reklama

wrzesień 2011

paula będzie ok, nie martw się..
mambusia powodzenia jutro...oby było tak jak chcesz..

Współczuję wam tych upałów..u nas spokojnie, dzisiaj nawet chłodnawo..w ogóle to lato nie daje mi się we znaki, ale to akurat dobrze.

Ja butelek nie kupowałam..nie wiem jakie. Kupimy pewnie po porodzie.
Mam już wstawione łóżeczko do sypialni, wyprasowałam pościel i powlekłam. Stoi sobie i czeka na Adę. W przyszłym tyg. będzie fotel..i będzie komplet.

reklama
U nas w Łodzi przeszła ulewa z burzą ale co z tego jak w blokach i tak jest duchota wielka.
Mi lato też nie doskwiera nawet w ciązy ja lubie takie upały ale wiadomo w ciąży unikam takich spiekot bo kondycyjnie nie dam rady ;-)
Ja tez butelek nie kupowałam bo mam na to czas.Ja na początek nie zamierzam dokarmiać bo licze że mój pokarm będzie treściwy jak było z młodszą córką.Zresztą mam pod nosem internet i sklepy osiedlowe to zawsze cos można dokupic ;-)

Paula, mambusia- trzymam kciuki za jutro.
My dzisiaj po szkole rodzenie dowiedzielismy się, że badanie na toksoplazomę, na przeciwciała żółtaczki oraz na hiv są bezplatne - pod warunkiem, że skierowanie na nie wypisze ginekolog "państwowy". Moze komuś sie to przyda, bo ja wcześniej nie wiedziałam.

No ja wlaśnie badanie na toxoplazmoze i żółtaczke(hbs) miałam darmowe na NFZ robiłam w naszej rejonowej przychodni bo mój ginek przyjmuje u ans w przychodni ale ja chodze do niego prywatnie bo ma lepsze warunki u siebie w gabinecie niż u nas w przychodni
Wrześniowa a jak ty się czujesz w połogu?No i chyba suwaczek musisz zmienic?

Ostatnia edycja:
Tofilesia ja te badania robiłam zaraz na początku ciazy. A nieodpłatnie dopiero od niedawna mozna robić według nowych zasad kontraktowania.

Magda ja tez nie kupowałam butelek tylko dostałam. Gdyby nie to, to napewno bym sobie tym głowy nie zawracala, bo rowiniez zamierzam karmić do 5,6 miesiąca wyłącznie piersia. Bez zadnych herbatek, dopajania itd. Chyba ze bedą jakies problemy to wtedy bede sie martwić.
Przypomniało mi sie jeszcze ze Polozna radziła aby absolutnie nie dawać zadnych herbatek koperkowych dziecku przy kolkach czy problemach z brzuszkiem bo mozna osiągnąć jeszcze gorszy efekt. Ponieważ juz mocno napręzone jelitka, jeszcze bardziej sie rozprezaja i dziecko sie meczy.

Przypomniało mi sie jeszcze ze Polozna radziła aby absolutnie nie dawać zadnych herbatek koperkowych dziecku przy kolkach czy problemach z brzuszkiem bo mozna osiągnąć jeszcze gorszy efekt. Ponieważ juz mocno napręzone jelitka, jeszcze bardziej sie rozprezaja i dziecko sie meczy.

Widzisz, to chyba też zależy od dziecka, bo w mojej rodzinie każda mama daje dzieciaczkowi właśnie takie herbatki na kolki i sprawdzają się rewelacyjnie. I ja właśnie po to kupiłam buteleczkę już teraz aby mieć w czym tą herbatkę podać.

Witam. Dzisiaj cały dzień byłam poza domem. Najpierw W. mnie zawiózł do laboratorium zawieźć mocz do analizy i tam się mile zaskoczyłam bo tylko siadłam i już był mój numerek, następnie zawiózł nas ( mnie i synka)do mojej siostry, a potem pojechałam z siostrą do sali zabaw, jak się później okazało na miejscu dziewczyny zrobiły mi niespodziankę i dostałam prezent z okazji zbliżającego się porodu tzw. baby shower ,a myślałam że to taki wypad z dzieciaczkami i tyle. Potem pojechałyśmy z siostrą do niej i tam mój brzdąc szalał ze starszą córą mojej siostry. Koło 20 wróciliśmy wykąpałam Krystka dałam mu kolacje i poszedł grzecznie spać. I ja też się kładę już spać bo trochę męczący był dziś dzień dla mnie.
paula_zg; Kochana trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze:tak:.

reklama
Ja przy pierwszej córce podawałm Plantex i ona wogóle bardzo lubiła te ziołowe herbatki ale ją po trzech miesiącach zaczęłam karmic butelką bo miałam problemy z piersia bo zrobił mi się zastój a później ropień.Przy młodszej nie dawałam nic bo ona nie chciała wogóle pić z butelki więc zostały mi masaże brzuszka.
Misiako ja badanie na toxoplazmoze robiłam 4 razy w tej ciązy czyli od kwietnia i nie płaciłam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry