reklama

wrzesień 2011

Hej
U mnie też takie dolegliwości są ale nie dokuczają co dzień.Wczoraj całe popołudnie spędziłam z dziećmi na dworze,placach zabaw i spacerkach i nic mnie nie ciągnęło ani nie bolało.A czasem po jednym spacerku jak wróce to kregosłup i ból w pachwinie mi strasznie dokucza ;-)
Ja do połudnoa w takie pogody siedze w domu i dopiero ok 15 wychodze kiedy słońce już tak nie piecze.
Ja pierwszą córcie urodziłam dwa dni o terminie a druga dwa tygodnie przed ale szyjke miałam już skrócona od połowy ciąży.Teraz wszystko ładnie się trzyma więc pewnie dotrwam do terminu ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
cieszę się że nie tylko ja mam takie parcie na pipkę:-) i oczywiście wam współczuje...
ja ostatnio stwierdziłam że dopóki jeszcze czuję się w miarę dobrze to spotykam się z koleżankami robię zakupy dla Janka... niesyte w nocy cierpię bo boli mnie brzuch... ale powiem szczerze nie mogę wysiedzieć ostatnio w domu i muszę coś robić!!!

Też czasami czuję takie parcie, muszę się wtedy zatrzymać i zacisnąć zęby i po 30sek mija. Dziś byłam na mini zakupach i stwierdzam, że takie łażenie po sklepach to już nie dla mnie. Trwało to może niecałą godzinę a nogi mi do d... wchodziły, krzyż bolał, a brzuch co chwila się stawiał. Staję się powoli krótkodystansowcem.

dziewczyny nie chcę panikować ale powiem szczerze że od kilku dni czuję świąt na ciele... swędzą mnie dłonie, stopy , ręce, nogi, brzuch właściwie wszystko i nie wiem czy powinnam się martwić czy to olać... nie wiem czy wiecie coś na temat cholestazy??? to choroba wątroby która objawia się swędzeniem ciała.... kurcze wizytę mam dopiero na 16 sierpnia, zastanawiam się czy nie pojechać na pogotowie. może się okaże że to po prostu skóra się rozciąga ale jeśli to cholestaza to paskudna choroba która zagraża życiu dziecka

Toflesia ja mam to samo ze sklepami męczą mnie strasznie, dlatego sie cieszę że kompletowałam wszystko całą ciążę i nie musze teraz za wszystkim latać tylko same drobiazgi mi zostały. Strasznie mnie w galeriach wkurza hałas, ruch i tłok i zawsze mam wrażenie że ktoś się ociera o mój brzuch wr...

Miniaaa ja bym podjechała do szpitala, zeby skonsultować nie ma co panikować, ale taka prawda póki nie przebada Cie lekarz pewnie spokojna nie bedziesz. Daj znać czy byłaś czy może Ci wszystko przeszło....

Witam się z rana :)

Dziewczyny któreaś z Was dała taką fajną stronkę o promocjach, niestety nie mogę jej odszukać. Czy mogłybyście podac mi ją jeszcze raz? plissssssssss ;O)

Cześć..
tofilesia ja mam tak samo..godzina chodzenia i wszystko boli...

Włączyłam dzisiaj ostatnie pranie dla Ady..kocyki i jedną zmianę pościeli. i koniec na razie. no zostaje prasowanie, ale zastanawiam się czy się zmobilizuję...może trochę tak, ale na pewno nie wszystko będzie prasowane;-)

Dzisiaj P znowu od 13-18 po za domem. My do rodziców, bo mają rocznicę ślubu..i tak pewnie zleci dzień.

Hej:-)

Ja tez dzis z rana popralam zakupione wczoraj ręczniki i kocyki. Popołudniu ma lac, co za nowosc:confused2:
Potem prasowanko. Mnie na razie aż tak nie boli ale jak dreptam za długo to troche ciągnie i mam wrażenie ze Leoś sie obrócil bo czuje cos mocno na dole.
Miłego dnia:-)

Witam

miniaaaa ja bym to jednak jak najszybciej skonsultowała z lekarzem, może się okazać że to nic takiego ale lepiej dmuchać na zimne, z cholestazą nie ma żartów. Tym bardziej że kobiety w III trymestrze są najbardziej narażone na to paskudztwo. Ja miałam podejrzenie cholestazy w II trymestrze też mnie swędziały strasznie nogi i ręce, miałam zrobione próby wątrobowe, na szczęście okazało się że to nie to a jakieś uczulenie. A w szpitalu pobiorą krew zrobią badania i będziesz spokojniejsza.

Tofilesia dołączam do klubu krótkodystansowców :-) Też się na długie zakupy i spacery już nie nadaję, żółw albo ślimak chodzą szybciej ode mnie :-p

Pogoda w Łodzi narazie super, mam nadzieję że taka do wieczora zostanie , bo się napaliłam na grilla na działce !! Wieczorem może grzmiać i padać :-)

Pozdrawiam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry