reklama

Wrzesień 2010...

Oj dziewczyny wydaje mi się że nie jest to temat do dyskusji. Można debatować, wymieniać swoje doświadczenia, zdanie na tematy jaki tu już się pojawiły: brać hormony czy nie brać i takie tam. Ale temat podjęcia takiej decyzji myślę że nie ma co tu dyskutować. Więc nie wypowiadam się na ten temat. Tylko współczuję, naprawdę szczerze współczuję dorotce i innym kobietom które muszą stanąć przed takim wyborem :-(:-(:-(
Zmykam już bo jutro wyjeżdżam w dwudniową delegację więc do piątku dziewczyny.

reklama
A ja dopiero po wizycie. I wracam szczęśliwa :D Dzidziok ma wymiary takie jak trzeba. Wszystko jest na swoim miejscu i działa. Przegroda nosowa jest, karczek cieniutki więc też wszystko gra :P Dopiero teraz chyba uwierzyłam, że może być wszystko ok. Kładę się spać naprawdę spokojna.

Ps. A płytę z nagraniem oglądałam już chyba z 10 razy :D

tematu smutnych wyborów nie poruszam i nikogo nie oceniam
ale przytoczę przykład koleżanki z pracy, dowiedziała się że w ciązy ma cytomegalię i że dzidziuś ma wodogłowie i jakąś wadę serca, rodziła w W-wie, leciała helikopterem ok. 400 km. i po porodzie okazała się że Mały ma tylko a może aż wadę serca, którą zoperowano w 2 dobie i dziś jest ślicznym zdrowiutkim rocznym chłopczykiem. Także zawsze nadzieja jest.

a co do wizyt z NFZ to ja chodzę państwowo, rozważałam na początku też prywatne, ale lekarz jest naprawdę cudowny, po pierwszym usg nawet wyszedł i mojemu M pogratulował, na usg wszystko dokładnie omawia, na koniec wizyty zawsze miło się żegna, ufam mu i jak narazie w 100% jestem zadowolona

i moja obecna najsilniejsza dolegliwość to bół w krzyżu po dłuższym siedzeniu, nawet przed kompem jak poczytam kilka stron na BB to odchode z wielkim bólem, ciekawe co bedzie później jak juz brzuszek bedzie wiekszy>

miłej nocki i kolorowych snów

Ja mam jutro wizyte prywatna na 16 i nie powiem bo sie denerwuje :) ale co ma byc to bedzie :) co do miesniakow to mi babka powiedziala ze nie bede mogla zajsc w ciaze bo mam cos podobnego do miesniaka ale ona pierwszy raz widzi cos takiego i co zaszlam bralam luteine i z wizyty na wizyte obraz byl inny niby lepszy niby gorszy bo jak stwierdzic skoro czegos takiego sie nie widzialo?! No ale ostatnio jak bylam to babka powiedziala ze sie zmniejszylo o ponad polowe i przenioslo za macice i nie zagraza juz tak bardzo dzidzi. Nie byl to do konca miesniak ale cos na nim oparte wypelniony krwia i jakimis plynami ale na szczescie po luteinie i dzieki dzidzi ominela mnie operacja i paskudztwo mija :) Jutro zdam relacje po wizycie ,teraz sie zegnam cieplucho i sama chetnie zakupie truskaweczki :D kolorowych :)

aaaaaa to masz rzut beretem :-) takie zakupy we Frankfurcie to musi byc cos.. tylko pewnie drogo, jak cholera.. taka truskawka to tam pewnie z 2 euro a nie 2 pln :-)

no niekoniecznie...ale z ciekawosci poszukam i Ci powiem za vieviel są.Na swieta kupowalam np babonierke tofiefi za 95 centów to na nasze jakiesz 3.80zł a dzis kupowalam w polsce za 8.50zł

Hej
Pojawiam się znienacka.
Trochę ostatnio za dużo na głowie, dzieciaki nieznośne, małż całymi dniami nieobecny i w rezultacie nie mam trochę głowy do pisania.
Dzidzia kopie już z tydzień, oczywiście nadal się martwię ale wizyta tuż-tuż.
Bardzo mocno ściskam dziewczyny które maja problemy.

reklama
Onionek pysznie wyglądają te truskawki , koniecznie muszę upolować, dzięki za foto! :-)
Kapciuszku gratuluję udanej wizyty, dobre wieści i mamusia spokojna ,wcale się nie dziwię, że kolejny raz oglądałaś filmik, ja mam tylko skany ale oglądam je po kilkadziesiąt razy i cieszę się, cieszę się coraz bardziej i bardziej :-)

Dziewczyny może wiecie jak przygotować się na badania prenatalne? Mam je dopiero o 15.30 , kawał drogi jazdy samochodem....i nie wiem czy koniecznie musze być na czczo ? Wydaje mi się, że nie , ale wolałabym nie zawalić tej wizyty przez zjedzenie śniadania jeśli nie można nic jeść. Będą to badania PAPA i USG bodajże 3D. Pytałam o pełny pęcherz ale o dietę zapomniałam :-|Może rano coś mi podpowiecie.
Dobranoc, słodkich snów :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry