różnicy wieku bawili się bardzo ładnie. Wymieniali się autami i dawali sobie klocki do "jedzenia"![]()
To identycznie jak u mnie z wymawianiem "mama". Tata, baba, dziadzia, daj, nie ale mama to nie powie, chyba, że zniknę jemu z oczu na 2-3 godz. Wtedy wracając do domu słyszę MAMA!!!!Laura nic nie mówi. Tzn. coś tam po swojemu brzdąka ale wyraźnych słów niet. Aaa sorki "tata" tylko a mama jak jest potrzeba i wielka rozpacz![]()
U mnie będzie 16 osób. Połowa przyjezdna (min 130km) dlatego robię obiad dla wszystkich. Dwa dania. Zastanawiam się nad strogonowem albą jakąś karkówką. Do tego deser, ciasto i ciasteczka i oczywiście kawa i herbata. Tylko nie wiem jak ja zmieszcze u mnie w mieszkaniu na 44 metrach tyle osób. :/ A i zapominałam o najważniejszym. Torciei teraz mam do was pytanie odnosnie roczku... bo ja kompletnie nie wiem ... robie dwa ciasta, dwa tortysałatki: gyros, z tunczyka, i jeszcze jakas ... i czy jeszcze cos tworzyc prosze poradzcie bo nie mam pojecia impreza zaczna sie o 15 i bedzie ok 15 osobek... myslalam o czyms miesnym ale czy nie za duzo wszystkiego alko nie bedzie to i zagryzki zadnej nie potrzeba ..
nie wiem sama a jak wy uwazacie i jak bylo i bedzie u was>?
reklama