reklama

wrzesień 2011

reklama
hej
ja wróciłam w niedziele z nad morza. Podróż nawet nienajgorzej mineła. Ale powrót do remontu to juz koszmar :(
Jeszcze roboty sie przeciągają. ja już coraz większa, niew iem jak to będzie potem ze sprzątaniem upychaniem rzeczy itd :( zaczyna mnie to przerażać jak dobrze pojdzie to może się to skończy na początku sierpnia. awtedy tylko miesiąć na przygotowania do przyjścia małaj, a ja już będę pewnie nie do życia.

Pomarudziłąm sobie :)
tak pozatym to u mnei ok, ale czasu na czytanie nie mam za dużo, ale próbuje być nabierząco

:sorry: mam pytanie nie na temat ...
do mamuskiem z dwojka dzieci :) Jak myslicie czy szeregowka 80 m kw. to nie za malo na rodzine z 2 dzieciakow ? Oczywiscie zalezy od rozkladu pomieszczen i wielkosci pokoikow dla dzieci..jutro ide ogladac, ale ciekawa jestem waszych doswiadczen. ;-)

baarzdo jestem ciekawa dziuba efektu końcowego sesji, ja mam kolegę co ma studio fotograficzne i mnie namawiał kiedyś na taka sesje z brzuszkiem, ale wtedy jeszcze pracowałam i czasu nie było teraz sie chyba skuszę:-) prawie od tygodnia "siedzę" w domu i o dziwo zaczyna mi się podobać, no i byłam przerażona wcześniej że firma pod moją nieobecność padnie, a tu wszystko ok, więc mam luz fizyczny i psychiczny:-) dzisiaj znowu na zakupy sie wybrałam i sliczne ciuszki upolowałam dla Franka:-)
co do III trym. to mi ostatnio nic nie doskwiera w sumie odkąd jestem na L-4 to samopoczucie super, jednak w pracy od rana do wieczora robiło swoje i coraz gorzej to znosiłam
chce to wykorzystać i czekamy z G na poprawę pogody i wyskoczymy na jakiś krótki urlop gdzieś w Tatry lub Bieszczady

miniaa ja mam kołatania przy niedoborze magnezu lub potasu teraz łykam 3x2 aspargin i jest ok

Ostatnia edycja:
tak naprawde to zalezy od ilości pokoi i waszych potrzeb. mi się wydaje ze 2 pokoje dla dzieci + sypialnia dla was + salon i powinno wystarczyć. Ja np bym nie chciała za dużego mieszkania bo to zawsze sporo sprzątania. A 80 metrów to sporo.

Mamy teraz ok 64 metry, 3 latka i ja w 7 miesiacu ;) Ta szeregowka jest w przystepnej cenie a my mamy deficyt miejsca :((( Zobaczymy dokladny metraz poszczegolnych pomieszczen. Dla mnie mega plusem jest duza piwnica i pralnia bo teraz brudy w lazience (malutkiej) doprowadzaja mnie do szewskiej pasji. Oczywiscie malenki , ale jednak ogrodek to tez to czego pragniemy. Ale jednak czy warto (a nie lepiej np poczekac na lepsza okazje) i co w przypadku gdy pojawi sie niespodziewanie 3 dziecko... Sprzatanie to dla mnie nie problem :) i obawialabym sie tego moze przy ok 150 metrow a 80 to nic wielkiego ;)

nie chodziło mi że przy 80 metrach toproblem ze sprzątaniem, ale właśnie przy 150-200m. A dla wielu osób to penwie jest odpowiedni metraż dla 4 osobowej rodziny. moim zdaniem wszystko zależy. Właśnie też od piwnicy strychu, garazu i innych udogodnień. A ogródek to napewno duży plus. Obejrzyj ta szeregówkę to sama poczujesz czy to to :)

Asia dzieki za odpowiedz :) Juz nie moge sie doczekac, to nic szczegolnego, stara szeregowka ale przynajmniej w fajnej okolicy...duzo bedzie roboty np lazienka do wymiany ;) garazu nawet nie ma, na terenie jest tylko carport. hmm no wlasnie zobaczymy jutro ;) moze czeka mnie w 8 i 9 miesiacu :/ remont i przeprowadzka (juz to przezylam przy ostatniej ciazy, wiec chyba dam rade ;) )

No to już wróciłam z wyprawy PKSem. 2 autobusy w jedna i 2 w drugą. Mamcia mi towarzyszyła;). Pojechaliśmy 3 godziny wcześniej i udało nam się tak,że Pani dr przyjęłam mnie od razu, więc szybko załatwiliśmy to co mieliśmy i wróciliśmy do Bydgoszczy. Poszliśy do galerii i rybkę NORTH Fish bo to stały element naszych wypraw w te rejony, a potem do Torunia. Teraz leżę i odpoczywam przed kompem i czekam ne mężusia, bo pojutrze w jednym z hoteli przygotowaują arabską imprezę na 120 osób, a dziś jedzenie to testują goście:).

Pytacie co z szyjką? Prawdopodobnie popękała mi podczas zaparać w okolicach 19tyg. I tak długo wraca do normy, naszczęście z 2 ran została jedna. Ale to nie jest nic groźnego a ni żadna nadżerka.

reklama
nanusia fajnie ze udalo Ci sie to szybko zalatwic i nie mialas jakis przygod po drodze.
kolysanka dobrze rozumiem ze chcecie kupic ten szeregowiec?
Masz racje asia wszystko zalezy od tego co komu potrzeba i pasuje. Dla nas 80 metrow byloby za malo. Poprzednie wynajmowalismy takie i dla nas dwojga bylo ok ale z dzieckiem juz byloby ciasno. Fakt ze mialo 2 przedpokoje co zabieralo sporo miejsca ale mimo wszystko teraz przy 60m troche sie gniezdzimy. Moj M musi miec pokoj do pracy i obydwoje zawsze marzylismy o duzym salonie. Mam nadzieje ze w ciagu roku unormuje nam sie troche sprawa tego gdzie chcielibysmy w koncu mieszkac i wtedy ja chcialabym kupic dom. Marzy mi sie taki z ogrodem nawet do 800m zeby mozna bylo tam rozne fajne rzeczy robic :-D no i moje najwieksze marzenie taki duzy ogrod zimowy ehhhh sie rozmarzylam... :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry