reklama

wrzesień 2011

Dziewczyny, ja do przedwczoraj też narzekałam na spanie, ale znalazłam pozycję. A więc z jednej strony mam zwiniętą kołdrę, a z drugiej gruby koc. Nie mogę spać typowo na boku bo mnie żebra bolą, więc lekko kładę się np na kołdrę i W ten sposób śpię ni to na boku ni to na plecach, a koc podkładam sobie wtedy lekko pod brzuch. Jest wygodnie i przespałabym zapewne tak całą noc, gdyby nie fakt,że co 2 godz wstaję na siusiu.

Dziś u nas rano też było ciepło, ale przyjemnie, choć zanosiło się na burzę, więc postanowiałam z mamą przejechać się do lekarza. A że okazało się po wizycie w przychodni,że dr się rozchorował, więc wyciągnęłam mamę do galerii na drugi koniec miasta. Po drodze złapała nas burza i oberwanie chmury, no i weszłyśmy do sklepu niemalże mokre, a musiałyśmy tylko od autobusu przejść przez 3 wiaty. Teraz juz się wyleguję i nadrabiam zaległości na necie.:)

Wczoraj zamówiłam na allegro, zestaw startowy butelek Aventa za całe 60zł razem z przesyłką, a w sklepie kosztuje taki ponad 100zł, więc naprawdę się opłacało. Nie chciałam teraz robić tego zakupu, ale mama mówiła,że powinnam mieć na wszelki wypadek chociaż te małe, a że komplet wychodził znacznie taniej, więc kupiłam.

Tak jak i Wy, też już bym chciała się rozpakować, ale przede mną jeszcze długa droga jakieś 5-6tyg. Myślę, jednak,że jak tylko minie 37tyg, tez postaram się o naturalne przyspieszacze porodów:)

reklama
Agusia ten temat był szeroko omawiany na wyprawce;-)
Bardziej istotne jest to jakie dziecko bedzie chciało smoczek. Ja teraz mam Aventa, a corcia preferowala tylko nuka.

Wiem, że kiedyś o tym było, ale nie mam siły przeszukiwać całego wątku. Czyli wychodzi na to, że teraz mogę kupic Tommee Tippee, a i tak wyjdzie w praniu czy będą ok. Dzięki :)

Mam pytanko odnośnie butelek. Lepsze z Aventa czy Tommee Tippee?

Ja mam TT ale już po zakupie jestem średnio zadowolona, a koleżanka która rodziłą 6 tyg temu i karmi małego butlą, nie poleca. Mi bardzo podobają sie butelki i smoczki MAM.
Zestaw tych butelek widziałąm we Wrocłaiu w Tkmaxie wrozsądnej cenie.

Dziewczyny co do wątku ze zdjęciami itp to taki jka pokazywałyście już jest tylkonazwa była "lista rozpakowanych wrześniówek"
https://www.babyboom.pl/forum/wrzes...sniowek-i-ich-maluszkow-bez-komentarzy-53147/ dodałam że też maluszków :)

co do zdjęć, to tak jak większość chciałą wątek ze zdjęciami bez komentarzy i osobny na komentarze.
A cyz to się sprawdzito nie wiem.

nie wiem czy może nie lepiej by było komentarze do tego wątku z rozpakowanymi mamusiami i maluchami, na achy i ochy i watek z fotkami i komantarzami razem.

ech jakoś nie mogę się jasno wysłowić :( mam wrażenie że ten upał i zmęczenie mi mózg wyniszczają :(

Ja dzisiaj umieram. Cały dzień coś robie i końca niewidać. już nie daje rady. do tego z mężem się od wczoraj kłóce i mam już dość. Coraz bardziej sie boje co to będzie i jak to będzie.

Witam Dziewczyny,
strasznie mi internet chodzi, więc nie nadrabiam, przyszłam tylko powiedzieć co u nas...
Byliśmy na ktg, przed odebrałam wyniki, już wtedy się zdenerwowałam, bo moich wyników nie było, jako jednych z miliona, w przychodni jest punkt laboratorium, próbki wysyłają do lab i odsyłają wyniki, więc już byłam zdenerwowana, bo byłam o 10,40 po wynik, a na 11 do szpitala, wyników nie było, ale po chwili przyszły faksem...
Załamałam się jak zobaczyłam, że w moczu mam białko, do moich obrzęków i wysokiego ciśnienia i to się doczłapało :-( więc znów zatrucie ciążowe mam :-( miałam zostać w szpitalu dziś, ale pojechałam do domku po badaniach i rozmowie z dr się spakować, wróciliśmy i powiedzieli, że w sumie sensu nie ma, żebym już na oddziale dziś zostawała, bo już nic dziś nie zrobią - to raz, a dwa- nie ma miejsca na patologii, więc kazali jechać do domku, leżeć i jutro rano wrócić...
Więc o 7 się stawiam w szpitalu :-(
Albo przed weekendem, albo po weekendzie będziemy kończyć ciążę. Jutro mam być na czczo, więc kto wie, może już jutro...
Psychicznie znoszę to kiepsko, bo nie byłam nastawiona na JUŻ na zostawienie na tak długo Adasia :-( nie wiem jak sobie radę bez niego dam :-( 19 miesięcy byliśmy razem non stop! Poza tymi chwilami, naprawdę krótkimi, kiedy to gdzieś wychodziliśmy i nocami, jak spaliśmy... Wiem, że będzie miał dobrą opiekę, ale jednak z mamą najlepiej... Boję się o siebie chyba bardziej, jak dam radę, niż o Adaśka :-)
Aż oczy mnie od płakania bolą :-) wiem, głupia jestem...

Jutro kolega ma dać mężowi internet blueconnecta chyba, więc jak da, to wezmę komputer ze sobą :-)
Z nudów na oddziale pewnie nadrobię wszystko ;-)
A jak nie, to będę pisać w smsach... ;-)

Trzymajcie proszę kciuki za nas! I dodajcie swojej pozytywnej energii :-)

Zostawiam wielkie buziaki dla każdej z Was!:*

Paula - Słonko - nie zamartwiaj sie tak. Pomyśl, że będziesz miała to juz za soba - lepiej jak jesteś pod fachową opieką...bo nie daj Boże cos by się stało ! Ja Cię rozumiem, bo pomimo tego, że moich chłopcy są już duzi - to też przeżywam - ale uwierz bardziej ja - niż oni.
Twój Synek super sobie poradzi bez Ciebie - uśmiechnij się i myśl pozytywnie. A my tu wszystkie jesteśmy z Tobą.

Paula - nie zamartwiaj się, będzie tak jak sama napisałaś, że Mały zniesie lepiej tą rozłąkę z Tobą niż Ci się wydaje, a Ty niepotrzebnie się nastawiasz negatywnie...Wiem, że nie ma podziału na ważniejsze dziecko, ale teraz, w obecnej sytuacji musisz pomyśleć o sobie i Maleństwie w brzuchu...a niedługo będziecie wszyscy razem w domciu - nawet się nie obejrzysz, bo sama piszesz, że być może jutro będziesz miała cc, a od tego 5 dni i rodzinka w komplecie...Powodzenia i daj znać sms co i jak się toczy! Kciuki zaciśnięte:-)

Ja mam TT ale już po zakupie jestem średnio zadowolona, a koleżanka która rodziłą 6 tyg temu i karmi małego butlą, nie poleca. Mi bardzo podobają sie butelki i smoczki MAM.

asia ja uzywam butelek MAM i jestem z nich super zadowolona, wygodne w uzytkowaniu i fajne do mycia bo cale rozkrecane :-)

paula mysl pozytywnie i nie martw sie o Adasia napewno da sobie rade :tak: ja tez mysle jak to bedzie z moim lobuzem bo jeszcze nie kuma calej sytuacji, moja polozna pocieszyla mnie ze dzieci nie maja poczucia czasu i dobrze sobie radza w takich sytuacjach to tylko my dostajemy bzika :-D. 3maj sie :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry