• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

sinka ale masz dobrze z tą swoja małą księżniczką chociaż noc daje ci wytchnienie..a mała rzeczywiście okrąglutka ale zgubi nadmiar jak zacznie biegać;)
Zdjęcie0956.jpg
buziaczki dla internetowych cioć:**

reklama
bafinka, sinka piękne dzieciaczki
ja tylko znowu na chwile bo nie moge się ogarnąć.
przy sobocie to tak jest bo dziewczyny w domu, wiec rano sniadanie ubieranie itp i tak ciągle cos, dobrze zze mały zasnął, zdążyłam kawe wypic, i ciasto do piekarnika wrzucic- karpatki mi sie zachciało
mój podobnie jak wasze dzieciaczki samotnosci nie trawi:-D:-D:-D:-D
trzeba sie ciągle nim zajmowac i atrakcje mu zapewniac, a ostatnio karuzele złapał rączką, dobrze ze mocno przytwierdzona
mama moja znów w szpitalu, troche sie martwie nia no ale trzeba miec nadzieje ze bedzie ok
dzis ide porozmawiac w sprawie powrotu do pracy, no i mam okazje wyrwac sie z domu:-D:-D:-D
a z mąż jedzie na mecz to dziadek maluchów przypilnuje, zobaczymy jak z trójeczką mu pójdzie:-D:-D:-D
a wiecie dziewczyny ze ja sie w Poznaniu urodziłam. mam tam rodzine, i w Srodzie wlkp, może zancie te okolice

sinka, bafinka - ale słodziaki te wasze maluszki!!! sinka zazdroszczę tych nocek, nasz budzi się ze dwa razy min.... zalezy jaką ma noc :/ ale jest słodziaczek kochany i jak potrzebuje mojego przytulaka to niech ma, a co! :))))

kaoru3 - oczywiście, że nam środę, nawet jedna moja kolezanka tam mieszka, a kilka w okolicach :)))) dawno sie przeprowadziłaś do szczecina?? :)))

U nasz dzisiaj super, po wydarzeniach sprzed tygodnia taki dzień to normalnie rozkosz... Poszłam z małym do bratowej w ciąży i sobie pogadałyśmy o dzieciakach, ciąży itp (przynajmniej nie byłam nudna, jak dla bezdzietnych :))...i trochę się zrelaksowałam... brat ponosił mlodego to opoczęłam i jest fajnie, ale zasypianie było kiepskie :/ W ogóle oczko mu łzawi i ma lekko opuchnięte jak jest śpiący, po drzemce jest już ok, jak myślicie co to może być?? No i nadal nas męczy ciemieniucha i wyszły mu jakieś dwa suche placki, lekko zażólcone na czółku, czy to może być objaw azs???? Ahhh, tyle człowiek o tym wszystkim myśli i się martwi.... Mąż chory, zatoki zawalone i boję się żeby mały nic nie przejął, gonię M. żeby ręce mył (jestem jak Rysiek z klanu), bo mały jak miał3,5 m-ca to już antybiotyk miał i nie chcę znowu go faszerować... Ehh, pójdę chyba spac, bo za dużo myślę :))) DObrej nocy 4 all! :)))))))

SAM_0812.jpgSAM_0934.jpg
Kaoru-pewnie,że znam Poznań,urodziłam się tam i żyłam przez 29 lat:-)życzę Twojej mamie zdrówka i nie trać nadziei,że będzie dobrze!:-)podziwiam Cię,że dajesz radę z trójką dzieci i jeszcze ciasto pieczesz..wow!
Bafinka,Sińka-śliczne te wasze maluchy,Karola- śliczna kluseczka,a Gabiś-super ma uśmiech i to z ząbkami:-)fajnie,mój nie ma jeszcze ani jednego zęba,za to ma burzę włosów:-DBafinka-popytam odnośnie tej poradni urologicznej,koleżanka miała problem ze swoją małą właśnie urologiczny,więc będzie wiedziała.Dam znać jak coś się dowiem:-)
sińka-gratuluję zdanej sesji,to niezły wyczyn przy dwójce małych dzieci!:-)

A my dziś spędziliśmy miło czas,dziadkowie zajmowali się wnukiem,potem trochę na spacerku byliśmy i wróciliśmy bez "atrakcji"-(czyli wrzasku J),czyli nie przeholowaliśmy z pobytem u teściów. W sumie mały dużo spał,więc teraz szaleje zamiast być senny...ciekawe jak długo to potrwa?:-) ehh,regułę znowu szlag trafił:-(ok kończę,bo dziecię chce się bawić...

Ostatnia edycja:
Jestem kochane, relaksuje się wolnym wieczorem w końcu bez zakówania:-)
Bafinka Gabiś normalnie tak poważnie wygląda jak by miał ze 2 latka:-)słodziak kochany. Moja też ma takie 2 zębale ale nie da sobie fotki z nimi strzelić:no:oczywiscie podziekowania za buziaczki dla cioć i ciocia sinia przesyła mocnego cmokaska:*
Kaoru dużo zdrówka dla mamy. Też pełna podziwu jestem dla Ciebie i ta karpatka mhhhhhhh:-)
Ja akurat w Poznaniu tylko raz byłam ze szkołą na konkursie prac dyplomowych, nawet nie udało mi się zwiedzić porządnie:-(
Majka oczko moze łzawić z powodu zatkanych kanalików łzowych, moja Ewa często tak miała w wieku niemowlęcy, łzawiło i sklejało się i też chyb ajedno z tego co pamiętam. Przemywałam solą fizjologiczną ale możesz rumiankiem spróbowac, jak nie pomoże to pokarzcie się lekarzowi bo moze trzeba wizyty u okulisty. A te placki i ciemieniucha to od skazy białkowej. Maluchom ze skazą ciągle cos wychodzi, moja niby białak nie dostaje a wiecznie ma gdzieś suche plamy. Niestety alergiczne dzieci już maja taką podatną skórę. Polecam balsam do ciałka firmy A-derma, mają całą serie, to kosmetyki bez ograniczeń wieku. Mają balsamy, lotiony, żele, mydełka, kremy itd. Ja używam dla Karoli balsamu całą smaruje łącznie z buzią, jest rewelacyjny tylkpo drogi bo tubka ponad 40zł kosztuje. Ale warto, małej takie placki po kilku dniach zniknęły, od jakiegoś czasu nie smaruje bo skończył mi sie i nie kupiłam jeszcze i na nowo jest wysypana. Karola miła właśnie na czole takie suche, duze placki i po kilku smarowaniach zniknęły . Farmaceutka mi to poleciła, która sama uzwya tej seri bo ma AZS.
Martela no ja to ciągle pod wrażeniem Jasiowej czuprynki, no rewelacyjne ma te włoski:-)śliczności:-)
Fajnie, że troszke czsau z M spędziliście, oj trzeba tak czasem się uwolnić:rofl2:
Wiecie kochane, ja to jestem pełna podziwu dla Karolki, że ona tak pięknie śpi tfu, tfu nie zapeszając. Z Ewą miałam cyrki i w dzień i w nocy,ciagle sobie powtarzałam: byle do 3 miesiąca, potem byle do 6 miesiąca, byle do roku, byle do 4 lat, a teraz juz wiem, że od początku mogłam mówić byle do 18-nastki i tak z M powtarzamy;-) nie wiem jak to jest, że jedno dziecko tak może różnic się od drugiego pod każdym względem ale u nas reguła, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego sprawdza sie w 100%. Czasem narzekam na Karole ale chyb adlatego, że przywykłam, że od urodzenia ona je, śpi i grzecznie leży więc jak ma gorszy dzien to mnie już nerwy ponoszą, a nie mam powodu się złościć bo i tak żadko marudzi, zwykle to kochany aniołek, a ze jest coraz starsza to wiadomo, że potrzebuje więcej uwagi i zabaw:-)
W czasie skoku czy gdy zęby wychodza to daj popalić niezle bo zwykle na rękach tylko chce siedziec a jak ją położe to drze się histerycznie, musi ciągle mnie widzieć i słyszeć bo i naczej jakąs panike wpada.
koniec tych smętów, lece do wyrka bo cały dzień dziś lataliśmy po sklepach i wykonczona jestem.
Spokojnej i i przespanej nocki:-)

Zdjęcie0409.jpgto i ja się pochwale:-D ciężko kubie zrobic fotke bo bardzo ruchliwy się zrobił
a tak poza tym to
Majka w Poznaniu tylko się urodziłam bo moi rodzice własnie ze Srody wlkp pochodzą a tam mieszkałam tylko rok a potem do szczecina rodzice przyjechali ni i zostalismy, no ale Poznan i Srode znam dobrze bo ciągle tam jezdzimy, teraz w kwietniu tez chce sie wybrac, bo moja babci nie widziała jeszvze swojego prawnuka i chciałm jej kube pokazac
martela no włosków małemu pozazdroscic, u mnie wszystkie dzieciaczki łyse sie urodziły, ale ja podobno tez więc po kim miałyby byc owłosione, mąż też łysy:)
co do nieprzespanych nocek to już się przyzwyczaiłam
sorki że pisze troche chaotycznie, ale pewnie Kuba zaraz się obudzi więc chciałam coś naskrobac zanim będę musiał się nim zająć:tak:dziewczyny a czy wy dajecie maluchom słoiczki z jedzonkiem, czy same gotujecie?
chciałam zupkę mu zrobic i tak się zastanawiam czy sama ugotować, chyba zaczne najpierw od ziemniaka, marchewke juz próbował i jest ok, jabłko i banan też, zobaczymy co dalej, a no i raz nawet marta pączusia mu wcisnęła do buzki, ale mlaskał, dobrze że Natala w pore mnie zawołała że Marta karmi kube, co aj z nimi mam czasami to masakra, wczoraj próbowała mu loda dać polizać, ciągle musze ją albo Kube pilnować

Ostatnia edycja:
sinka - dziękuję za inf! Dziś juz lepiej z oczkiem, nie łzawi więc pewnie faktycznie to taka niemowlęca przypadłość :)))
kaoru3 - ja daję słoiczki hipp'a ze skł. mało alergizujących... pediatra zgodził się na wprowadzanie nowych pokarmów, ale pod warunkiem, ze będą to produkty eko i hipp takie własnie ma... trochę to kosztuje, ale jestem pewna, ze dostaje dobre jedzenie, ja nie mam ogródka i swoich warzyw więc nie kupuję małemu owocow i warzyw, bo nie wiadomo "w czym siedziały" :))) A alergia mu się nasila (zaczął ulewac)... Z produktów dostepnych na rynku hipp chyba jest jeszcze wzglednie tani :))) ale twoj maluszek tak jak nasz ma niezłe habasiki na nózkach, słodziaczek!!! :)))) no to z naszych stron jestes, sroda to prawie poznan, a ja z lubonia jestem :)

hej!
Ja małemu gotuję,na szczęście nie ma już skazy,więc mogę mu dawać wszystko,co jest odpowiednie dla jego wieku,więc je warzywka (kupowane normalnie w sklepie),mięsko kurczaka-też ze sklepu:-)to mu ładnie miksuję,do tego trochę masełka i wcina jak szalony:-)przeszłam też na bebilon zwykły i nic mu nie jest,skórka ładna bez żadnych problemów,właściwie ostatni rzut skazy miał 1,5 miesiąca temu,potem jakimś cudem przeszło z czego się bardzo cieszę:-)na tym zwykłym bebilonie domaga się karmienia co 4,5 h:szok:więc jestem w szoku,że tak długo wytrzymuje,ale nie mam nic przeciwko dłuższemu spaniu w nocy:-)
Ale marudny był dzisiaj,walczyliśmy dziś z mężem na zmianę,a jutro zostaję z nim sama,więc będzie trudniej...pewnie ma skok rozwojowy,bo czytałam,że dzieci między 23 a 26 tygodniem życia przechodzą znowu skok,a moment kulminacyjny przypada na 26 tydzień,więc od jutra zaczną się konkretne jazdy:-( u mojego małego chyba już nadszedł TEN moment,bo zaczął marudzić na maxa...ćwiczy teraz głos i wychodzi mu "mama",wiem,że to nieświadome,ale miło to usłyszeć:-)biegnę do niego jak na skrzydłach:-)
sorki dziewczyny,że nie odpiszę każdej z osobna,ale padam po całym dniu zabawiania Jasia...zresztą Wy pewnie podobnie
p.s.
Kaoru-śliczniutki ten Twój Kubuś:-)

Dzień dobry:-)
Kaoru cudeńko z Twojego Synusia:-)

A moje Słoneczko dziś 6 miesięcy skończyło:-) i z tej okazji mamusią sesje zrobiła:-D to dla cioć z BB z całuskami.20120305083.jpg20120305075.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry