reklama

wrzesień 2011

reklama
Witam piatkowo :-)
Rany jak ten czas leci, kolejny tydzien za nami

Ja mam Medela swing i bylam z niego zadowolona

Powodzenia na wizytach :tak:
Aniawos pokoiki superowe
Lece poczytac dalej

Milego popoludnia :-D

Witam Was kobitki :happy:
Wy jak zwykle sprzątacie, myjecie okna, podłogi, odkurzacie... nic tylko pogrozić palcem! Ze też nie ma Was kto powstrzymać... Wiecie, że takie czynności powodują odklejanie się łożyska m.in?? Mnie to odstraszyło na dobre.
Taka ładna pogoda a mnie złapało jakieś głupie przeziębienie...mąż zaraził. Czuję się fatalnie, gardło boli, katar i od dzisiaj chrypka... :-( poradźcie dziewczyny jakieś domowe sposoby, nie chcę się faszerować lekami, zresztą jest to niewskazane w III trymestrze.

Co do laktatora to ja też słyszałąm, że Medela jest najlepszy ale dużo mam kupuje Avent i też są zadowolone. Poza tym laktację można jeszcze wspomóc różnymi herbatkami no i przystawiać jak najczęściej maleństwo do piersi zaraz po urodzeniu. Ja się trochę martwię czy będę miała pokarm...piersi mi za dużo nie urosły, żadnej siary nie zauważyłam...ciekawe.

Bafinka też mam ten dylemat ze smoczkiem...nie chcę żeby mały się od niego uzależnił, ale podobno powinno się jeden mieć gdyż dziecko ma potrzebę ssania i przy smoczku się uspakaja. Ja chyba kupię ale będę dawać w ostateczności.

Ostatnia edycja:
Witam piątkowo!
Chyba zmądrzałam, bo wczoraj jakoś bardzo nie szalałam z niczym, grzecznie siedziałam przy desce do prasowania i nadrabiałam zaległości...
Dzisiaj od rana tylko obiad przygotowałam, chyba muszę dać sobie na wstrzymanie ze sprzątaniem i w ogóle, bo wieczorami naprawdę odczuwam diabelnie to co w ciągu dnia zrobię...A wolałabym, żeby Mała jeszcze trochę posiedziała na miejscu niż ma się pchać za szybko na zewnątrz...
Bluetooth - klapsa przyjmuję i zobacz jakie szybkie efekty dał:-)
Miłego dnia!
Dzisiaj przyjeżdża M - więc weekend przynajmniej mi zleci i nie będę się nudziła..

Bafinka - ja chyba kupię jakiś jeden w zapasie żeby mieć, a czy będzie dziecko chciało to się okaże.

a co do laktatora to ja kupiłam Aventu ręczny, a poprzednio miałam Tommee Tippee i był mega świetny.

my jedziemy na działkę na weekend z rodzicami, S wraca we wtorek to akurat wrócimy przygotujemy coś pysznego posprzątam resztę i będzie już chyba wszystko przygotowane tez dla małej. Miłego weekendu wszystkim!

wrześniowa
łatwo powiedzieć, ale kto posprząta, ,zrobi obiad? przyszykuje rzeczy dla małej itd :)
Pozatym u mnie wicie gniazdka włączyło sie na maxa i najchętniej ciągl ebym coś robiła.

Ja mam ręcznego Aventu, dostałam w spadku zobaczymy jak sie sprawdzi.

Ja smoczek mam jeden z nuka i jak będzie potrzeba to dam, jakoś mi sie wydaje że dzieci tego jednak potrzebują, jak nie smoczek to będa ssać paluszki albo cycek. Ale czy mała zechce to zobaczymy. mi sie bardzo podobają smoczki MAM ale nie mogę nigdzie w sklepie spotkać.
A jak sie uzależni to łatwiej walczyć z odstawieniem smoka niż paluszka który ma przy sobie cały czas.

Ja kupiłam jeden smoczek taki w razie wielkiej draki. Laktator TT i jak na razie myślę że jest ok (z wiadomych względów :rofl2:). Pościel ładnie suszy się na balkonie. Teraz robię sobie obiad. Ostatnia porcja spagetti mi została i muszę zużyć pomidory. Jak pomyślę że zostało 44 (minimum 30 a maks 58) dni to i cieszę się i trochę (bardzo) obawiam się. Rzeczywiście ten czas niesamowicie leci.

Ja czekam co Zus w związku ze mną postanowi. Mam nadzieję że jednak będą mi płacić bo inaczej kiepsko to widzę:eek:.

Też zauważyłam że ładnie się trzymamy i nasze maleństwa grzeczne i siedzą jeszcze w brzuszkach. Oby do 37/38 tygodnia później to już mogą wychodzić. Jeszcze trochę i poprzytulamy nasze Maluchy.

Moje właśnie szarżuje w brzuchu - chyba reakcja na mamusiną muzykę (takie tam rockowe granie):-D, a niech się przyzwyczaja.

dzięki dziewczyny za rady z laktatorami:) chyba sie zdecyduję na reczny albo avent albo tommee tippee bo są w miarę cenowo:) elektryczny to spory wydatek wiec mam nadzieje ze z recznym dam radę:)

co do smoczków to mam kupiony z fisher price. kiedys były na wyprzedazy w tesco to sie skusiłam:) ale jak dzidzia będzie chciała to kupe chyba z tommee tippee bo butelkę antykolkową z odpowietrzaczem z tej firmy kupiłam i chyba podobne smoczki bede chciała mieć:)
Niki używała smoczka do roczku, zobaczymy jak Milenka:)

reklama
Witam

Ja od rana leniuszkuję, obiadku robić nie muszę, T. stwierdził że zje w pracy chińczyka :-) to sobie później nasmażę placuszków z borówkami i jabłkami. Narazie objadam się winogronami, które piorunujaco podziałały na dzidziolka bo buszuje w brzuszku a od rana jakiś niemarawy był i już dostawałam schizy.

Humorek dziś dopisuje, odebrałam część wyników, wszystko w normie i na całe szczęście wynik na wirusa żółtaczki wyszedł ujemny :-) a miałam pewne obawy do do niego.

My jutro wybieramy się do mojej babci, ostatni raz przed rozwiązaniem, bo potem to nie wiadomo kiedy się pojedzie. Ellsi mam zamiar upiec twoje bułeczki !! No chyba że mnie do jutra wena na wypieki opuści :-DNa niedzielę planujemy grilla na działce ale pogodę zapowidają nieciekawą więc niewiadomo czy wypali.

Ja smoczek kupiłam jeden , tak na wszelki wypadek, Nuk, a laktator myślę że kupi się po porodzie aventu ,choć korci mnie by już kupić ale nigdy nie wiadomo jak będzie a wydać kasę łatwo.

Miłego weekendu życzę !!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry