reklama

wrzesień 2011

dziuba może was nie złapią a jak złapią to niech mąż mówi ze zapomniał dokumentów i wtedy płaci się mandat 50 zł...

ja już po pobieraniu krwi słabo mi było bo dziś od rana jak nigdy tak mnie ssało w żołądku że szok a przecież nic jeść nie można przed pobieraniem... ale już drożdżówa zjedzona i jestem zadowolona.. mąż pojechał grzebać przy aucie a popołudniu idziemy na zakupki dla małego i dla mnie więć humor mam dobry:)
co do wydatków to ja jestem pod wrazeniem ile kasy idzie a ciągle brakuje! np w tym miesiącu mąż miał wypłate prawie 5 tys do tego kredyt 5 tys wzieliśmy na meble i itak ledwo ciągniemy... bo wyprawka remont meble... i niewidać końca tych wydatków... do tego niewiem jak wy ale my mamy opłat z 1200zł + auto także koszmar jakiś niby kasy duzo a i tak trzeba cały czas się ograniczać....

a mam jeszcze tyt co do papierów do becikowego wiecie co trzeba mieć??? i gdzie to zanieść?

reklama
HEj dziewczynki! Co do bezsennosci i problemow ze snem to u mnie nadal trwaja. Do tego chrapiacy maz obok i mam agresje jak nie wiem co.
Dzis musze jechac zawiezc L4 do pracy. Po drodze moze wskocze zobaczyc spodnie dla mnie, chcialam rybaczki z pasem na biodrach,t eraz takich duzo.
A wieczorem spotkanie ze znajomymi. Fajnie!

Bafinka - do becikowego potrzebne akt urodzenia na pewno, dokumenty ze szpitala, karta ciąży albo inf. w którym tyg była pierwsza wizyta u lekarza (lepiej mieć za dużo niż za mało) i zanosisz do MOPSu czy GOPSu zależy gdzie mieszkasz. Aaaaa, i nr konta na który ma Ci wpłynąć to becikowe.

aniawos - jak będzie już skończona to opublikuj fotki swej sypialni, też przeszłam taką zmianę - pokój mieliśmy ostry pomarańcz, a teraz taki jasny kawowy, jeszcze marzą mi sie kamienie na kawałku ściany, dokładniej pod telewizorem. Chyba po porodzie jak się kasa uzbiera to se zafunduję ;)

Ostatnia edycja:
Powitać :-)
U mnie nastrój do bani, noc z bólami ale już poszła w niepamięć. Dziś też zapowiada się ciężki dzień. Mąż denerwuje ja się źle czuje więc ryczeć się tylko chce.
Życzę Wam miłego dnia

Hej Dziewczynki - wpadłąm tylko na chwilkę przywitać się... wieczorkiem poczytam. Powiem Wam, że u mnie tak jak u większości - nie za miło i nie za spokojnie... Jakies takie emocjonalne rozchwianie, cięzka noc i ból pleców... Poza tym wczoraj złąpały mnie takie zawroty głowy, że myślałam, że zejdę ... Od razu się przestraszyłam i później siedziałam i czekałam na kolejne i wmawiałąm sobie, że to gestoza - wiem głupia jestem, ale się jakoś tym zdenerwowałam - to już drugi raz - tak mocno, że równowagi złąpać nie mogłam. Staram się o tym nie myslec... Wstałam rano, pojechałam do Tesco po jedzonko i chcę się czymś zająć. Jeszcze tylko 2 dni moje serduszka w domu - a później caaały miesiąc u Babci - smutno trochę :-(

Miłego dnia Dziewczyny i dobrego samopoczucia.

Witam

U nas dziś pogoda ładna, ciepło słoneczko świeci. Zabrałam się w końcu za pranie rzeczy dzidziola jedna partia się już suszy druga się pierze, więc do przodu. Zaczęłam też pakować torbę do szpitala :-D muszę tylko przeprać swoje koszule i szlafrok.

Wyprawka dla maluszka to niezły wydatek, zbieram wszytskie paragony i mam zamiar na koniec wszystko podliczyć. Jestem ciekawa ile wyjdzie :-) pewnie będę w małym szoku.

O becikowe składamy pisemny wniosek w urzędzie gminy lub ośrodku pomocy społecznej w terminie do 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka.Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
  1. dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
  2. skrócony odpis aktu urodzenia
  3. pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
  4. zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży ( nie wiem czy to jest jeszcze wymagane , nam na szkole rodzenia powiedziano że obowiązuje i najlepiej poprosić lekarza o wypełnienie około 38 tyg, ważne jest 1 miesiąc)
Tutaj podaję stronę gdzie są wzory pism które się składa do becikowego Wzory Pism &#183 Ulga podatkowa &#183 Becikowe

Magda tak te wszystkie dokumenty należy dostarczyć do zakładu pracy- może to zrobić mąż.

dziuba poprawy humorku życzę, nie przejmuj się mężem, ciesz się z wózka :-) mała ma brykę !!

ooo, Iga - super że podałaś linka! na pewno sie wszystkim przyda ;)

wiecie co, skapitulowałam i wsadziłam suszarkę z praniem do pokoju, na balkonie nic nie schnie!! no i pare minut pozniej Tyśka bawiła sie pieczątkami i chciała umyć jedną żeby zamoczyć w innym tuszu, to ją wytarła w ręcznik który miałam spakować do torby dlA Mileny :wściekła/y::wściekła/y: Vanish i pranie od nowa :wściekła/y::wściekła/y: chyba sie dziś rzuce z balkonu :( poczekam aż przestanie choć na chwile padać to może wyjde do sklepu bo w domu mamy tylko 3kromki chleba. Masakra, jeszcze ten dzień mi taaaaaaaak wolno leci :( to chyba faktycznie przez pogode, bo widze że wszyskie w nie-humorze...

dziuba, a ja z pokoju wystawiłąm suszarkę na balkon, nie ma słoneczka ale jest ładny wiaterek, o może lepiej bedzie schło. Ja mam lenia, troche posprzątałam ale jeszze mi zostało sporo bbuuuuno i teraz ide obiadek przygotować jakaś rybke wymyśliłam...
pakujesz ręcznik dla małej do szpitala ? ja w ogóle o tym nie pomyślałam.

a teraz najlepsze...
uciełąm sobie drzemkę i śniłą mi sie aniawos i paula_zg. Szłyśmy z paula i zobaczyłam że ania jedzie dużym bordowym fiatem takim 125. Zatrzymałyśmy ją i poszłyśmy na spacer po gdańsku no i tyle pamiętam... dobre nie ! dziewczyny uprzejmie prosze mnie nie prześladować po nocach ha ha :-D:-D

reklama
bebzonik hahaha fajny sen:)
dziba nie pozostało Ci nic jak tylko olać wszystko i się nie stresować, idź kup sobie coś pysznego, nogi do góry i relax...
aniawos takie drastyczne zmiany lubie najbardziej ja sypialnię zmieniłam z ciemnego fioletu na uspokajającą :-) jasną zieleń, co by mi się dziecko nie stresowało:-)

Ogólnie widzę, ze humorki u Was nie najlepsze dziś....ja się zerwałam rano na jakieś małe zakupy,ahhaa w rossmanie są mokre chusteczki nivea na promocji 2opakowania kosztują 9,99zł więc chyba cena dobra moze kogoś zainteresuje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry