reklama

wrzesień 2011

Witam z rana :)
Ellsi - współczuje chrapania. Niestety w ciąży czesto tak sie zdarza...
Anisen - dlaczego tak wczesnie na KTG? Nie można do szpitala o którejkolwiek pojechać? Ja mam czesto mdłości przed jedzeniem, a po zazwyczaj mam zgage. Może spróbuj wziąśc Rennie.
ewelinak1 - kciuki - są :)
Trixi - tydzien przed, to bym sie cieszyła. Chcą mi robić cesarke tydzień PO terminie i do tego nie bede mogla nawet na KTG podjechac, bo szpital całkowicie zamknięty :/
BigChild - współczuje buli :( Czasem w nocy też mi sie skurcz zdarzy, ale nie tak jak Tobie. Ehhh...jeszcze miesiąc...
agusia_x - gratuluje zakupu :)

Po wczorajszej wizycie u lekarza tak mnie pachwiny zaczęły boleć, że jak miałam wstać, to płakałam - tragedia :( Na szczeście dzisiaj już lepiej - moge chodzić, choć czuje cały czas. Też macie problem z nimi? Coś z tym robicie?
Bebilon - Mleka, preparaty dla niemowląt i dzieci Bebilon - poprosze o głosy :)
Dziekuje za radę ze zmianą lekarza - byłam u tego, bo teoretycznie "po znajomości", ale jak widać nie zawsze warto. Dobrze wiedzieć, że wy tez jesteście tego zdania co ja, bo już myślałam, że to coś ze mną...
Rozmawiałam już z przełożną - może ona coś pomoże.

reklama
Witajcie Dziewczyny!
U mnie dziś dzień zaczął sie kiepsko... wiem, że nie powinnam tu o tym pisac, bo wszystkie czekamy na nasze skarby, ale musze sie z kims podzielic tą przykrą informacja. Wczoraj zmarła 10 letnia córeczka moich znajomych :-( od lutego tego roku po komplikacjach zwiazanych z operacja serduszka była w śpiączce farmakologicznej... wiem, że przez ten czas rodzice zawsze wierzą, że dziecko wyzdrowieje i nigdy tej wiary nie powinni utracic. Wiem też, że łatwo się o tym mówi/pisze - ale zawsze zastanawiam się co ja bym zrobiła w takiej sytuacji? Lekarze też nie potrafili okreslic, czy dziewczynki stan kiedykolwiek sie poprawi... wiec z jednej strony jest to jakas ulga dla rodzicow, że dziecko juz nie cierpi... z drugiej zas, jak tu sie pogodzic z taką stratą? Dla mnie niewyobrazalne... Mam nadzieje, że żadna z nas nigdy nie bedzie narażona na takie przezycia...

Już nie truje ... bo normalnie pisze i ryczę :-(

bo trzeba być ok 6.20 najpóźniej na poczekalni sie zarejestrować. Jak sie później przyjdzie to sie kwitnie pod i czeka na ktg godzinami. ja raz byłam ok 7. 30 w rejestracji i weszłam na ktg dopiero o 13 :( masakra.
A u nas w NT to jest jeszcze gorzej bo w szpitalu na ambulatorium nie mają ktg rutynowego i żeby je robić muszą przyjąć do szpitala. to dopiero paranoja.

Karola jeeeny ta dziewuszka była prawie w wieku mojej starszej córci.Straaaszne to i nie sprawiedliwe.Nawet słów barkuje na takie nieszczęście.Ja chyba bym od zmysłów odeszła jakby zabrakło mojej Julki.Ból nie wyobrażalny.
ja jak nie urodzę do 5 września to mam przyjść na wizytę do mojego ginka to zrobi mi ktg żebym nie musiał jeździć do szpitala a to kawałek drogi ode mnie a tak to mam pod nosem.
A no wąłśnie jak z tym ktg jest można tak z ulicy iść do szpitala by sobie zrobić czy rtzeba mieć skierowanie od lekarza.Bo w sumie ja jeszcze ani razu nie robiłąm i nie wiem czy musze zrobic sobie wcześniej przed porodem.Mój ginek nic mi nie mówił

Ostatnia edycja:
Bry dziewczyny!
Karola bardzo mi przykro z powodu takiej straty jaka poniesli Twoi znajomi. Oby nikomu sie to nie przydazylo.
Blutetooth jak bedziesz dzisiaj w szpitalu to pamietaj ze masz prawo do bezplatnego pokoju rodzinnego dla siebie i meza (+3 posilki) 24 godziny po porodzie !!!
Trixi, a o tym to pierwsze slysze. Do tej pory wszedzie mowia ze za pokoj rodzinny trzeba normalnie placic z wlasnej kieszeni. Mozesz mi powiedziec na jakiej podstawie mamy do tego prawo zeby nie placic za pierwsza dobe? Dzieki!
Mam sporo do zrobienia przed wyjsciem do szpitala wiec sie nie rozpisuje.
Noc mialam koszmarna - najgorsza od poczatku ciazy. Boli mnie doslownie wszystko, nawet dziurki w nosie :baffled: Pogoda jesienna wiec przynajmniej tyle dobrego.

Anisen mi ostatnio często zdarza się, że mnie mdli po posiłku. Nawet w I trymestrze tak nie miałam. Maluch ugniata mi żołądek. No i utrudnia też oddychanie.
Sińka jak byłam dzieckiem to doskonale pamiętam ten ból nóg, też to miałam. Niestety rodzice nic mi na to nie dawali. Prawdopodobnie, tak jak piszesz, jest to spowodowane wzrostem.
Karola współczuję rodzicom tej dziewczynki. To jest chyba najgorsza rzecz, stracić własne dziecko.

U mnie dziś koszmarna noc, ale to bardziej za sprawą snów. Przed snem czytałam o porodach naturalnych w domu i później przez całą noc rzucałam się z boku na bok pół świadoma pół nie, że będę zaraz rodzić. Nawet dotykałam brzucha, że jest taki twardy i że mam skurcze i tylko czekałam, aż zaczną być częstsze, żeby obudzić męża i jechać na poród. Miałam odczucia jakby to się naprawdę działo. Nad ranem udało mi się zasnąć twardym snem, a wtedy przyśnił mi się mój mąż, że wydał ostatnie nasze pieniądze na tarczę do gumówki (dzień wcześniej zwróciłam mu uwagę, że trzeba położyć listwy progowe w pokojach i trzeba je przyciąć- właśnie gumówką). Hahahaha Co za głupoty.

Mi żołądek tylko dokucza jak jest jeszcze pełny a położe się na prawym boku to czuje treść w przełyku i mi sie tak nie ładnie odbjia.No i też czuje że mam żołądek mikroskopijny bo nie moge za dużo na raz zjeść tylko po troszeczku.
A co do porodów rodzinnych to hmm tez mnie to zastanawia czy to ustawowo jest bezpłatne bo wiem że kiedys to zależy od szitali bo w jednych trzeba było płacić a w innych było darmowe.U nas w szpitalach w których rodziłam córki był poród bezpłatny

Witam Kochane,

mniej mnie ostatnio, coś opadłam z sił, całymi dniami leżę, kompletnie wyszłam z rytmu dnia...

Teraz mama moja jest,miała jechać już na wakacje, ale jednak będzie w przyszłym tygodniu jechać i siedzi ze mną, znaczy z Adasiem, a ja sobie spię i śpię i śpie.... Pogoda do pupci, może przez to tak się czuję, nie wiem..
Brzusio mi się obniżył, mama już panikuje, że pościeli nie kupiłam, że to, tamto, że nie zdążę :-) bóle jak na okres są coraz częściej,odstawiłam tabletki przeciwskurczowe i stwierdzam, że jednak coś tam pomagały... :-)
Niech się już dzieje co chce...

Dziewczyny, nie przeczytałam wszystkiego, jedynie pojedyncze posty, ale nadrobię!!
Ściskam Was wszystkie mocno i proszę, pamiętajcie! Każda z nas ma prawo do szacunku!! Tulę bardzo bardzo!!

Bluetooth napisałaś tak prawdziwą prawdę w swoich postach, że aż zamurowało mnie, tak prawdziwą, że wydaje mi się, że dotyczy ona po części każdej z nas, z całego serca dziękuję Ci za te słowa!! :*

e: Karola przykro mi bardzo, niesprawiedliwy jest ten świat!! Nie myśl o tym teraz, wiem, że trudno, ale postaraj się...
Ściskam mocno Ciebie i Rodziców, pomodlę się za Ich Córeczkę..

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mnie zamuliło dziś. Jak mój poszedł o 5.30 to o 6.30 zdrzemnęłam się i tak do 11, a później od 12.30 do teraz :szok: Pogoda jakaś z dupy.

I jakieś dziwne sny mi się śnią.

Teraz zajadam czekoladę i popijam colą bo Maleństwo coś dziś za bardzo nie dokazuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry